Hoogtepunten van de IAA: Ontdek de toekomst van “connected refrigeration” bij de stand van Carrier Transicold

ROTTERDAM, Nederland -

Stand E15, Hal 27, IAA-beurs, Hannover, Duitsland, 22 – 29 september 2016

Carrier Transicold heeft voor de IAA-beurs in Hannover een exclusief e-Solutions Lab bij de stand gebouwd en nodigt klanten uit om in het lab te kijken hoe een wereld met “connected refrigeration” eruit zou kunnen zien. Carrier Transicold is onderdeel van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

In het lab kunnen de bezoekers talrijke technologieën zien die beschikbaar zijn voor toekomstige generaties Carrier Transicold-koelsystemen, van geavanceerde, real-time communicatie tot middelen die proactief meldingen naar de klant sturen. „Connected refrigeration” gaat naar verwachting complete traceerbaarheid binnen de koudeketen van boerderij tot bord ondersteunen en assisteren bij het volgen en beperken van milieu-impact.

In Hal 27 is bij de stand van Rohr het eerste prototype van Carrier Transicold’s trailerunit met natuurlijk koudemiddel te zien, die na de IAA-beurs door Netto Marken-Discount voor een proefperiode van drie jaar in gebruik wordt genomen. De trailerunit wordt door Carrier Transicold Germany geleverd en is al bekroond met de prestigieuze Trailer Innovation Award 2017 in de categorie Milieu, die tijdens de IAA formeel zal worden uitgereikt.

De unit behoort tot een nieuwe generatie Carrier Transicold-koeltransportsystemen voor trailers die uitsluitend met CO2-koudemiddel in een gesloten systeem werken. CO2 is een veilig gas dat de ozonlaag niet aantast en een aardopwarmingsvermogen van één heeft, waarmee het de norm is voor alle andere koudemiddelen.

Daarnaast kunnen bezoekers een nieuwe generatie motorloze technologie voor koeltransport zien dankzij de overname van TRS Transportkoeling B.V. (TRS). De TRS ECO-DRIVE GenSet-eenheid krijgt een prominente plek bij de stand van Carrier en is ook in een voertuig in het demonstratiegebied bij de buitenstand (N93) te zien. De units laten zien hoe hydro-/elektrisch vermogen, gegenereerd door de Euro 6-motor van een vrachtwagen kan worden gebruikt om de emissies en onderhoudskosten te verlagen ende brandstofefficiëntie te verbeteren.

Verder laat Carrier Transicold de nieuwste serie verdampers voor de Supra® en Vector™ range zien, die talloze operationele voordelen biedt. Ze kunnen snel worden geïnstalleerd en gedemonteerd hetgeen het uitvoeren van reparaties en onderhoud vergemakkelijkt.

En ten slotte zijn er bij de stand Supra®, Vector™ en Pulsor™ units te zien.

Ga voor meer informatie over Carrier Transicold tijdens de IAA en alle producten en diensten naar www.carriertransicold.eu. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen, en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketen-management. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Het bedrijf maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp., wereldwijd toonaangevend leverancier voor de ruimtevaart- en bouwsysteemsectoren. Ga voor meer informatie naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.