Carrier Transicold Supra 1150 de beste keuze voor Pulleyn Transport

WARRINGTON, England -

Pulleyn Transport heeft een Carrier Transicold Supra 1150 undermount unit besteld voor een gespecialiseerde nieuwe vrachtwagen t.b.v. het vervoer van muziekinstrumenten voor het Philharmonia Orchestra. Het bedrijf is al ruim 20 jaar klant van Carrier en heeft een uitgbreide vloot van vrachtwagens en trailers met Carrier koelmachines. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier, een toonaangevend, wereldwijd leverancier van innovatieve HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning), koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen.

De Carrier Transicold Supra 1150 is gemonteerd op een Mercedes-Benz Actros van 26 ton met die is uitgerust met een speciaal ontwikkelde carrosserie van Wessex Vehicle Services. De krachtige Supra 1150 heeft een verdamper met zgn "dual discharge" en wordt gebruikt om een setpoint tussen 18 en 20 graden Celsius te handhaven, waardoor conden wordt afgevoerd en er een stabile, droge omgeving ontstaat, essentieel om de instrumenten in goede conditie te houden.

"Vergelijkbare voertuigen maken vaak gebruik van verwarmingssystemen, die vertrouwen op kanalen onder de vloer," zegt Ryan Pulleyn, algemeen directeur bij Pulleyn Transport. "Deze systemen kunnen niet dezelfde consistente luchtstroom in het interieur van de carrosserie als de Supra bieden. Deze unit kan het precieze instelpunt veel efficiënter vasthouden."

Het Philharmonia Orchestra heeft de Royal Festival Hall in Londen als vaste thuisbasis, maar is ook vaak onderweg voor optredens in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Deze reizen kunnen met zeer uiteenlopende omgevingstemperaturen beginnen en eindigen, waardoor er condens in de vrachtwagen kan ontstaan. Maar de Supra 1150 kan een continue luchtstroom vasthouden – onafhankelijk van het motortoerental van de vrachtwagen – hetgeen deze machine de ideale oplossing maakt voor de zeer waardevolle muziekinstrumenten van het orkest is.

"Alles van dit voertuig is bedoeld om de lading te beschermen, van de speciale planken en vergrendelingen voor de lading tot het volledig gevoerde, beklede interieur. We hebben de Supra speciaal geselecteerd, omdat deze unit de binnenomgeving altijd, dag en nacht, nauwgezet onder controle houdt," voegt Pulleyn toe.

Deze vrachtwagen uit het hoge segment is voorzien van een dodehoekverlichtingssysteem, dat kwetsbare weggebruikers helpt beschermen, een uitgebreid alarm op alle deuren, camera's aan binnen- en buitenkant en krachtige "air-bolt" vergrendelingen voor maximale veiligheid. De nieuwe vrachtwagen is ook uitgerust met Foretrack – het telematica- en wagenparkbeheersysteem dat door Carrier Transicold wordt ondersteund – waarmee instelpunten, bedrijfsmodi, controles voorafgaand aan reizen en alarmen die door de Supra-unit worden gegeven op elk verbonden apparaat overal ter wereld kunnen worden gewist.

De nieuwe ongelede vrachtwagen is vijf tot zeven dagen per week onderweg en gaat naar verwachting zo'n 100.000 kilometer per jaar afleggen. Deze vrachtwagen is een aanvulling op het wagenpark van 35 voertuigen, van vrachtwagens van 7,5 ton tot gekoelde trailers tot 13,6 meter, allemaal voorzien van Carrier Transicold-systemen. Elk voertuig wordt ondersteund door het volledige everCOLD™-onderhoudspakket van Carrier Transicold, dat voor een vast tarief alle benodigde service en onderhoud, temperatuurverificaties en wettelijk verplichte lekdichtheidscontroles omvat, alsmede toegang tot oneCALL, de 24/7 hulpservicedienst van Carrier Transicold, omvat.

Pulleyn Transport is gevestigd in Reading, Berkshire, en levert al sinds de oprichting in 1976 oplossingen voor al dan niet gecoditioneerd transport.

Ga voor meer informatie over Carrier Transicold en onze producten en diensten naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketenmanagement. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier, een toonaangevend, wereldwijd leverancier van innovatieve HVAC-systemen, koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen. Ga voor meer informatie over Carrier Transicold en onze producten en diensten naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Carrier Transicold Supra 1150 Pulleyn Transport Filharmonisch Orkest Vrachtwagen
De topklasse truck is uitgerust met een dodehoek-verlichtingssysteem, een uitgebreid alarm op alle deuren, interne en externe camera's en krachtige luchtsluizen voor maximale veiligheid.

Carrier Transicold Supra 1150 Pulleyn Transport Filharmonisch Orkest Vrachtwagen lossen
De krachtige Supra 1150 unit is voorzien van een dubbele ontladingsverdamper en wordt gebruikt om een instelpunt te handhaven tussen 18 en 20 graden Celsius, waarbij alle interne condensatie wordt verwijderd om de consistente, droge omgeving te bieden die van vitaal belang is voor het welzijn van de instrumenten.