Carrier Transicold toont technologie voor motorloze transportkoeling tijdens IAA-beurs

ROTTERDAM, Nederland -

Stand E15, Hal 27, IAA-beurs, Hannover, Duitsland, 22 – 29 september 2016

Volgend op de overname van TRS Transportkoeling B.V. laat Carrier Transicold bezoekers aan de IAA-beurs kennismaken met een nieuwe generatie motorloze transportkoeling . (TRS) in januari 2016. Carrier Transicold, in Nederland actief onder de naam Carrier Transicold Netherlands, onderdeel van UTC Climate, Controls en Security, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Carrier Transicold biedt in geheel Europa koelunits aan voor wagenparken die volledig draaien op hydro-/elektrisch vermogen gegenereerd door zeer schone Euro 6-motoren, waardoor emissies en onderhoudskosten dalen, en de brandstofefficiëntie toeneemt. De TRS-technologie is ook bijzonder stil en volledig PIEK-gecertificeerd – dat betekent dat deze systemen met minder dan 60 decibel kunnen werken en dus ideaal zijn voor nachtleveringen binnen de bebouwde kom.

De nieuwe technologie wordt bij de stand van Carrier Transicold in Hal 27 gepresenteerd, waar een TRS ECO-DRIVE GenSet-eenheid is te zien. En in de demonstratiezone bij de buitenstand (N93) van Carrier Transicold is de eenheid live aan het werk te zien.

“De IAA-beurs is voor ons de perfecte gelegenheid om huidige en potentiële klanten de talloze voordelen van deze nieuwe TRS-technologie te laten zien, die nu onder het merk Carrier Transicold valt en door ons servicenetwerk wordt ondersteund”, vertelt Victor Calvo, algemeen directeur bij Carrier Transicold Truck & Trailer voor EMEAR.

“Deze units geven ons productaanbod een nieuwe dimensie, kunnen wagenparkbeheerders ondersteunen bij het realiseren van hun efficiëntiedoelen, en leveren een bijdrage aan een nog duurzamere koudeketen", voegt hij daaraan toe.

Wanneer de TRS ECO-DRIVE GenSet op een bedrijfswagen wordt gemonteerd, wordt het systeem aangedreven door een hydropomp die op de PTO-motor van het voertuig is aangesloten. Het hydraulische systeem drijft een generator aan die elektrisch vermogen aan de Carrier Transicold-unit levert, zodat de koelunit de eigen dieselmotor niet hoeft te gebruiken.

In het hydraulische systeem wordt een regeleenheid geïntegreerd die ervoor zorgt dat de generator met hetzelfde toerental blijft draaien. Zo blijft het vermogen constant, ook als de vrachtwagen in het verkeer stilstaat, en hoeft de chauffeur dus geen gas te geven om voldoende koelvermogen te leveren.

De ECO-DRIVE GenSets zijn onderhoudsarm en zeer stil in gebruik. Ze kunnen op vrijwel alle merken en modellen trucks en vrachtwagens worden gemonteerd, waardoor ze voor veel klanten erg aantrekkelijk zijn.

De overname van TRS betekent dat Carrier Transicold de beschikking heeft over het voormalige TRS-aanbod van transportkoelunits, zodat Carrier Transicold een nog completer productgamma aan kan bieden. De TRS-systemen omvatten onder meer de krachtige TWIN-COOL-multitemp koelunit voor vrachtwagens, die dankzij een vermogen van 18.400 watt een vergelijkbare capaciteit biedt als een trailereenheid met hoog vermogen.

Ga voor meer informatie over Carrier Transicold tijdens de IAA en alle producten en diensten naar www.carriertransicold.eu. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen, en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketen-management. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Het bedrijf maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp., wereldwijd toonaangevend leverancier voor de ruimtevaart- en bouwsysteemsectoren. Ga voor meer informatie naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.