Carrier Transicold onthult elektrische koelunits Xarios® 8 en Neos® HE 100 S voor bestelwagens

LYON, France -

Bezoek ons op Solutrans, Stand 4J195

Carrier Transicold presenteert tijdens Solutrans 2019 twee nieuwe innovatieve, volledig elektrisch producten voor koeltransport. De nieuwe Xarios 8 en Neos HE 100 S zijn grote verbeteringen voor de koeling van bestelwagens. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier, een toonaangevend, wereldwijd leverancier van innovatieve HVAC-systemen, koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen.

De Xarios 8 is een aanvulling op de huidige Xarios-serie, die al uit zes modellen staat, met vermogens van 1.500 watt tot 5.500 watt, voor installatie in bestelwagens in diverse afmetingen. De unit van 5.500 watt heeft de hoogste koelcapaciteit in de serie en biedt een oplossing voor bestelwagens van 20 tot 45 m3. De Xarios 8 heeft een nieuw ontwerp en beschikt over technologische innovaties die de efficiëntie verhogen, en tegelijkertijd de koelcapaciteit, impact op het milieu en onderhoudskosten verbeteren. De behuizing van de Xarios 8 is geoptimaliseerd, omdat de buitenkant is gespoten en niet thermogevormd; hierdoor neemt het aantal productiestappen af en kan het proces beter worden geregeld.

Dankzij een nieuwe verdamperventilatiemotor en een nieuw borstelloos condensorventilatiesysteem neemt de slijtage van de onderdelen af en is de regeling van de condensorventilatie geoptimaliseerd. Al deze verbeteringen zorgen ervoor dat de Xarios 8 een zeer lage koelmiddelvulling heeft, waardoor de impact van deze unit op het milieu is verlaagd.

Met deze bewezen verbeteringen zal Carrier Transicold de nieuwe modellen van de series Xarios 5 en 6 in het tweede kwartaal van 2020 op de markt brengen; deze modellen gaan de huidige Xarios 500 en 600 vervangen, en dankzij technologische innovaties kunnen deze units hun koelcapaciteit handhaven terwijl hun impact op het milieu afneemt.

In de volledig elektrische units van de serie Neos is de ervaring van Carrier Transicold van de afgelopen tien jaar terug te zien. Vanwege de nieuwe beperkingen in de autosector biedt de nieuwe Neos HE 100 S HE (High Efficiency) een geoptimaliseerd energieverbruik en koelsysteem, terwijl de koelcapaciteit bijna gelijk is aan die van de Neos 100 S-unit.

Al deze technische verbeteringen zorgen ervoor dat de Neos HE 100 S-unit 30% minder energie verbruikt dan de Neos 100 S. De unit heeft een verbruik van 60 A, zodat de unit op de nieuwste voertuigen met interne-verbrandingsmotor kan worden gebruikt*. De koelcapaciteit is bijna gelijk aan die van de Neos 100 S, zodat de unit voor dezelfde transporttoepassingen van verse waren in ruimtes van 2 tot 6 m3 kan worden gebruikt.

Ga voor meer informatie over Carrier Transicold, en onze producten en diensten naarwww.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketenmanagement. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier, een toonaangevend, wereldwijd leverancier van innovatieve HVAC-systemen, koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen. Ga voor meer informatie over Carrier Transicold, en onze producten en diensten naarwww.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

*ATP test 0°C/30°C.