Carrier Transicold lanserar Xarios® 8 och Neos® HE 100 S eldrivna kylanläggningar för lätta nyttofordon

LYON, France -

Besök på Solutrans, monter 4J195

Carrier Transicold presenterar på 2019 års Solutrans-mässan två nyskapande, helelektriska produkter för kyltransporter Nya Xarios 8 och Neos HE 100 S innebär stora framsteg för kyltransporter med lätta nyttofordon. Carrier Transicold är en del i Carrier, en ledande global leverantör av nyskapande system för HVAC, kyla, brand, säkerhet, och byggnadsautomatiseringstekniker.

Xarios 8-enheten fyller upp nuvarande Xarios-sortimentet som redan omfattar sex modeller mellan 1500 W och 5500 W så att påbyggare kan utrusta många olika lätta nyttofordon med kylanläggningar. 5500 W-enheten har högsta kylkapaciteten i serien och erbjuder lösningen för lätta nyttofordon mellan 20 och 45 kubikmeter. Xarios 8-enheten är nykonstruerad och har tekniska innovationer som ger högre effektivitet samtidigt som kylkapaciteten är bättre med lägre miljöpåverkan och underhållskostnader. Xarios 8 är optimerad med injektionsgjutet hölje istället för termoformat, vilket minskar antalet tillverkningsmoment och ger bättre styrning av processen.

Tack vare en ny förångarventilationsmotor och nytt borstlöst kondensorventilationssystem minskar komponentförslitningen och kondensorventilationsstyrningen har optimerats. Förbättringarna gör att Xarios 8-enheterna har mycket liten köldmedievolym så att dess miljöpåverkan minskas.

Byggda på styrkan av dessa beprövade förbättringar lanserar Carrier Transicold modellerna i nya Xarios 5- och 6-serierna under andra kvartalet 2020. De ersätter nuvarande Xarios 500- och 600-modellerna genom tekniska innovationer som gör att enheterna bibehåller kylkapaciteten samtidigt som miljöpåverkan minskar.

Carrier Transicold har visat sina erfarenheter från Neos-serien med helelektriskt drivna produkter under det senaste decenniet. Med fordonsbranschens nya restriktioner optimerar nya enheten Neos HE 100 S HE (hög effektivitet) energiförbrukningen samtidigt som kylkapaciteten nästan motsvarar den hos Neos 100 S-enheten.

De tekniska förbättringarna gör att Neos HE 100 S-enheten minskar energiförbrukningen med 30 procent jämfört med Neos 100 S-enheten. Dess 60 A-förbrukning gör att den kan användas med de senaste förbränningsmotorerna*. Kylkapaciteten är nästan densamma som med Neos 100 S så att samma färskvarutransporter mellan två och sex kubikmeter kan utföras.

Mer information om Carrier Transicold och dess produkter och tjänster finns på www.carriertransicold.se. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.

Om Carrier Transicold
Carrier Transicold bidrar till att förbättra transport och leverans av temperaturreglerat gods med ett komplett utbud av utrustning och tjänster för kyltransporter och med transparens i kylkedjan. Carrier Transicold har i 45 år varit branschledande och försett kunder runt om i världen med avancerade, energieffektiva och miljövänliga kylanläggningar för containrar och generatorer, direktdrivna och diesellastbilsanläggningar och kylanläggningar för släpvagnar. Carrier Transicold är en del i Carrier, en ledande global leverantör av nyskapande system för HVAC, kyla, brand, säkerhet, och byggnadsautomatiseringstekniker. Mer information finns på www.carriertransicold.se. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.

*ATP-test 0°C/30°C.