Carrier Transicold introduceert de PIEK-gecertificeerde multitemp-uitvoering van de Vector® HE 19 tijdens Solutrans

RUEIL-MALMAISON, France -

Eurexpo, Lyon (Frankrijk) – Stand 4J195

Tijdens de Solutrans heeft de nieuwste uitvoering van het PIEK-gecertificeerde multitemp-koelsysteem Vector HE 19 van Carrier Transicold zijn werelddebuut gemaakt. Deze nieuwe koelunit voor trailers is zodanig geoptimaliseerd dat de onderhoudsvereisten minimaal zijn, hij is 10%* lichter, en de unit verbruikt tot 19%* minder energie en tot 30%* minder brandstof, wat gelijk staat aan 5,4 ton minder CO2-emissies per jaar. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier, een toonaangevend, wereldwijd leverancier van innovatieve HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning), koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen.

De standaarduitvoering van de Vector HE 19 heeft een lager geluidsniveau van nog geen drie decibel* voor de monotemp- en multitemp-uitvoeringen, en de nieuwe unit beschikt over PIEK-certificatie (monotemp- en multitemp-uitvoeringen), wat betekent dat de unit een geluidsniveau van minder dan 60 decibel heeft, vergelijkbaar met een normaal gesprek. In 2003 zijn de PIEK-normen in Nederland geïntroduceerd omdat lokale overheden en supermarkten vonden dat het geluidsniveau van vrachtwagens bij leveringen tussen 22:30 en 7.00 uur te hoog was. Deze normen zijn in talloze Europese steden overgenomen.

De Vector HE 19 werkt met volledige E-DriveTM-technologie, waardoor deze unit geen mechanische transmissie nodig heeft zoals bij riemaangedreven koelsystemen, en het vermogen van de motor met een generator in stroom wordt omgezet. Carrier Transicold heeft de E-Drive™-technologie verder uitgebreid met een nieuwe scroll-compressor. Deze is volledig afgedicht en heeft slechts één bewegend onderdeel, ten opzichte van zes onderdelen in de vorige uitvoering, waardoor de kans op lekkage van koelmiddel daalt en het energieverbruik afneemt.

"De Vector HE 19 heeft bijna 100.000 testuren gedraaid. Er zijn proefunits geïnstalleerd op trailers van een aantal klanten en zij waren zeer tevreden. Met deze nieuwe uitvoering hebben we de precisie behouden waarop de voordelen van ons systeem zijn gebaseerd, terwijl de efficiëntie is verbeterd en de kosten voor onze klanten zijn verlaagd," vertelt Bruno Chakiachvili, manager Trailerproducten bij Carrier Transicold. “De PIEK-certificatie voldoet aan de toenemende verwachtingen en vraag van transportbedrijven die op zoek zijn naar duurzame oplossingen en flexibiliteit in stedelijke gebieden met betrekking tot operationele tijd.”

Een ander nieuw kenmerk van het systeem is het concept "up flow", waardoor de lucht gemakkelijker van de voorkant naar de bovenkant stroomt, en het geluidsniveau en het energieverbruik dalen. De nieuwe unit is ook voorzien van een regelsysteem voor de luchtstroom op basis van het Coanda-effect, wat betekent dat de lucht zo ver mogelijk achterin de trailer vlak onder het dak blijft hangen, zodat de ventilatie binnenin wordt geoptimaliseerd en de koudeketen nauwkeurig kan worden geregeld. Deze nieuwe uitvoering beschikt ook over een APX™-regelsysteem, dat CAN-technologie gebruikt; de unit biedt regeling bij meerdere motortoerentallen, en regelt de actuatoren en sensoren voor optimalisering van de stroming en temperatuur van het koelmiddel.

Voor het onderhoud is het interval tussen olieverversingen verdubbeld van 1.500 naar 3.000 uur*. En Carrier Transicold heeft een groot grafisch display in de Vector HE 19 gemonteerd, een primeur voor Europa, om de gebruiker de beste ervaring te bieden. Met deze innovaties biedt deze unit lagere totale eigendomskosten en bedrijfskosten, terwijl deze unit minder impact op het milieu heeft.

De nieuwe Vector HE 19 in monotemp- en multitemp-uitvoeringen is een aanvulling op de koelunits van de serie CITY van Carrier Transicold, allemaal met PIEK-certificatie, zoals:

  • De Vector® 1950 MT City en de Vector 1550 City, met een volledig elektrische E-DriveTM-systeem voor trailers
  • Supra® 1250 City
  • Supra® CNG

De Vector HE 19 met PIEK-certificatie in de multitemp-uitvoering staat van 19 tot en met 23 november op Solutrans 2019 in Lyon, bij de stand van Carrier Transicold (4J195).

Ga voor meer informatie over Carrier Transicold, en onze producten en diensten naarwww.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketenmanagement. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier, een toonaangevend, wereldwijd leverancier van innovatieve HVAC-systemen, koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen. Ga voor meer informatie over Carrier Transicold, en onze producten en diensten naarwww.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

*Technische resultaten gebaseerd op de vergelijking tussen de Vector 1950 en de Vector HE 19.