Carrier Transicold presenteert het eerste autonome, elektrische koelsysteem – de Vector eCool

RUEIL-MALMAISON, France -

Carrier Transicold zet zich in voor verlaging van emissies, verbeterde duurzaamheid en hogere efficiëntie in het koeltransport en presenteert nu het eerste volledig autonome, 100% elektrische en motorloze koelsysteem voor trailers, de Vector® eCoolTM. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), een toonaangevende, wereldwijde leverancier van innovatieve HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning), koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen.

"Wij geloven dat de Vector eCool voor de toekomst van koeltechnologie voor trailers staat," zegt Victor Calvo, president van Carrier Transicold International Truck & Trailer. "Het is een van de spannendste nieuwe producten die we ooit op de markt hebben gebracht. De presentatie volgt op jarenlang onderzoek en ontwikkeling, waaronder praktijktesten met prototypes in het wagenpark van onze klanten."

De Vector eCool is geschikt voor gebruik met de motorloze uitvoeringen van de Vector HE 19 en de Vector 1550 E van Carrier Transicold en combineert de volledig elektrische E-Drive™-technologie met een nieuw, zeer geavanceerd systeem voor opslag en hergebruik van energie. Dit systeem zet de door de trailer gegenereerde kinetische energie om in elektriciteit die wordt opgeslagen in een accupack ten behoeve van de aandrijving van de koelunit. Met deze lus ontstaat een volledig autonoom systeem zonder directe uitstoot van kooldioxide (CO2) of fijnstof.

Als de koelunit op accuvermogen werkt, schakelt het energie-managementsysteem van Carrier Transicold automatisch in wanneer de acculading een bepaald niveau bereikt en aan bepaalde voorwaarden voldoet; de generator laadt dan de accu op, zodat er altijd volledige koelcapaciteit beschikbaar is.

Het eCool-systeem kan ook op het stroomnet worden aangesloten als de trailer wordt geparkeerd en laadt binnen vier uur op. Onderweg wordt het accupack weer opgeladen met energie die door de assen wordt gegenereerd en de kinetische energie die tijdens het remmen ontstaat.

In combinatie met het vlaggenschip van Carrier Transicold, de Vector HE 19, kan de Vector eCool het energieverbruik verder verlagen*. Zelfs inclusief de asgenerator en het accupack is het systeem nog altijd lichter dan een traditionele, diesel-aangedreven unit met een volle brandstoftank.

De Vector eCool is PIEK-gecertificeerd, dus bij de City-uitvoeringen van de Vector HE 19 en de Vector 1550 E is het geluidsniveau van de unit lager dan 60 dB(A). In combinatie met het lage emissieniveau biedt de Vector eCool de ultieme oplossing voor de steeds strenger wordende regels voor stadsverkeer.

Ga voor meer informatie over Carrier Transicold, en onze producten en diensten naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain en op LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.

*Vergeleken met hetzelfde systeem gemonteerd met de motorloze Vector 1950.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketenmanagement. Carrier Transicold is al ruim 50 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, een toonaangevend, wereldwijd leverancier van innovatieve HVAC-systemen, koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen. Ga voor meer informatie naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain en op LinkedIn: Carrier Transicold Truck Trailer Refrigeration.