Carrier Transicold Vector® eCoolTM breidt uitrol uit dankzij samenwerking met langdurige ontwikkelingspartner THT New Cool B.V.

RUEIL-MALMAISON, France -

THT New Cool B.V. is het eerste verhuurbedrijf in Europa dat klanten voorziet van opleggers met de nieuwe Carrier Transicold Vector® eCool ™ - het eerste volledig autonome, volledig elektrische koelsysteem voor trailers dat in serieproductie zal worden gemaakt. De twee bedrijven hebben hun krachten gebundeld om het product te ontwikkelen, dat wordt aangekondigd als een ‘game-changer’ voor de industrie en een belangrijke stap voorwaarts betekent in de duurzaamheid van de keten van koelproducten. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), een toonaangevende internationale leverancier van gezonde, veilige en duurzame bouw- en koeloplossingen.

Het Vector eCool-project begon in 2010, waarbij verschillende bedrijven samenwerkten aan de ontwikkeling van een nieuwe autonome traileroplossing, waaronder TRS Transportkoeling BV - dat later een Carrier Transicold-bedrijf zou worden - en THT New Cool BV, een Nederlands verhuurbedrijf met haar focus op volledig elektrische reefers.

“Als het om innovatie gaat, is ons uiteindelijke doel om oplossingen te ontwikkelen die er toe doen voor mens en planeet; een waarde die we zeker delen met THT New Cool ”, zegt Victor Calvo, president van Carrier Transicold International Truck & Trailer. “Ik bedank THT New Cool voor haar bijdrage aan dit baanbrekende project. Het bedrijf heeft hard met ons gewerkt om de Vector eCool werkelijkheid te laten worden en zorgt er nu voor dat onze gemeenschappelijke klanten vandaag kunnen profiteren van deze nieuwe technologie. "

Vanwege haar focus op het ontwikkelen van koeltrailers uitgerust met geavanceerde elektrische systemen, was THT New Cool B.V. ideaal gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in het project. Trailers uitgerust met Vector eCool-koelunits zijn nu op huurbasis beschikbaar via THT New Cool B.V.; Ook kunnen de koelunits bij Carrier Transicold worden gekocht.

"Bij THT New Cool zetten we ons al 15 jaar in om duurzame transportoplossingen te ontwikkelen, met name door manieren te vinden om de uitstoot van koeltrailers te minimaliseren", aldus Twan Heetkamp, directeur van THT New Cool BV. "We hebben altijd geloofd in elektrische energiebronnen en zijn zeer verheugd dat onze samenwerking met Carrier Transicold ertoe heeft geleid dat we onze klanten een echt emissievrije koeltrailer kunnen bieden."

Meer dan 50 opleggers uitgerust met Vector eCool-units namen deel aan uitgebreide tests voordat de nieuwe technologie in serieproductie zouden gaan, wat duizenden test-uren opleverde van klantentoepassingen met single- of multi-temperaturen. Geschikt voor gebruik met de motorloze versies van Carrier Transicold's Vector HE 19 en Vector 1550 E, combineert de Vector eCool de volledig elektrische E-Drive ™ technologie van het bedrijf met een nieuw geavanceerd energieterugwinnings- en opslagsysteem. Deze zet kinetische energie - die wordt opgewekt door de trailer - om in elektriciteit, die vervolgens wordt opgeslagen in een accupakket om de koeleenheid van stroom te voorzien. Door deze kringloop ontstaat een volledig autonoom systeem dat geen directe uitstoot van kooldioxide (CO2) of fijnstof produceert.

De Vector eCool is ook PIEK-gecertificeerd, wat betekent dat bij gebruik van de Vector HE 19 en Vector 1550 E met de City-versies het geluid tijdens gebruik van het systeem lager is dan 60 dB (A). Gecombineerd met zijn emissieprestatie, biedt de Vector eCool de ultieme oplossing voor de steeds strengere binnenstedelijke en stedelijke voorschriften.

De Vector eCool is een van de oplossingen van Carrier uit het “Healthy, Safe, Sustainable Cold Chain Program” dat is bedoeld om de aanvoer van voedingsmiddelen, medicijnen en vaccins te waarborgen en te beschermen. Lees meer op corporate.carrier.com/healthycoldchain of ga naar www.carriertransicold.nl.

Over Carrier Transicold
Carrier Transicold helpt het transport en de zending van temperatuurgecontroleerde ladingen te verbeteren met een complete lijn van apparatuur en diensten voor gekoeld transport binnen de keten van koelproducten. Carrier Transicold is al meer dan 50 jaar marktleider en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energiezuinige en milieuvriendelijke koelsystemen en generatorsets voor containers, directe aangedreven (diesel) trucks en koelsystemen voor opleggers. Carrier Transicold is een onderdeel van Carrier Global Corporation, een toonaangevende internationaal leverancier van gezonde, veilige en duurzame bouw- en koeloplossingen. Ga voor meer informatie naar carriertransicold.nl. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.

Over THT New Cool
THT New Cool is opgericht door Twan Heetkamp. In 2005 heeft hij samen met Per Ørnstrand van PNO, Twan Heetkamp Trailers (THT) opgezet. Het bedrijf werd in 2016 overgenomen, exclusief de divisie voor elektrische trailers (THT New Cool). Bezoek thtnewcool.eu voor meer informatie over THT New Cool en haar producten en diensten.

Carrier Transicold VHE19eCool THT