Ga naar hoofdinhoud
woman-shopping-for-refrigerated-products-A

Oplossingen

Bedrijfskoeling? Wij hebben de oplossing.

Winkels zijn er in alle soorten en maten. Dus Carrier oplossingen ook.

De koelvereisten van moderne retail omgevingen verschillen van winkel tot winkel. Maar wat niet verschilt, is de noodzaak om voedselverspilling en energieverbruik te verminderen en merchandising te maximaliseren. Carrier heeft innovatieve turnkey oplossingen om aan alle wensen te voldoen, voor alle winkelformules.

Het loont om hulp te vragen van de experts op het gebied van bedrijfskoeling.

Hoewel er veel uitdagingen zijn bij het uitbaten van een zelfbedieningsgroothandel, zijn de meeste ervan het gevolg van één bepaald ding: de grootte.

De enorme omvang van zelfbedieningsgroothandels resulteert in een aanzienlijk verbruik van verwarming, airconditioning en koeling, en dus uiteindelijk ook in aanzienlijke energierekeningen. Bovendien is voor deze grote systemen een grote hoeveelheid kostbare materialen nodig. En vanuit merchandising oogpunt bekeken, moeten winkeliers ook nog eens een enorme voorraad producten in het zicht en binnen handbereik van de klanten houden.

Dus wat is het antwoord bij zo'n lange lijst met uitdagingen? Samenwerken met een bedrijf met een nog langere lijst met oplossingen. Carrier Commercial Refrigeration is de leverancier van turnkey oplossingen die gebouwd zijn op technische expertise en ontworpen zijn voor de specifieke vereisten van elk formaat winkel.

Of het nu gaat om wandkoelmeubelen, toonbanken, verticale vrieskasten of alles daartussenin, Carrier heeft oplossingen die niet alleen de merchandisingmogelijkheden versterken en de levensmiddelen vers houden, maar die ook helpen bij het beperken van de operationele kosten. Onze focus op energiezuinige oplossingen in onze hele productlijn betekent een lagere jaarlijkse energierekening en gerekend over de hele levensduur, een lagere total cost of ownership.

Carrier's gebruik van natuurlijke koudemiddelen maakt het voor zelfbedieingsgroothandels ook mogelijk om duurzamer te zijn, in meer dan één opzicht. Onze CO2OLtec® technologie maakt gebruik van CO2 voor het leveren van de laagste totale CO2 voetafdruk', een lager GWP (aardopwarmingsvermogen) en een substantiële vermindering van de uitstoot. En dat met een gemiddelde besparing van 10% op de energiekosten in milde tot koude klimaten. En omdat voor CO2OLheat® smalle koperen leidingen toereikend zijn, is een kleinere hoeveelheid duur koper nodig om het systeem aan te leggen.

Naast koeloplossingen kunnen zelfbedieningsgroothandels met de vele CO2OLheat® modellen van Carrier 100% warmte terugwinnen voor ruimteverwarming of de heet watervoorziening, waardoor de energiekosten en de CO2 voetafdruk van de hele winkel significant worden verlaagd.

Het is slechts één van de vele oplossingen in ons enorme assortiment en één van de vele redenen waarom we door zoveel zelfbedieningsgroothandels in heel Europa tot vaste partner zijn gekozen. En het mooiste is? Dat we dat assortiment voortdurend blijven uitbreiden om nog beter aan uw wensen te voldoen.

Naast producten en oplossingen biedt Carrier ook nog een reeks mogelijkheden voor service en ondersteuning die zelfbedieningsgroothandels kunnen helpen het beste uit hun systeem te halen. Dit zijn onder andere 24/7-hulp, programma's voor preventief onderhoud, diensten voor bewaking op afstand, diensten voor energiebeheersing, en upgrade- en moderniseringspakketten. Allemaal met het doel om kosten te verminderen, energie te besparen en een efficiënte werking te garanderen voor de gehele levensduur.

Als het gaat om efficiency en stijl, is er niemand met meer oplossingen.

Bij supermarkten en hypermarkten draait het om variatie. We hebben het hier over het enorme assortiment levensmiddelen dat elke dag voor de klanten beschikbaar moet worden gesteld. Variatie is dus ook essentieel als het gaat om koeloplossingen. En daar komt Carrier Commercial Refrigeration van pas.

