Carrier Transicold Netherlands neemt TRS Transportkoeling over

ROTTERDAM, Nederland -

Carrier Transicold versterkt positie op het gebied van duurzame koeloplossingen en krijgt toegang tot hydraulische techniek voor emissie loze transportkoeling.

Carrier Transicold, marktleider in transportkoeling, maakt vandaag de overname bekend van TRS Transportkoeling B.V. (TRS), een Nederlandse fabrikant van duurzame transportkoeling voor trucks en trailers. Carrier Transicold,in Nederland actief onder de naam Carrier Transicold Netherlands, onderdeel van UTC Climate, Controls en Security, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

“Door de overname van TRS is Carrier Transicold in staat haar aanbod van emissieloze transportkoeling uit te breiden en de koude-keten verder te verduurzamen” aldus Victor Calvo, vice-president en general manager Carrier Transicold Truck Trailer, EMEA, Rusland, Afrika. “De transportsector wordt de laatste jaren geconfronteerd met steeds strengere regelgeving op het gebied van geluids- en uitstootbeperking. Wij zijn ervan overtuigd dat de innovatieve technologie van TRS onze klanten zal helpen bij het realiseren van hun doelstellingen ten aanzien van efficiency en milieu”.

TRS, dat werd opgericht in 1981, is gegroeid van een lokale serviceorganisatie naar een internationale producent van duurzame transportkoeling voor trucks en trailers. TRS ontwikkelt, produceert en onderhoudt emissieloze hydro-elektrische koelsystemen. Door gebruik te maken van de aandrijving van de voertuigmotor, worden besparingen op het gebied van energieverbruik en onderhoud gerealiseerd, alsmede een lager geluidsniveau.

Carrier Transicold streeft ernaar de beste oplossingen aan te bieden voor duurzaam geconditioneerd transport en een veilige koude-keten. De strategische acquisitie van TRS stelt Carrier Transicold in staat nieuwe oplossingen aan haar klanten aan te bieden.

Voor meer informatie over de producten en diensten van Carrier Transicold, zie www.carrier.com/truck-trailer/nl/nl/ or follow @SmartColdChain on Twitter.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold levert een bijdrage aan de temperatuurregeling tijdens transport met een volledig assortiment producten en diensten voor koeltransport en de ‘cold chain’ markt. Carrier Transicold is al meer dan 40 jaar toonaangevend in de branche en levert afnemers over de gehele wereld de meest geavanceerde, energiezuinige en milieuvriendelijke containerkoelsystemen en generatorsets, rechtstreeks aangedreven en in dieselwagens gemonteerde units en koelsystemen voor opleggers. Carrier Transicold is een onderdeel van UTC Climate, Controls & Security Systems, een divisie van United Technologies Corp., een vooraanstaande wereldwijde leverancier aan de lucht- en ruimtevaartindustrie en de bouwsector. Ga voor meer informatie naar www.transicold.carrier.com or follow Carrier on Twitter: @SmartColdChain.