Carrier Transicold garandeert verse rozen op Valentijnsdag!

RUEIL-MALMAISON, France -

Ook dit jaar worden op Valentijnsdag weer miljoenen bloemen bezorgd, en de technologie van Carrier Transicold draagt er aan bij dat ze vers aankomen! Bovendien zal Carrier Transicold op Valentijnsdag 12 mensen verrassen met een boeket rozen, als onderdeel van de Europese Valentijns wedstrijd. Deelnemers aan de wedstrijd krijgen een kijkje achter de schermen van de reis die rozen maken van kweker tot consument. Carrier Transicold Europe is een onderdeel van UTC Climate, Controls & Security, a unit of United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

De Valentijns wedstrijd geeft met een serie online video's een beeld van de verschillende stadia van de reis die rozen maken van kweker, via exporteur en groothandel, tot detailhandel en de uiteindelijke consument. De video's laten zien hoe tijdens elke fase de koudeketen wordt gehandhaafd met gebruikmaking van de techniek en procedures van Carrier Transicold.

"De doelstelling is om te laten zien wat er allemaal nodig is om de bloemen op Valentijnsdag vers te laten aankomen, en welke rol onze techniek voor geconditioneerd wegtransport daarbij speelt", zegt Victor Calvo, Vice president en General manager Carrier Transicold Truck Trailer International. "Rode rozen zullen op 14 februari bij veel mensen voor een glimlach zorgen, en wij zijn trots op de belangrijke bijdrage die onze koeltechniek daaraan levert".

Bloemen bestaan voor 70-90 procent uit water en zijn voor een optimale levensduur afhankelijk van een nauwkeurige beheersing van temperatuur en vochtigheidsgraad tijdens het plukken, verpakken en transport.

In de video's is te zien hoe de innovatieve en energiezuinige motorloze koelunits van Carrier Transicold, aangedreven door een ECO-DRIVE 25C GenSet, de bloemen in optimale conditie op de veiling bezorgen.

Vervolgens gaat de zending verder in een trailer voorzien van een Vector 1550™ koelunit, eveneens aangedreven door een ECO-DRIVE 25C GenSet, die de zending gedurende de reis door Europa nauwkeurig op de juiste temperatuur houdt.

Deze koelmachines zijn allemaal ontworpen om een nauwkeurige beheersing van temperatuur en vochtigheidsgraad te garanderen zodat schimmel geen kans krijgt.

Ga naar www.coolbycarrier.com/coolvalentinesday om de hele reis te zien, en voor meer informatie over de producten en service van Carrier Transicold naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen, en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketen-management. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Het bedrijf maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp., wereldwijd toonaangevend leverancier voor de ruimtevaart- en bouwsysteemsectoren. Ga voor meer informatie naar www.carriertransicold.eu. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.