Wij begrijpen de uitdagingen die samengaan met koeling in supermarkten en we hebben de expertise en oplossingen om die uitdagingen aan te gaan. We weten dat winkelconcepten verschillen per land en keten, en erkennen dat elke winkel uniek moet zijn. Maar we zien ook dat het uiteindelijk om de cijfers gaat: het beheersen van operationele kosten, het terugdringen van afschrijvingen en natuurlijk, het verkopen van meer producten.

Met het oog op deze belangen ontwikkelt en implementeert Carrier turnkey en custom made oplossingen die supermarkten helpen om etenswaren voedingsmiddelen efficiënt gekoeld en aantrekkelijk geëtaleerd te houden. Onze portfolio bestaat uit één van de breedste assortimenten aan producten, met inbegrip van ultra-freshness, in de branche. We hebben producten voor elke winkelzone en voor elke wens van onze supermarktklanten.

Maar waar hebben we het eigenlijk precies over als we het over ons assortiment hebben? Het eenvoudige antwoord is: alles wat u maar nodig heeft. Onze Carucco® serie koelmeubelen bestaat uit honderden toonbankoplossingen voor effectieve aantrekkelijke merchandising. Onze hoge wandkoelmeubelen, inclusief de nieuwe MonaxEco® en onze meest populaire Monaxis®, brengen stijl, zichtbaarheid en efficiency in de winkel. En onze Evolution 6 koelingen zorgen voor maximale efficiency, presentatie en versheid van voedingsmiddelen met een optimaal gebruik van de beschikbare vloerruimte.

Dit zijn slechts een aantal van de Carrier turnkey oplossingen die zijn ontwikkeld om te zorgen dat de koeling voor elk deel van de winkel is gedekt.

Carrier heeft voor super- en hypermarktklanten ook opties voor het gebruik van koudemiddelen. We hebben oplossingen met standaard HFC's, HybridCO2OLTM, een combinatie van HFC's en CO2, onze koeltechnologie op basis van alleen koolstofdioxide.

CO2OLtec® heeft al honderden klanten in heel Europa geholpen hun CO2 voetprint en energiekosten te verminderen. Bovendien bieden de integrale Carrier CO2OLtec® oplossingen, die ruimteverwarming, airconditioning en koeling in één enkel systeem combineren, de klanten nog meer efficiency. Ze verlagen niet alleen de jaarlijkse energiekosten, maar ook de total cost of ownership, en dat met een halvering van de CO2 voetprint omdat er geen fossiele brandstoffen meer worden gebruikt voor de verwarming.

Naast producten en oplossingen biedt Carrier ook nog een reeks mogelijkheden voor service en support die super- en hypermarktexploitanten kunnen helpen het beste uit hun systeem te halen. Dit zijn onder andere 24/7-hulp, programma's voor preventief onderhoud, diensten voor bewaking op afstand, diensten voor energiebeheersing, en upgrade- en moderniseringspakketten. Allemaal met het doel om kosten te verminderen met een maximale energiebesparing en operationele efficiency voor de gehele levensduur.

Met oplossingen die zijn ontworpen voor hoge omzetten voegt Carrier nieuwe waarde toe aan value-based selling.

Prestaties. Efficiency. Stijl. Discounters mogen dan wel bekend staan om de lage prijzen, maar ze kunnen niet beknibbelen als het om de koeloplossingen gaat. Discounters eisen producten die uiterst energiezuinig zijn en toch een grote merchandisingimpact hebben. En dat is precies wat Carrier levert.

We ontwerpen zelfs speciale koelmeubelen voor onze discounters. Carrier Maress®, bijvoorbeeld, is een geavanceerd gekoeld wandmeubel met een hogere verdampingstemperatuur, optimaal luchtbeheer, energiezuinige verlichting (optioneel met LED), EC-ventilatoren, elektronische voorschakelapparaten en optionele automatische nachtafdekkingen. Al deze voorzieningen samen zorgen dat de koelvereisten met wel 17% worden verminderd en het energieverbruik tot 21% wordt verlaagd.

Maress is slechts één van de producten in onze serie Carrier Evolution 6 koelmeubelen, een nieuwe generatie oplossingen die zijn ontwikkeld voor een lager energieverbruik, gegarandeerde veiligheid en versheid van voedsel, mooiere presentatie en een optimaal gebruik van de vloerruimte.

