Carrier Transicold’s bekroonde trailerunit met natuurlijk koudemiddel maakt debuut tijdens IAA-beurs met Netto en Rohr

ROTTERDAM, Nederland -

Stand E15, Hal 27, IAA-beurs, Hannover, Duitsland, 22 – 29 september 2016

De Duitse supermarktketen Netto Marken-Discount wordt de eerste klant op het vasteland die een Carrier Transicold’s prototype van een trailerunit met natuurlijk koudemiddel in ontvangst neemt. Het systeem heeft de prestigieuze Trailer Innovation Awards 2017 voor de categorie Milieu gewonnen en is te zien op een nieuwe trailer bij stand F09 van Rohr in Hal 27. Na de IAA-beurs wordt het systeem door de klant in gebruik genomen. De unit werd bij Netto afgeleverd door Carrier Transicold Germany, onderdeel van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

De Trailer Innovation Awards worden elke twee jaar toegekend om innovatie in de trailer- en carrosseriebouw te stimuleren. De jury van deze prestigieuze prijzen bestaat uit redacteurs van 14 grote vakbladen in Europa; de prijs uit de categorie Milieu wordt op 23 september 2016 tijdens de IAA-beurs aan Carrier Transicold uitgereikt. Nog geen jaar geleden sleepte Carrier Transicold ook al de innovatieprijs voor duurzaamheid tijdens de Solutrans-beurs in Frankrijk in de wacht, waarmee de baanbrekende koudemiddelstrategie van het bedrijf werd erkend.

Netto Marken-Discount is in Duitsland onder de discounters een van de grootste aanbieders van fruit en groente en het bedrijf gaat de technologie van deze unit gedurende drie jaar in de praktijk testen.

De unit behoort tot een nieuwe generatie Carrier Transicold-koeltransportsystemen voor trailers die uitsluitend met CO2-koudemiddel in een gesloten systeem werken. Het systeem gebruikt de geavanceerde technologie van het NaturaLINE™-containerkoelsysteem van Carrier Transicold, dat in een traditioneel chassis met Vector™-eenheid is gemonteerd en door dezelfde gepatenteerde volledig elektrische E-Drive™-technologie wordt aangedreven als de bestaande Vector-serie.

“Het leveren van het prototype van deze trailer met natuurlijk koudemiddel is opnieuw een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van koeling met CO2 voor gebruik bij wegtransport”, zei David Appel, president Carrier Transicold & Refrigeration Systems. “Uiteindelijk zou in onze visie het gebruik van natuurlijk koudemiddel bij geconditioneerd wegtransport de norm moeten worden. En met de ondersteuning van een van de grootste supermarktketens van Duitsland in het discountsegment maken we weer een grote sprong voorwaarts.”

CO2 is een veilig gas dat de ozonlaag niet aantast en een aardopwarmingsvermogen (GWP) van één heeft, waarmee het de norm is waarmee alle andere koudemiddelen worden vergeleken. Het GWP van CO2 is ook lager dan dat van andere natuurlijke koudemiddelen, zoals propaan.

“Toen we hoorden dat Carrier Transicold een trailereenheid met natuurlijk CO2-koudemiddel ontwikkelde, wilden we daar graag meer van weten”, zei Christina Stylianou, hoofd Bedrijfscommunicatie bij Netto Marken-Discount. “Met de levering van dit prototype maakt de sector een enorme stap voorwaarts en we zijn benieuwd in hoeverre dit systeem ons kan helpen om onze milieu- en duurzaamheidsdoelen te halen.”

Netto Marken-Discount heeft een leidende positie in het testen van de nieuwe Carrier Transicold-innovatie in de eerste praktijktest op het vasteland van Europa, waar de trailer voor normale leveringen aan winkels zal worden gebruikt.

Ga voor meer informatie over Carrier Transicold tijdens de IAA en alle producten en diensten naar www.carriertransicold.eu. Volg Carrier Transicold op Twitter: @SmartColdChain.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold werkt aan het verbeteren van transport van geconditioneerde ladingen, en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en koudeketen-management. Carrier Transicold is al ruim 45 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, vrachtwageneenheden met directe aandrijving en dieselmotor, en koelsystemen voor trailers. Het bedrijf maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp., wereldwijd toonaangevend leverancier voor de ruimtevaart- en bouwsysteemsectoren. Ga voor meer informatie naar www.carriertransicold.nl. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.