Carrier Transicold onthult Vector S15-koelunit voor trailers

RUEIL-MALMAISON, Frankrijk -

Solutrans - Stand 4A122
16 - 20 November 2021 – Eurexpo, Lyon, 
Frankrijk

Carrier Transicold heeft de Vector S15-unit voor Europa gepresenteerd, een nieuwe, brandstofefficiënte en halfelektrische koelunit die hoge prestaties biedt en gemakkelijk is te onderhouden. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente oplossingen voor gebouwen en de koudeketen.

"De Vector S15 is een monotemp-koelunit die is ontwikkeld voor transportbedrijven die een efficiënt, zuinig en eenvoudig te onderhouden koelsysteem zoeken dat zowel voor langeafstandstransport als stadsleveringen kan worden gebruikt," vertelde Pablo Martinez, Sales Director-EMEA bij Carrier Transicold. "De 'S' staat voor slim, semi-elektrisch en simpel." 

De halfelektrische oplossingen ondersteunen het doel van Carrier om de CO2-voetafdruk van klanten met één gigaton te verlagen, onderdeel van de Milieu-, sociale en regelgevende (ESG) doelen voor 2030. De nieuwe Vector S15-unit heeft 15 kilowatt aan koelvermogen en een dieselmotor met meerdere toerentallen om het brandstofverbruik te verlagen. Daarnaast maakt de open constructie van de Vector S15 onderhoud veel gemakkelijker omdat de onderdelen goed toegankelijk zijn, waardoor de unit zo kort mogelijk in de werkplaats staat.

De Vector S15 is het lichtste model voor trailers in dit marktsegment (700 kg) en in de standaarduitvoering één van de stilste in de serie voor opleggers van Carrier Transicold (71 dB(A) bij hoog toerental, tot 62 dB(A) bij laag toerental). De Vector S15 was al tijdens Solutrans te zien en wordt leverbaar in twee uitvoeringen: één met alleen een dieselmotor en een andere uitvoering met ook een stand-bymodus (eerste kwartaal 2022).

De Vector S15 maakt deel uit van het programma voor een gezonde, veilige, duurzame koudeketen van Carrier dat de levering van voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins beschermt en waarborgt. Ga voor meer informatie naar  corporate.carrier.com/healthycoldchain of  www.carriertransicold.fr. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain en op LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold verbetert het transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en een traceerbare koudeketen. Carrier Transicold is al ruim 50 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, bakwagens met directe aandrijving en koelsystemen voor opleggers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige en duurzame oplossingen voor gebouwen en de koudeketen. Ga voor meer informatie naar onze website  www.carriertransicold.fr. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.