Naast een lager verbruik en optimale merchandising, hebben de Carrier koeloplossingen voor discounters ook voordelen voor het milieu. Onze systemen, waarin het natuurlijke koudemiddel koolstofdioxide wordt gebruikt, helpen klanten hun CO2 voetprint en GWP (aardopwarmingsvermogen) te verkleinen en ondertussen hun energiekosten te verlagen. Bovendien bieden onze CO2OLtec® integral oplossingen, waarbij verwarmen van ruimtes, koelen en vriezen in één systeem zijn gecombineerd, klanten een significant hogere efficiency in de hele winkel.

Carrier biedt ook een reeks mogelijkheden voor service and support die discounters kunnen helpen het beste uit hun systeem te halen. Dit zijn onder andere 24/7-hulp, programma's voor preventief onderhoud, diensten voor bewaking op afstand, diensten voor energiebeheersing, diensten voor hulp bij het voldoen aan regelgeving, en upgrade- en moderniseringspakketten.

Met dit complete aanbod aan oplossingen en diensten duurt het bij een samenwerking met Carrier niet lang voordat u lagere operationele kosten ziet door een lager energieverbruik en hogere omzet door aantrekkelijke effectieve merchandising.

Voor ons zijn kleine winkels ook van groot belang.

In heel Europa gaan klanten elke dag naar kleine lokale winkels omdat het handig is. Voor de exploitanten van deze winkelformules is het implementeren en onderhouden van de juiste koeloplossingen juist helemaal niet eenvoudig. De grootte, de locatie en het type gebouw kunnen allemaal beperkingen inhouden voor de diverse mogelijke oplossingen. Beperkingen op het gebied van ruimte, geluid, warmteafgifte en esthetiek bijvoorbeeld.

Wij van Carrier vinden dat de locatie en grootte van een winkel niet de merchandising mogelijkheden mogen beperken. We begrijpen de unieke uitdagingen waar kleine winkels en gemakswinkels mee te maken hebben en bieden een uitgebreide serie compacte koel- en vriesmeubelen die qua afmetingen en uiterlijk in harmonie zijn. Dit zijn onder andere de Mendos® XU, MenEco® XU , Optimer® L & LG en Velando® Compact Space.refrigerated-multideck-e6-mendos-A

Alle toepassingen voor kleine winkels kunnen stekkerklaar of remote uitgevoerd of een combinatie van beide opties. Onze gevarieerde aanbod stekkerklare meubelen is in het bijzonder waardevol bij het bevorderen van impulsverkoop van dranken, ijs en speciale promotieproducten.

Carrier heeft ook een speciaal CO2-rek voor toepassing in kleine winkels. En in onze rol als innovator en pionier blijven we nieuwe producten ontwikkelen voor kleine winkels en gemakswinkels. refrigerated-multideck-optimer.l-A

Dus hoe kunnen onze klanten met kleine winkels of gemakswinkels hun voordeel doen met de oplossingen van Carrier? Ten eerste hebben onze ontwikkelaars uw efficiency in gedachte, en onze oplossingen helpen de jaarlijkse operationele kosten te verlagen door het energieverbruik terug te dringen. Bovendien zijn producten met koudemiddelen met CO2 en propaan in de hele winkel minder schadelijk voor het milieu en helpen de ondernemers te voldoen aan toekomstige EU-regelgeving.

En er is nog meer op het gebied van het naleven van de regelgeving en efficiënt energiegebruik. Carrier biedt ook een reeks mogelijkheden voor service and support die exploitanten van gemakswinkels helpen op beide fronten en ook nog eens een optimale operationele efficiency garanderen voor de gehele levensduur. Dit zijn onder andere 24/7-hulp, programma's voor preventief onderhoud, diensten voor bewaking op afstand, diensten voor energiebeheersing, diensten voor hulp bij het voldoen aan regelgeving, en upgrade- en moderniseringspakketten. refrigerated-multideck-optimer.l-A

Maar uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om merchandising. Carrier oplossingen bieden consistentie, flexibiliteit en stijl aan kleine winkels door de beperkte ruimte optimaal te benutten. Eenvoudig gezegd, bieden we dus oplossingen om eigenaars van kleine winkels te helpen met hun koelsystemen, zodat ze zich kunnen richten op het verkopen van meer producten. En als u erover nadenkt, is dat natuurlijk het ultieme gemak.

