Skip to main content

De nieuwe Carrier AquaForce® PUREtec™-serie warmtepompen voor hoge temperatuur: de oplossing voor slimme warmteproductie

MONTLUEL, France -

De Carrier AquaForce PUREtec 61XWHZE-serie is een nieuwe generatie warmtepompen voor hoge temperatuur, die gebruikmaakt van koudemiddel HFO R-1234ze met een lager aardopwarmingsvermogen (GWP) en die heet water levert tot maximaal 85 graden Celsius. Carrier, wereldleider in hoogtechnologische oplossingen voor verwarming, airconditioning en koeling, is onderdeel van Carrier, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van innovatieve technologieën voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), koeling, brandveiligheid, beveiliging en gebouwenautomatisering.

De nieuwe 61XWHZE-serie biedt duurzamere koelings- en verwarmingsoplossingen die gebruikmaken van hernieuwbare energie. De warmtepomp kan zowel natuurlijke bronnen, als grondwater en zeewater, als afvalwarmtebronnen, zoals datacenters, grijs water of industriële processen gebruiken om duurzame energieoplossingen te bieden voor meerdere verwarmingstoepassingen.

Dankzij de combinatie van Carrier-technologie en HFO-koudemiddel kan AquaForce PUREtec 61XWHZE een aanvulling vormen op traditionele ketels in toepassingen zoals stadsverwarming of industriële processen. De 61XWHZE-units kunnen ook simultaan koud en warm water produceren als aanvulling op ketels en vervanging voor koelmachines. Deze units zijn ook zeer efficiënt en behalen een COP van 3,0 of meer.

"Milieuprogramma's van de overheid voorzien steeds vaker in financiële stimulansen ter ondersteuning van de productie van hernieuwbare warmte," aldus William Doll, marketingmanager Europa, Carrier HVAC Europa. Hij vervolgt: "Momenteel hebben we al prestigieuze projectreferenties met 61XWHZE-warmtepompen voor hoge temperatuur in Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Frankrijk en Nederland voor meerdere toepassingen zoals datacenters, stadsverwarming, procestoepassingen, entertainmentcentra of ziekenhuizen."