Ga naar hoofdinhoud
green-world

Duurzaamheid

Natural leaders op het gebied van duurzaamheid

Bij Carrier denken we bij alles wat we doen aan de duurzaamheid. Voor ons is dat niet meer dan natuurlijk.

Van innovatieve oplossingen tot groene fabrieken tot diensten die zijn ontwikkeld om de efficiency te vergroten, Carrier is een voorloper op het gebied van duurzaamheid. Solutions are our business. We waren de pioniers van het gebruik van natuurlijke koudemiddelen voor de food retail en blijven investeren in het onderzoeken en ontwikkelen van onze producten en processen om zo het milieu nog beter te beschermen.

Minder invloed op het milieu en meer energiebesparingen?
Klinkt goed.

Aangezien we een bedrijf zijn dat zorg voor het milieu hoog in het vaandel heeft staan, is het logisch dat de inspiratie voor één van onze meest duurzame technologische vernieuwingen uit de atmosfeer zelf kwam. We hebben het over koolstofdioxide, een gas dat natuurlijk voorkomt in onze atmosfeer en over de hele wereld beschikbaar is en nu dient als koudemiddel in onze duurzame koelsystemen.

Carrier is een pionier op het gebied van commerciële CO2 koeltechnologie en investeert al meer dan 10 jaar in het ontwikkelen van transkritische CO2-systemen. In die periode hebben we geavanceerde productieprocessen, nieuwe gepatenteerde componenten en nieuwe materialen ingezet om van CO2 een bruikbaar koudemiddel te maken. Het koelsysteem CO2OLtec® is het resultaat.

Het Carrier CO2OLtec® systeem is één van de meest duurzame oplossingen voor bedrijfskoeling in de branche. Het maakt gebruik van technologie met het natuurlijke koudemiddel CO2 om de uitstoot van broeikasgassen bij food retailers te verminderen. Het installeren van een CO2OLtec® systeem maakt zelfs een indrukwekkende vermindering van 50% aan broeikasgasuitstoot mogelijk vergeleken met traditionele HFC-koelsystemen. Het systeem heeft ook een verwaarloosbaar broeikaseffect door koudemiddellekkage.

Sinds de lancering in 2009 zijn 800 winkels in Europa uitgerust met innovatieve CO2OLtec® technologie. Samen hebben de klanten die CO2OLtec® gebruiken, de CO2-uitstoot met meer dan 231.000 ton verminderd, wat gelijk staat aan het 55.000 minder auto's op de weg.

En wat misschien nog het meest indrukwekkende is; CO2OLtec® helpt klanten dit indrukwekkende niveau van duurzaamheid te bereiken zonder dat het ten koste gaat van optimale prestaties en betrouwbaarheid en dat met een energiekostenbesparing van gemiddeld 10% in milde tot koude klimaten. Het grootste deel van Europa heeft een dergelijk klimaat en ligt boven de bekende “CO2-evenaar” met gemiddelde jaartemperaturen tot 15°C.

Natuurlijk zet Carrier zich ook in om energievoordelen in Zuid-Europa mogelijk te maken. Om bruikbare CO2-technologie naar heel Europa te brengen, heeft Carrier zich ingezet om de CO2-evenaar in Zuid-Europa te elimineren en om CO2-systemen te ontwikkelen die tenminste zo efficiënt zijn als de conventionele koeltechnologie in die regio's.

In Italië en Spanje, bijvoorbeeld, heeft Carrier verschillende CO2OLtec® koelsystemen geïnstalleerd die specifiek zijn verbeterd voor hogere energie-effectiviteit bij een hogere omgevingstemperatuur. Dus waar u ook bent in Europa, Carrier kan koelsystemen leveren die niet schadelijk zijn voor de aarde en gunstig zijn voor uw portemonnee.

Met CO2OLtec® Integral oplossingen komen duurzaamheid, airconditioning, verwarming en koeling allemaal bij elkaar.

Natuurlijk, Carrier Commercial Refrigeration is één van de grootste leveranciers van zeer efficiënte turnkey koelsystemen en -diensten in de food retail sector. Maar onze inzet om klanten te helpen bij het verminderen van schade aan het milieu, het verhogen van energiezuinigheid en het optimaliseren van prestaties gaat veel verder dan alleen koeling. Onze CO2OLtec® Integral oplossing is een perfect voorbeeld.

