Skip to main content

Carrier bevordert duurzaamheid in datacenters met levenscyclusoplossingen van een hoger niveau

AUSTIN, Texas -

Oplossingen gepresenteerd tijdens Data Center World Austin en Data Centre World Frankfurt


Carrier levert oplossingen voor de digitale levenscyclus om de ongekende groei en het kritieke karakter van datacenters te ondersteunen. Meer dan 300 eigenaren en beheerders van datacenters met meer dan één miljoen racks, variërend van ondernemingen, colocatie en de edge, profiteren voor hun volledige portfolio van de optimalisatieoplossingen van Carrier. Carrier is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), wereldleider in intelligente klimaat- en energieoplossingen.

“Datacenterbeheerders hebben de afgelopen 15 jaar grote vooruitgang geboekt in Power Usage Effectiveness”, aldus Michel Grabon, Director, Data Center Solutions, Carrier. “Door ononderbroken technologische vooruitgang met serverprocessors met hoger vermogen zijn er uitdagingen op het vlak van energieverbruik en koeling ontstaan die vragen om de gespecialiseerde oplossingen die Carrier biedt.”

Het aanbod aan slimme en verbonden oplossingen van Carrier levert upstreamgegevens van het datacenter-ecosysteem om de faciliteit te koelen, te monitoren, te onderhouden, te analyseren en te beschermen om zo te voldoen aan normen voor groene gebouwen en duurzaamheidsdoelen en de naleving van lokale regelgeving voor de emissie van broeikasgassen. De Nlyte DCIM-tools van Carrier delen gedetailleerde informatie tussen de HVAC-apparatuur, voedingssystemen en servers/workloads die binnen de datacenters worden gebruikt, voor een ongeëvenaarde transparantie en controle van de infrastructuur en zodoende een verbeterde uptime.

De speciaal ontwikkelde oplossingen van Carrier worden geïntegreerd in de volledige oplossingenportfolio van het bedrijf met efficiënte en hoogwaardige HVAC-apparatuur, DCIM-tools (Data Center Infrastructure Management) en het gebouwbeheersysteem, om datacenterbeheerders te helpen minder stroom te verbruiken en de gebruikskosten en winstgevendheid over een periode van vele jaren te verbeteren. Opvallende projecten wereldwijd zijn onder meer:

  • Het datacenter van OneAsia in Nantong Industrial Park. Carrier heeft met het bedrijf samengewerkt om het eerste datacenter in China te bouwen dat is voorzien van een watergekoeld koelsysteem. Door de energiezuinigheid van het complete koelsysteem te optimaliseren, kan de hoogrenderende koelinstallatie de jaarlijkse elektriciteitsrekening verlagen met circa $ 180.000 (RMB 1,27 miljoen).
  • Het Chinese Zhejiang Cloud Computing Center is een voorbeeld van de manier waarop de AquaEdge®-centrifugaalkoelmachines van Carrier met geïntegreerde bedieningselementen de vereiste stabiliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie leveren voor 200.000 servers. Door de geïntegreerde bediening worden de operationele kosten verlaagd en kunnen faciliteitsmanagers de prestaties op afstand monitoren en preventief onderhoud beheren om de koelmachines in lijn met de operationele behoeften te laten werken.
  • Het groeiende ondergrondse datacenter van Iron Mountain, ondergebracht in een voormalige kalkmijn in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft de hoogste classificatie binnen de branche verdiend met het gebruik van de retrofit-oplossing van Carrier voor beheersing van de omgevingswarmte en luchtvochtigheid. AquaEdge-koelmachines met variabel toerental reageren met efficiënte koeling zodat de HVAC-eenheden onder gedeeltelijke of volledige belasting kunnen werken.

De Nlyte-software voor levenscyclusbeheer van assets en capaciteitsplanning levert automatisering en efficiëntie voor levenscyclusbeheer van assets, capaciteitsplanning, audits en nalevingscontrole. De software vereenvoudigt de ruimte- en energieplanning en kan eenvoudig worden gekoppeld met een IT-servicemanagementsysteem en alle soorten BI-applicaties, waaronder het digitale cloudplatform Abound™ en het serviceplatform BluEdge® van Carrier om de gezondheid van HVAC-apparatuur te volgen en te voorspellen, zodat continuprocessen mogelijk worden.

Voor meer informatie over de datacenteroplossingen van Carrier kunt u langsgaan bij stand 705 tijdens Data Center World Austin en stand A080 tijdens Data Centre World Frankfurt van 9 tot 11 mei, of een bezoekje brengen aan carrier.com/datacenters.


carrier-data-center-world-press-release

Met de speciaal ontwikkelde apparatuur, bedieningselementen en oplossingen voor de levenscyclus van services van Carrier kunt u uw datacenter vol vertrouwen beheren tijdens elke fase.