Carrier presenteert het Healthy, Safe, Sustainable Cold Chain Program

PALM BEACH GARDENS, Fla. -

Er is nu meer vraag dan ooit naar veilige, duurzame koudeketentechnologie om de wereldwijde toelevering van voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins te waarborgen en te beschermen. Ter ondersteuning van deze behoefte heeft Carrier vandaag het Healthy, Safe, Sustainable Cold Chain Program (het programma voor een gezonde, veilige en duurzame koudeketen) gepresenteerd; dit programma helpt klanten om aan de snel veranderende eisen van de koudeketen te voldoen terwijl het de effectiviteit van hun inspanningen op dit gebied verhoogt. Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) is onderdeel van Carrier, een toonaangevende, wereldwijde leverancier van innovatieve HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning), koelsystemen, brandpreventiesystemen, beveiligingssystemen en automatiseringstechnologieën voor gebouwen. Het bedrijf is een van de grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van de koudeketen en bijbehorende informatiesystemen.

"Het belang van een betrouwbare koudeketen is momenteel groter dan ooit, waardoor de behoefte aan online oplossingen van productie tot levering is toegenomen", vertelde David Appel, president van Carrier Refrigeration. "Carrier loopt voorop in onderzoek en technologieën waarmee onze klanten voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins kunnen leveren die de gezondheid en het welzijn van de wereldbevolking kunnen verbeteren. We bevinden ons in een unieke positie om klanten daarbij te ondersteunen dankzij onze internationale basis, uitgebreide servicemogelijkheden en tientallen jaren ervaring in de koudeketen."

Ons Healthy, Safe, Sustainable Cold Chain Program (programma voor een gezonde, veilige en duurzame koudeketen) is een aanvulling op het Heathy Buildings Program (programma gezonde gebouwen) van Carrier dat in juni is gestart en dat bestaat uit een uitgebreid aanbod van geavanceerde oplossingen voor een gezonde, veilige, efficiënte en productieve binnenomgeving. Dit nieuwe programma richt zich op een koudeketen waarin gezondheid voorop staat, en dat op vier gebieden:

  • Veiligheid in voedingsmiddelen en medicijnen: Voor uitdagingen in de koudeketen met koeltechnologie van boerderij tot bord en van productie tot patiënt
  • Veilige distributie van vaccins: Bescherming van geconditioneerde distributie van vaccins
  • Online koudeketen: Verbetering van het zicht op en informatie over de koudeketen van begin tot einde met behulp van digitale oplossingen
  • Bescherming van voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins door innovatieve koeloplossingen

Of het nu gaat om de controle van vaccins die in droogijs bij een temperatuur van -90 graden Celsius worden vervoerd, het waarborgen van veilig transport van bederfelijke goederen en medicijnen met de zeer efficiënte elektrische Vector®-koelunits of om het vers houden van goederen in de supermarkt: Carrier heeft een toonaangevend aanbod van oplossingen voor koeltransport en vrachtbewaking om de betrouwbaarheid en veiligheid van de logistieke keten te ondersteunen.

Carrier is in staat om zowel huidige als toekomstige uitdagingen voor de koudeketen het hoofd te bieden, daarbij geholpen door 1,2 miljoen operationele transportkoelunits, meer dan 50.000 commerciële koelinstallaties en uitgebreide mogelijkheden voor vrachtbewaking, waaronder real-time oplossingen, diefstalpreventie, "thermal mapping" en logistieke optimalisering.

Bij Carrier blijven we onze digitale mogelijkheden, telematicasystemen en opties voor bewaking op afstand uitbreiden, omdat deze inzicht en verbindingsmogelijkheden binnen de koudeketen bieden.

De producten en diensten van Carrier zijn gericht op duurzaamheid en omvatten een groot aanbod van units voor de transportsector en detailhandel waarbij het natuurlijke koelmiddel kooldioxide, met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van 1, en zeer efficiënte zonne-energiesystemen voor koelunits voor trailers worden gebruikt. In november 2019 heeft Carrier de "Verklaring van Rome" ondertekend, onderdeel van de Contribution of the Montréal Protocol to Food Loss Reduction through Sustainable Cold Chain Development (bijdrage aan het protocol van Montréal voor vermindering van voedselverspilling door een duurzame koudeketen), waarin voedselverspilling en afval aan de klimaatverandering worden gekoppeld.

Lees meer over het Healthy, Safe, Sustainable Cold Chain Program van Carrier op corporate.carrier.com/healthycoldchain.

Over Carrier
Carrier Global Corporation is een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige en duurzame oplossingen voor gebouwen en de koudeketen. Sinds onze oprichting lopen we voorop in de ontwikkeling van oplossingen die belangrijk zijn voor de mens en onze planeet. Tegenwoordig bestaat onze portfolio uit toonaangevende merken in de industrie, zoals Carrier, Sensitech, Kidde, Edwards, LenelS2 en Automated Logic, die innovatieve technologieën voor HVAC-, koel-, brandpreventie- en beveiligingssystemen, en automatiseringsoplossingen voor gebouwen leveren, zodat de wereld veiliger en comfortabeler wordt, ook voor de generaties na ons. Ga voor meer informatie naar www.corporate.carrier.com of volg Carrier op social media via @Carrier.