Carrier’s lynx fleet versterkt de coldchain en ondersteunt duurzaamheid in europa

RUEIL-MALMAISON, France -

Carrier Transicold kondigt nieuwe ontwikkelingen aan in het Lynx™ Fleet open platform dat nu beschikbaar is voor vlootbeheerders, transporteurs en lease bedrijven en gedetailleerd inzicht biedt in de status van hun wagenpark zodat zij hun bedrijfsvoering verder kunnen optimaliseren. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), wereldleider op het gebied van gezonde, veilige en duurzame oplossingen voor de bouw en coldchain..

Door de toepassing van vooruitstrevende IoT (“Internet of Things”) technologie en zelflerende, analytische software geeft Lynx Fleet gebruikers nieuwe, vergaande mogelijkheden om hun geconditioneerd transport te managen en automatiseren, uitval tot een minimum te beperken en zo hun TCO (Total Cost of Ownership) te verlagen.

“Onze klanten vroegen om een zichtbare, “connected” coldchain zodat zij hun vloot optimaal kunnen inzetten en zo hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren”, aldus Victor Calvo, president Truck Trailer International van Carrier Transicold. ”Wij zullen Lynx Fleet blijven uitbouwen om onze klanten te ondersteunen in hun bedrijfsdoelstellingen”.

Lynx Fleet biedt de volgende Saas (Software-as-a-Service) oplossingen:

  • Verbeterde efficiency: Door geo-fencing waarbij aflevering nauwkeurig wordt ingepland, aansturing van units op afstand (bijv. het opstarten van ontdooicycli) en vervroegde diagnosestelling om ongeplande stilstand te voorkomen.
  • End-to-end beheersbaarheid: Lynx Fleet geeft wagenparkbeheerders de instrumenten om hun lading optimaal en continu te beschermen met waarschuwingen bij temperatuurafwijkingen en berichten over deuropeningen en andere relevante gebeurtenissen. Uiteraard conform EN12830!
  • Verbeterde duurzaamheid: Vlootbeheerders kunnen op afstand hun koelunits aansturen en zo tot wel 15% brandstof besparen en CO2 uitstoot verminderen door onnodige draaiuren te vermijden. Door real-time temperatuurbeheersing kan bovendien voedselverspilling worden voorkomen.
  • Open platform: Lynx Fleet is een open platform dat geïntegreerd kan worden met Transport en Warehouse Management Systemen (TMS en WMS). Met behulp van een intuïtieve interface is zo alle data toegankelijk op één scherm en kunnen gebruikers zeer specifiek informatie opvragen, zoals ladingtemperatuur bij aflevering.

“Onze klanten staan in de frontlinie als het aankomt op het veilig vervoeren van kwetsbare en levensreddende producten zoals medicijnen en voedsel. Lynx Fleet ondersteunt hen daarbij, en zorgt ervoor dat ze nog slimmer en efficiënter kunnen werken zodat ook hun bedrijfsresultaat gezond blijft” zoals Alice DeBiasio opmerkt, Vice President & General Manager, Digital solutions, Carrier Refrigeration.

Lynx Fleet is beschikbaar op nieuwe units maar kan ook worden gemonteerd op reeds operationele units (zgn “retrofit”). Klanten hebben toegang tot het grootste servicenetwerk in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en kunnen Lynx Fleet combineren met Carrier Transicold’s BluEdge™ nderhoudscontracten.

Meer informatie over de producten en diensten die Carrier Transicold levert vindt u op www.carriertransicold.com Of ga naar www.carrier.com/Lynx voor meer informatie over Lynx.

Over Carrier Transicold
arrier Transicold verbetert het transport van geconditioneerde ladingen en doet dat met een compleet aanbod apparatuur en diensten voor koeltransport en een traceerbare koudeketen. Carrier Transicold is al ruim 50 jaar leider in deze sector en voorziet klanten over de hele wereld van geavanceerde, energie-efficiënte en milieuvriendelijke koelsystemen en gensets voor containers, bakwagens met directe aandrijving en koelsystemen voor opleggers. Carrier Transicold is onderdeel van Carrier Global Corporation, een toonaangevend internationaal leverancier van gezonde, veilige en duurzame oplossingen voor gebouwen en de koudeketen. Ga voor meer informatie naar onze website www.carriertransicold.nl. Volg Carrier op Twitter: @SmartColdChain.