Heerlijke lekkernijen bij campagne “Cool Dinner” van Carrier Transicold

RUEIL-MALMAISON, France -

Carrier Transicold wil graag laten zien hoe belangrijk goede koeling bij het transport van verse voedingsproducten van boerderij naar bord is en heeft daarom de campagne “Cool Dinner” opgezet. Deze campagne laat zien hoe de koeltransportsystemen van het bedrijf ervoor zorgen dat getalenteerde chef-koks heel Europa van heerlijke lekkernijen laten genieten. En iedereen in Europa kan meekijken, nieuwe recepten proberen en bovendien een chef-kok voor een heerlijke maaltijd bij hen thuis winnen. Carrier Transicold is onderdeel van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Bij de campagne worden twee reizen in zogenoemde “seizoenen” gevolgd, waarbij elke reis laat zien hoe een ingrediënt door Europa wordt vervoerd. Het eerste seizoen is “The Cool and Sweet Cheese Experience” en begint volgend weekend; heerlijke Emmentaler kaas wordt van de kaasboerderij Käserei Längacker-Brügglen in de Zwitserse Alpen naar St. Petersburg in Rusland gevolgd. Tijdens deze reis kunnen we zien hoe de producten en het Europese servicenetwerk van Carrier Transicold ervoor zorgen dat temperatuurgevoelige producten vers en op tijd worden afgeleverd. In het tweede seizoen van de campagne volgen we de reis van een ander regionaal ingrediënt van Noord-Europa naar Zuid-Frankrijk.

Bezoekers aan de website http://www.coolbycarrier.com/cooldinner/?lang=nl kunnen exclusieve content bekijken, waarmee Carrier Transicold wil laten zien hoe belangrijk de rol van Carrier tijdens het transport is. De kaas komt uiteindelijk terecht bij de gerenommeerde Russische chef-kok Anton Isakov, die in een video een verrukkelijk recept laat zien dat de kijkers zelf kunnen maken. Daarnaast kunnen bezoekers aan de website een diner voor vier winnen, dat bij hen thuis door een lokale chef-kok wordt bereid. Er worden vier regionale winnaars getrokken onder de mensen die zich online aanmelden via www.coolbycarrier.com/cooldinner.

“We zijn bijzonder trots dat wij er mede voor zorgen dat de heerlijkste Europese ingrediënten bij restaurants over het hele continent worden afgeleverd,” vertelt Bertrand Gueguen, president International Truck Trailer bij Carrier Transicold. “De campagne Cool Dinner is voor ons het ideale platform om de technologie en de gecoördineerde aanpak te laten zien die ervoor zorgen dat de verrukkelijke ingrediënten net zo vers en smaakvol op de plaats van bestemming arriveren als toen ze in de truck werden geladen.”

De eerste reis begint nadat de Emmentaler in de kelders in de Zwitserse Alpen is gerijpt. Het plaatselijke logistieke bedrijf Anton Häfliger AG vervoert de kaas daarna ruim 3.000 kilometer in een gekoelde trailer voorzien van een Carrier Transicold Vector® 1550-unit. Deze unit biedt een ideale combinatie van vermogen en efficiëntie, met daarnaast een uitzonderlijke pull-down-tijd, een uitstekende temperatuurregeling en de veelzijdigheid die nodig is om temperatuurgevoelige goederen te vervoeren.

De reis laat ook de hoogstaande service zien die Carrier Transicold zijn klanten via 26 servicecentra langs de route biedt – onderdeel van een netwerk van meer dan 600 servicecentra in Europa waarmee Carrier Transicold 24/7 ondersteuning aan hun klanten biedt.

De campagne gaat volgende week tijdens de Comtrans Show in Moskou officieel van start. Tijdens de beurs kunnen bezoekers genieten van smakelijke canapés die ter plekke door chef-kok Isakov met Zwitserse kaas worden bereid. Ze kunnen bij de stand ook meedoen aan de wedstrijd. Ga voor meer informatie over Carrier Transicold en de producten en diensten naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketenmanagement. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Het bedrijf maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp., wereldwijd toonaangevend leverancier voor de ruimtevaart- en bouwsysteemsectoren. Ga voor meer informatie naar www.carriertransicold.eu. olg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.