Carrier Transicold lanserar det första fristående elektriska kylsystemet – Vector eCool

RUEIL-MALMAISON, France -

Carrier Transicold har ännu en gång bekräftat sin strävan efter att minska utsläpp, förbättra hållbarhet och öka effektiviteten i kyltransportsektorn genom att lansera det första fullt ut fristående, helt elektriska motorlösa kylsystemet för släpvagnar: Vector® eCoolTM. Carrier Transicold är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), en ledande global leverantör av nyskapande system för uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC), kyla, brand, säkerhet, och byggnadsautomatiseringstekniker.

”Vi anser att Vector eCool representerar framtiden för kyld släpvagnsteknologi”, sade Victor Calvo, VD, Carrier Transicold International Truck & Trailer. ”Detta är en av de mest spännande innovationer vi någonsin har lanserat på marknaden. Lanseringen bygger på åratal av forskning och utveckling, inklusive omfattande tester på fältet med prototyper ute hos kunder.”

Vector eCool lämpar sig för drift med de motorlösa versionerna av Carrier Transicolds Vector HE 19 och Vector 1550 E, och kombinerar företagets fullt ut elektriska E-Drive™-teknologi med ett nytt banbrytande energiåtervinnings- och lagringssystem. Systemet omvandlar den kinetiska energi som genereras av släpvagnen till elektricitet, som därefter lagras i ett batteripaket som driver kylenheten. Detta kretslopp skapar ett fullständigt fristående system som inte producerar några direkta koldioxid- (CO2) eller partikelutsläpp.

När kylenheten drivs med batteriström, aktiveras Carrier Transicolds energihanteringssystem automatisk, när laddningen når en viss nivå och vissa förhållanden, som får generatorn att ladda batteriet för att säkerställa en fullödig kylkapacitet.

eCool-systemet kan även anslutas till elnätet när släpvagnen är parkerad och laddas fullt på mindre än fyra timmar. Ute på vägarna laddas batteripaketet upp med ström som genereras av axlarna och den kinetiska energi som skapas under inbromsning.

När Vector eCool används tillsammans med Carrier Transicolds flaggskepp Vector HE 19-enheten, kan Vector eCool t.o.m. minska energiförbrukningen ytterligare*. Till och med när systemets axelgenerator och batteripaket är monterade, är de ändå avsevärt lättare än en standard dieselenhet med en full bränsletank.

Vector eCool efterlever även PIEK, vilket innebär att vid användning tillsammans med City-versionerna av Vector HE 19 och Vector 1550 E, ligger ljudnivå under 60 dB(A). I kombination med utsläppsprestandan tillhandahåller Vector eCool den ultimata lösningen på de ständigt allt strängare innerstads- och urbana regelverk.

Mer information om Carrier Transicold och dess produkter och tjänster finns på www.carriertransicold.sv. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain och på LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.

*i jämförelse med samma system installerat med den motorlösa Vector 1950.

Om Carrier Transicold
Carrier Transicold bidrar till att förbättra transport och leverans av temperaturreglerat gods med ett komplett utbud av utrustning och tjänster för kyltransporter och med transparens i kylkedjan. Carrier Transicold har i 50 år varit branschledande och försett kunder runt om i världen med avancerade, energieffektiva och miljövänliga kylanläggningar för containrar och generatorer, direktdrivna och diesellastbilsanläggningar och kylanläggningar för släpvagnar. Carrier Transicold är en del av Carrier Global Corporation, en ledande global leverantör av nyskapande system för HVAC, kyla, brand, säkerhet, och byggnadsautomatiseringstekniker. Mer information finns på www.carriertransicold.sv. Följ Carrier Transicold på Twitter: @SmartColdChain och på LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration