Carrier Transicold onthult nieuwe zeer efficiënte serie Supra-units voor vrachtwagens voor meer duurzaamheid en betrouwbaarheid

Frankrijk, RUEIL-MALMAISON -


Solutrans - Stand 4A122

16 - 20 november 2021 - Eurexpo - Lyon (Frankrijk)

 

Na ruim 20 jaar van bewezen prestaties en continue ontwikkelingen heeft Carrier Transicold de nieuwe generatie voor koelunits voor vrachtwagens in Europa gepresenteerd: de Supra® HE unit. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente oplossingen voor gebouwen en de koudeketen.

De serie Supra-koelunits voor vrachtwagens wordt verder uitgebreid met zeer efficiënte modellen. Het architectonische ontwerp, de componenten en de structuur bieden efficiëntie, prestaties, betrouwbaarheid en verbeterde onderhoudsmogelijkheden. De serie Supra HE bestaat uit vijf nieuwe modellen halfelektrische koelunits die in vier uitvoeringen verkrijgbaar zijn (standaard, stil, Scandinavisch en alleen Road). De eerste monotemp-units worden eind dit jaar geleverd. 

De nieuwe Supra-serie biedt tot 53%1 verbeterde energieprestaties vergeleken met de modellen van de standaardserie. Ze verbruiken tot 41%1 minder brandstof dan de vorige serie, zodat ze minder verontreinigingen uitstoten. De zeer efficiënte units van Carrier Transicold maken onderdeel uit van het doel van Carrier om de CO2-voetafdruk van klanten met één gigaton te verlagen in verband met de milieu-, sociale en regelgevende (ESG) doelen voor 2030.  

De unit is een paar centimeter hoger, waardoor de unit perfect voor hogere cabines of lagere carrosserieën is, en prima in de stad kan worden gebruikt. De units zijn onder extreme omstandigheden bij buitentemperaturen van -30 tot +55 ºC getest en zeer betrouwbaar. 

De modellen van de nieuwe serie zijn kleiner, lichter en ergonomischer, en ze zijn zeer geschikt voor gebruik in combinatie met verschillende modellen en configuraties van vrachtwagencabines en laadruimtes. Bovendien kan de cabine gemakkelijker voor onderhoud worden gekanteld. Dankzij de eenvoudige toegang tot componenten kan onderhoud sneller en gemakkelijker worden uitgevoerd, en voldoen de units aan de hoogste veiligheidsvoorschriften. De nieuwe Supra HE heeft een efficiënter onderhoudsinterval van 2.000 uur; dat is 1.000 uur langer dan de vorige Supra-unit. Dat betekent dat klanten de units langer kunnen gebruiken en dat de onderhoudskosten voor de units dalen.

Alle units van de Supra HE-serie kunnen met LynxTM Fleet, het digitale telematicaplatform van Carrier Transicold, worden gecombineerd. De nieuwe Supra HE-serie maakt deel uit van het programma voor een gezonde, veilige en duurzame koudeketen van Carrier, dat de levering van voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins beschermt en waarborgt. 

Meer informatie vindt u op corporate.carrier.com/healthycoldchain of ga naar www.carriertransicold.fr. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain en op LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.

 

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold verbetert het transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en een traceerbare koudeketen. Carrier Transicold is al ruim 50 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, bakwagens met directe aandrijving en koelsystemen voor opleggers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige, duurzame en slimme oplossingen voor gebouwen en de koudeketen. Ga voor meer informatie naar onze website www.carriertransicold.fr. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.