Nieuwste aanbod van Carrier Transicold voor vrachtwagens/trailers biedt meer duurzaamheid en efficiëntie

ROTTERDAM, Nederland -

Stand E15, Hal 27, IAA-beurs, Hannover, Duitsland, 22 – 29 september 2016

Carrier Transicold laat tijdens de IAA de nieuwste serie verdampers voor de Supra® en Vector™ range zien. De nieuwe verdampers zijn te zien in combinatie met units die zijn geselecteerd om het grote aanbod van Carrier Transicold te onderstrepen, met onder meer systemen voor lichte bedrijfswagens, vrachtwagens en trailers. Carrier Transicold, in Nederland actief onder de naam Carrier Transicold Netherlands, onderdeel van UTC Climate, Controls en Security, een onderdeel van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

De nieuwe verdampers zijn geschikt voor multitemperatuur toepassingen en hebben een nieuw ontwerp; de modellen zijn in vier breedtematen verkrijgbaar, van 700 tot 2.200 millimeter.

Door een nieuwe ontdooifunctie en een verbeterde waterafvoer bestaat er geen risico meer van spatwater op de lading. Bovendien kunnen de verdampers snel en eenvoudig in zowel trucks als trailers worden geïnstalleerd, met een snel ontkoppelingssysteem dat reparaties en onderhoud tijdens de lange levensduur vergemakkelijkt.

Supra®-vrachtwagenunit met Low Emissions Pack

Naast de nieuwe verdampers is het nieuwste Supra-transportkoelsysteem met een Low Emissions Pack te zien, dat de impact van het systeem op het milieu moet minimaliseren.

Het Low Emissions Pack bestaat uit drie belangrijke elementen, waaronder een zeer schone dieselmotor die tot 50 procent minder deeltjes uitstoot dan een standaarddieselmotor, en de zeer geluidsarme optieset van Carrier waardoor het systeem nog stiller werkt. Die optieset zorgt dat de geluidsniveaus afnemen, waardoor dit systeem ideaal is voor gebruik binnen de bebouwde kom en bij leveringen 's nachts. De unit kan ook als City-uitvoering worden geleverd, die met een geluidsniveau van minder dan 60 decibel aan de PIEK-normen voldoet.

Verder wordt bij het Low Emissions Pack R-452A-koudemiddel gebruikt, dat dezelfde koelcapaciteit, brandstofefficiëntie, betrouwbaarheid en koudemiddelvulling als het R-404A-standaard koudemiddel biedt, maar dan met 45 procent minder aardopwarmingsvermogen (GWP).

Het nieuwe R-452A-koudemiddel is optioneel in plaats van R-404A-koudemiddel verkrijgbaar voor de Vector, Supra en Pulsor™ units.

Supra op aardgas (CNG)

Bij de stand is ook een video te zien over het prototype CNG-motor van Carrier Transicold. Deze nieuwe vermogensbron stoot aanzienlijk minder vervuilende emissies uit (95 procent in deeltjes, 70 procent in stikstofoxide) en biedt een veel lager geluidsniveau. Bovendien kan deze motor ervoor zorgen dat de bedrijfskosten dalen, want de prijs van CNG als brandstof ligt al langere tijd lager dan die van diesel.

Carrier Transicold werkt momenteel aan een prototype van deze motor, als een belangrijke eerste stap naar het gebruik van een CNG-motor voor koeltransport. Het is de bedoeling dat de motor een aparte brandstoftank krijgt, waardoor de koelunit volledig zelfstandig kan werken.

Trailerunit Vector 1950 MT

Naast de Supra-unit is er ook een Vector 1950 MT-trailerunit met R-452A-koudemiddel te zien. De Vector 1950 MT biedt een hoge koelcapaciteit van 18.875 watt en is zeer geschikt voor het handhaven van een nauwkeurige temperatuurregeling van gevoelige goederen tijdens intensieve distributie waarbij de deuren vaak worden geopend. Door de multizoneregeling kan de trailer flexibel worden ingedeeld, terwijl de luchtstroom van 5.700 m3/u de lading beschermt met ongekende pull-downsnelheden en een gelijkmatige luchtstroom.

Pulsor-eenheden voor farmaceutisch transport

Carrier Transicold laat bij de stand ook een Pulsor-unit voor lichte bedrijfswagens zien; deze unit biedt een hoog vermogen en is ideaal voor het transport van geneesmiddelen.

De Pulsor-systemen vallen op omdat ze al vanaf een motortoerental van 1.000 omw/min hun maximale koelcapaciteit halen. Daardoor kunnen ze gedurende de gehele leverinsgscyclus de juiste temperatuur handhaven, ook wanneer ze in drukke stadscentra moeten afleveren.

Daarnaast bieden deze units de mogelijkheid om verschillende compartimenten tegelijkertijd te koelen en te verwarmen, met gekozen instelpunten tussen -25 en +30 graden Celsius bij buitentemperaturen van -25 tot +50 graden Celsius. Dankzij dit temperatuurbereik kunnen ze het hele jaar binnen Europa worden gebruikt, met een nauwkeurige temperatuurregeling tot 0,8 graden ten opzichte van het instelpunt.

Ga voor meer informatie over Carrier Transicold tijdens de IAA en alle producten en diensten naar www.carriertransicold.eu. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen, en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketen-management. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Het bedrijf maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp., wereldwijd toonaangevend leverancier voor de ruimtevaart- en bouwsysteemsectoren. Ga voor meer informatie naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.