De innovatieve CO2OLtec® Integral oplossing combineert alle koeling, verwarming en airconditioning voor een winkel in één systeem. Omdat deze CO2-technologie wordt gebruikt voor zowel de verwarming en airconditioning als de koeling van de winkel, zijn traditionele verwarmingssystemen en fossiele brandstoffen daarvoor niet meer nodig.

Zo werkt het: alle afvalwarmte die wordt opgewekt tijdens het koelproces wordt verzameld en gebruikt voor de verwarming van de ruimte via de module CO2OLtec®. Het systeem gebruikt een warmtepomp om extra warmte te genereren tijdens de koude maanden en maakt het koelen van de winkel mogelijk als dat nodig is. De complexe integratie van de toepassingen voor koeling, airconditioning en verwarming wordt geregeld door het besturingssysteem van Carrier, dat specifiek is ontwikkeld om alle energie optimaal efficiënt in te zetten.

En over energie-effectiviteit gesproken, als food retailers voor de CO2OLtec® Integral oplossing kiezen, kunnen ze tot wel 35% aan energiekosten besparen. Bovendien zien klanten, dankzij het natuurlijke koudemiddel CO2, een vermindering tot wel 58% van de CO2 voetprint van het systeem, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over steeds veranderende koudemiddelregelgeving.

Met de CO2OLtec® Integral oplossing kunt u het hele jaar rekenen op een optimale temperatuur voor klanten, personeel en producten en dit alles terwijl het milieu en uw omzet er ook van profiteren.

We creëren vandaag oplossingen met het oog op morgen.

Bij Carrier is 'duurzaamheid' meer dan alleen maar een woord. Het is al vanaf het allereerste begin een kernwaarde in het bedrijf. En omdat we duurzaamheid zo belangrijk vinden, zoeken we altijd naar nieuwe manieren om klanten te helpen hun energiegebruik terug te dringen en onze natuurlijke grondstoffen te bewaren voor toekomstige generaties. Onze koelsystemen voor de food retail bieden een geweldige mogelijkheid om precies dat te doen.

In de huidige supermarkten gaat verreweg de meeste energie naar de koelsystemen. Meer dan 40% van het totale energiegebruik van de gemiddelde winkels zelfs. Bovendien wordt meer dan 60% van het TEWI (Total Equivalent Warming Impact, totaal equivalent broeikaseffect) van een koelsysteem veroorzaakt door energieverbruik. Deze getallen geven de invloed aan die het implementeren van meer efficiënte systemen kan hebben op het milieu en op de energiekosten.

Carrier zet zich in om samen te werken met klanten om deze te helpen operationele kosten te verminderen en de milieuvriendelijkheid te verhogen, ondanks de stijgende energieprijzen, het groeiende energieverbruik door langere openingstijden en het steeds grotere aantal producten dat moet worden gekoeld. Om deze uitdagingen aan te gaan, biedt Carrier innovatieve oplossingen zoals het CCO2OLtec® systeem, waarbij het natuurlijke koudemiddel CO2 wordt gebruikt om klanten te helpen de energiekosten tot wel 10% te verlagen in milde tot koude klimaten.

Bovendien wordt bij onze CO2OLtec® Integral oplossing de koeling, ruimteverwarming en airconditioning van een hele winkel gecombineerd in een enkel systeem voor een vermindering van de energiekosten tot 35% .

Carrier biedt ook een compleet assortiment koel- en vriesmeubelen met verbeterde energiebesparende eigenschappen. Dit vindt u terug in ons productprogramma met de naam e*cube.

e*cube verwijst naar de verbeterende maatregelen voor “energy, efficiency, environment” voor al onze producten en diensten.

  • Energy: energiebesparing gedurende de gehele levensduur
  • Efficiency: duurzame prestaties op het gebied van temperatuur, voedselkwaliteit en energiezuinigheid
  • Environment: significante verkleining van de CO2 voetprint voor het gehele koelsysteem

Op deze basis hebben we Evolution 6 ontwikkeld, de volgende generatie in energiebesparende oplossingen voor de retail branche. Deze serie koelmeubelen vormt de nieuwe maatstaf als het gaat om merchandisingruimte en koelprestaties voor klanten met alle soorten winkels.

Naast nieuwe oplossingen bieden we ook servicecontracten, diensten op afstand en upgrades aan bestaande meubelen voor betere prestaties en maximale efficiency. U vindt meer informatie over deze diensten op de pagina Service en Support.

Bij Carrier draait alles om duurzaamheid.

