Carrier Transicold presenteert innovaties voor duurzaam geconditioneerd transport tijdens beurs Transport Compleet

Rueil-Malmaison, Frankrijk -

Carrier Transicold presenteerde de meest recente innovaties voor een gegarandeerde koude-keten met verminderde milieu-impact tijdens de beurs Transport Compleet, die van 15-17 maart werd gehouden in Hardenberg.

Naast alternatieve koudemiddelen en verschillende productvernieuwingen waren op de stand - voor het eerst - ook producten te zien van TRS Transportkoeling, de onlangs aangekochte Nederlandse fabrikant van duurzame koelsystemen voor trailers, trucks en containers.

Druk bezochte info sessie Duurzaamheid

Liefst 48 key-accounts namen deel aan de info sessie Duurzaamheid. Van carrosseriebouwers tot transportbedrijven en supermarkten, de belangstelling was groot om kennis te nemen van de visie van Carrier op het gebied van duurzaamheid, het gebruik van natuurlijke koudemiddelen en de mogelijkheden uitstoot te beperken.

Nieuw aanbod koudemiddelen

Bezoekers konden zich laten informeren over de opties die Carrier Transicold aanbiedt op het gebied van koudemiddelen met een lager “Global Warming Potential (GWP)” zoals R-452A en CO2. Relatief goedkoop, betrouwbaar, wereldwijd beschikbaar en met een GWP van slechts één is CO2 ruwweg 2000 keer beter dan R452-A (GWP: 2.141) en 4000 keer beter dan R-404A (GWP: 3.922). CO2 is bovendien onbrandbaar en tast de ozonlaag niet aan.

Alternatieve energiebronnen

Met de introductie van een prototype motor op CNG (compressed natural gas) onderstreepte Carrier eens te meer dat het werk maakt van duurzaamheid: de motor realiseert een aanzienlijk lagere uitstoot (95% minder fijnstof en 70% minder stikstofoxide) en is bovendien geluidsarm.

TRS, nieuw in de Carrier Transicold familie

Transport Compleet was de eerste gelegenheid voor Carrier Transicold om het TRS productpakket van duurzame koelsystemen voor trucks, trailers en containers te presenteren. TRS, werd eerder dit jaar aangekocht en ontwerpt, produceert en onderhoudt motorloze hydro-elektrische koelsystemen.

Voor meer informatie over de producten en diensten van Carrier Transicold, zie www.carrier.com/truck-trailer/nl/nl/. Twitter : @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold levert een bijdrage aan de temperatuurregeling tijdens transport met een volledig assortiment producten en diensten voor koeltransport en de ‘cold chain’ markt. Carrier Transicold is al meer dan 40 jaar toonaangevend in de branche en levert afnemers over de gehele wereld de meest geavanceerde, energiezuinige en milieuvriendelijke containerkoelsystemen en generatorsets, rechtstreeks aangedreven en in dieselwagens gemonteerde units en koelsystemen voor opleggers. Carrier Transicold is een onderdeel van UTC Climate, Controls & Security Systems, een divisie van United Technologies Corp., een vooraanstaande wereldwijde leverancier aan de lucht- en ruimtevaartindustrie en de bouwsector. Ga voor meer informatie naar www.transicold.carrier.com. Twitter : @SmartColdChain.