Carrier Transicold Supra 1150 når perfektion för Pulleyn Transport

WARRINGTON, England -

Pulleyn Transport har utrustat en ny specialtillverkad styv lastbil med Carrier Transicold Supra 1150 undermonterad enhet som ska användas för transport av musikinstrument för Philharmonia Orchestra. Det nya tillägget är det sista i en lång serie kyllastbilar och släp från Carrier som levereras i företagets över 20 år gamla park av kommersiella fordon: Carrier Transicold är en del av Carrier, en ledande global leverantör av nyskapande system för uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC), kyla, brand, säkerhet, och byggnadsautomatiseringstekniker.

Carrier Transicold Supra 1150 monteras på en ny högspecificerad 26 ton Mercedes-Benz Actros, med den berömda karossen från Wessex Vehicle Services. Med en dubbel avdunstare används den kraftfulla enheten Supra 1150 för att bibehålla ett börvärde mellan 18 och 20 grader Celsius genom att avlägsna intern kondens för att skapa en oföränderlig, torr omgivning som är nödvändig för att skydda instrumenten.

”Liknande fordon använder ofta värmesystem som litar på rörsystemet under golvet” säger Ryan Pulleyn, VD hos Pulleyn Transport. ”De ger bara inte samma nivå av oföränderliga luftflöde runt chassits invändiga del som vi får med Supra – det är ett mycket effektivare sätt för att bibehålla det exakta börvärdet.”

Philharmonia Orchestra har sitt säte i Royal Festival Hall i London och reser runt i Storbritannien och över hela Europa för att spela. Dessa resor kan börja och sluta med många olika yttertemperaturer som kan skapa kondens inne i lastbilen. Kapaciteten som Supra 1150 har att bibehålla ett kontinuerligt luftflöde, oberoende av lastbilens motorvarvtal, gör den till en idealisk lösning för orkesterns värdefulla musikinstrument.

”Allt i det här fordonet har konstruerats för att skydda lasten, från det berömda hyllsystemet och lasten som fästs till den fullständigt vadderade och mattbelagda inredningen. Vi utrustade sedan Supra för att alltid hålla en noggrann kontroll över den invändiga miljön, dag och natt” säger Pulleyn.

Den förstklassiga lastbilen är utrustad med ett ljussystem för den döda vinkeln för att skydda utsatta trafikanter, ett omfattande larm på alla dörrar, interna och externa kameror och kraftfulla luftbultlås för maximal säkerhet. Den nya lastbilen har även Foretrack-funktioner, telematik och parkhanteringssystem som stöds av Carrier Transicold, som omfattar börvärden, driftslägen, kontroller av förutlösningar och larm som aktiveras på Supra-enheten kan raderas från en ansluten enhet var som helst i världen.

Den nya lastbilen är på resa under fem till sex dagar i veckan och förväntas uppnå mellan 96 000 och 112 000 km om året. Den ingår i en park med 35 lastbilar från 7,5 ton till 13,6 meter långa kyllastbilar som alla är utrustade med Carrier Transicold-system. Varje fordon stöds av Carrier Transicolds everCOLD™ underhållspaket med full service till fast kostnad som omfattar en årlig temperaturkontroll och certifiering, fullständiga regelmässiga kontroller och tillgång till Carrier Transicolds oneCALL 24/7 räddningstjänst.

Pulleyn Transport har sitt säte i Reading, Berkshire och har tillhandahållit temperatur- och miljöreglerad transport sedan verksamheten grundades 1976.

Mer information om Carrier Transicold och dess produkter finns på www.carriertransicold.sv. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.

Om Carrier Transicold
Carrier Transicold bidrar till att förbättra transport och leverans av temperaturreglerat gods med ett komplett utbud av utrustning och tjänster för kyltransporter och med transparens i kylkedjan. Carrier Transicold har i 45 år varit branschledande och försett kunder runt om i världen med avancerade, energieffektiva och miljövänliga kylanläggningar för containrar och generatorer, direktdrivna och diesellastbilsanläggningar och kylanläggningar för släpvagnar. Carrier Transicold är en del i Carrier, en ledande global leverantör av nyskapande system för HVAC, kyla, brand, säkerhet, och byggnadsautomatiseringstekniker. Mer information om Carrier Transicold och dess produkter finns på www.carriertransicold.sv. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain.

Carrier Transicold Supra 1150 Pulleyn Transport Philharmonic Orchestra Truck
Den högsta lastbilen är utrustad med en belysningssystem för medvetenhet om blindplats, ett omfattande larm på alla dörrar, interna och externa kameror och kraftfulla luftbultlås för maximal säkerhet.

Carrier Transicold Supra 1150 Pulleyn Transport Philharmonic Orchestra lossning
Den kraftfulla Supra 1150-enheten har en förångningsindunstare med dubbla urladdningar, för att bibehålla en börvärde mellan 18 och 20 grader Celsius, för att ta bort all inre kondens för att ge en konsekvent, torr miljö som är avgörande för instrumentens välfärd.