Hoe Carrier denkt over duurzaamheid vindt gedeeltelijk zijn oorsprong in het idee dat groene producten alleen van een groen bedrijf kunnen komen. Vanaf de tijd dat het bedrijf werd overgenomen door Carrier en deel ging uitmaken van United Technologies in 2004, heeft Carrier Commercial Refrigeration steeds realistische en haalbare doelen gesteld om onze negatieve invloed op het milieu te verkleinen.

Bij alle activiteiten blijft Carrier trouw aan de programma's en initiatieven die samenhangen met onze prestaties op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM).

We blijven onze prestaties meten en vergelijken met onze duurzaamheidsdoelen, zoals doelen op het gebied van de vermindering van broeikasgassen, waterverbruik en industrieel afval, en we blijven ons inzetten voor de veiligheid van onze medewerkers. En we houden het niet alleen bij ons zelf thuis, ook van onze leveranciers vragen we om betrokkenheid bij milieu, gezondheid en veiligheid.

Ons algemene VGM-initiatief voor onze leveranciers moet er voor zorgen dat 100% van alle belangrijke leveranciers aan onze verwachtingen voldoet, bijvoorbeeld over veilige omstandigheden voor de werknemers en de milieuvriendelijkheid.

En wat betekenen deze milieu-initiatieven en doelen voor u? U als klant kunt gerust zijn dat u werkt met een partner die de daad bij het woord voegt als het gaat om duurzaamheid. Duurzaamheid zit tot in de vezels van ons bedrijf.

De milieuwetten blijven maar veranderen. Ons doel om u te helpen aan alle voorschriften te voldoen verandert niet.

In Europa zijn ingewikkelde regels over het milieu en de energiezuinigheid van producten en gebouwen talrijk. En om alles nog moeilijker te maken, veranderen deze regels ook nog telkens. Gelukkig biedt Carrier duurzame producten en diensten die de zorgen over wetten en voorschriften voor u wegnemen.

Hier is een overzicht van enkele van de nieuwste Europese regelgeving trends:

  • De nieuwe Europese F-gas regelgeving EU/517/2014 voor de 28 leden van de Europese Unie legt een geleidelijk afbouwschema en specifieke gebruiksbeperkingen op voor HFC-koudemiddelen in koelingen en airconditioners en legt frequentere verplichte lekkagecontroles op voor HFC-koelsystemen en het correct vastleggen van hoe vaak en hoe koudemiddelen worden bijgevuld.
  • Verschillende Europese landen hebben belastingen opgelegd of voorgesteld die zijn gebaseerd op het GWP (aardopwarmingsvermogen) van HFC-koudemiddelen in airconditioning- en koelsystemen.
  • Sommige EU-landen geven belastingvoordelen of subsidies voor het gebruik van natuurlijke koudemiddelen en verbeteringen aan de energiezuinigheid van dergelijke systemen.

Carrier oplossingen kunnen u helpen eenvoudig problemen met de regelgeving te voorkomen en zelfs voordeel te trekken uit de financiële voordelen van de stimulerende maatregelen van de overheid. Onze CO2OLtec® oplossingen bijvoorbeeld, gebruiken het natuurlijke koudemiddel koolstofdioxide, met een GWP van 1. Als u een CO2OLtec® oplossing implementeert, beschermt u zichzelf tegen GWP-belastingen, F-gas regels en de eventuele nieuwe wetgeving op het gebied van HFC's die in de toekomst mogelijk wordt aangenomen.

CO2OLtec® is slechts één voorbeeld van de innovatieve Carrier oplossingen die u kunnen helpen om energiezuiniger en milieuvriendelijker te werken en zo de zorgen te voorkomen die vaak samen gaan met regelgeving. Als uw partner voor koeloplossingen wil Carrier u graag helpen de veranderende regelgeving beter te begrijpen en u laten zien hoe onze producten en diensten u kunnen helpen uw weg te vinden in het woud van overheidsregels.

Klik hier om het standpunt van Carrier te lezen over de nieuwe F-gas regelgeving van de EU (EU / 517/2014)
BEKIJK EEN VIDEOCLIP OVER CO2OLtec®
Ontdek de voordelen van onze integrale oplossingen.
ZICHTBAARHEID ONTMOET EFFICIENCY.
VERTROUW OP ONS VOOR HOGE VERKOOPCIJFERS BIJ LAGE TEMPERATUREN.
HET STANDPUNT VAN CARRIER OVER DE NIEUWE F-GAS REGELGEVING VAN DE EU.