We bieden klanten efficiënte innovatieve oplossingen voor het conserveren van producten van boerderij tot bord.

Als expert op het gebied van koel- en vriestechnologie speelt Carrier een wezenlijke rol in bijna elk aspect van de koudeketen. En dit omvat ook distributiecentra, waar de enorme omvang een al even enorme reeks unieke uitdagingen geeft. En hoewel de apparatuur vereisten van distributiecentra veel verder gaan dan bedrijfskoeling en eerder vallen onder de industriële koeling, kan Carrier het aan, hoe groot de toepassing ook is.

Distributiecentra kunnen duizenden vierkante meters groot zijn, met tienduizenden vierkante meters opslagcapaciteit. En om alle verschillende soorten producten vers te houden, zijn in deze enorme ruimte verschillende temperatuurzones vereist, van koelcellen, gekoelde verwerkingsruimtes en vriesruimtes tot aan kantoorruimtes en magazijn. Carrier biedt intelligente en efficiënte oplossingen die nodig zijn om grote capaciteitsbelastingen aan te kunnen en de temperatuur in alle verschillende zones te beheersen, met een optimale energiezuinigheid.

Hoe we dat doen?

Het antwoord is CO2OLtec®. De Carrier MaxiCO2OL® en MiniCO2OL® koelrekken gebruiken bewezen CO2 koeltechnologie op basis van koolstofdioxide (CO2) om duurzame efficiency te brengen aan een reeks koelcapaciteitsgrootten, terwijl een gemiddelde energiebesparing wordt bereikt van ongeveer tien procent vergeleken met HFC-koelsystemen in milde tot koude klimaten.

En de mogelijkheden voor besparingen en efficiency gaan verder dan alleen koelen en vriezen. Met onze CO2OLheat® modulaire verwarmingsunits wordt de restwarmte die tijdens het koelen wordt opgewekt, verzameld en gebruikt voor verwarming en warmwatervoorziening elders in het gebouw.

Het gebruik van het natuurlijke koudemiddel CO2 biedt talloze voordelen voor de moderne distributiecentrumklanten. CO2 heeft geen nadelig effect op de ozonlaag en heeft een GWP (Global Warming Potential, aardopwarmingsvermogen) van één en een ODP (Ozone Depletion Potential, ozonafbrekend vermogen) van nul. Bovendien valt het niet onder de F-gas-regelgeving. Dit is in het bijzonder van belang bij toepassing in distributiecentra, waar de significante grootte van het systeem samenhangt met een aanzienlijke financiële investering. Dat klanten zich niet druk hoeven te maken over gedwongen verandering door wijzigingen in de F-gas-regelgeving en gezien de bewezen betrouwbaarheid van de Carrier systemen, kunnen klanten erop vertrouwen dat ze een lange termijn oplossing hebben, waarvoor geen dure updates of vervangingen nodig zullen zijn.

Het gebruik van CO2 als koudemiddel heeft ook een aantal voordelen boven het gebruik van ammoniak, waarmee distributiecentra traditioneel gekoeld worden. Met een veiligheidsklassificatie voor koudemiddelen van A1 (DIN EN 378-1), hoeven CO2 koelsystemen zich aan veel minder regels te houden dan ammoniaksystemen en mogen ook standaard koperen leidingen worden gebruikt.

Als u Carrier als partner kiest voor uw distributiecentrum, krijgt u meer dan alleen betrouwbare efficiënte turnkey oplossingen. We steunen u bij elke stap, van ontwerp en installatie tot doorlopende service en onderhoud. Dit omvat ook monitoring op afstand met 24/7-respons voor de veiligheid van uw goederen en het optimaal presteren van uw systeem. Het uitgangspunt is dat distributiecentra met hoge koelbelastingen geen hoge energiekosten hoeven te hebben. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek waarom klanten in heel Europa voor onze expertise kiezen voor hun distributiecentrumprojecten.

PRESTATIES VERBETEREN, WAAR U OOK BENT, WANNEER U MAAR WILT.
CONCEPT VOOR DE GEHELE LEVENSDUUR VAN UW KOELAPPARATUUR
VERMINDER UW CO2-VOETPRINT EN ENERGIEKOSTEN. NATUURLIJK.
ZICHTBAARHEID ONTMOET EFFICIENCY.
FLEXIBELE MEUBELEN VOOR KLEINE RUIMTES.
DUURZAAMHEID EN BESPARINGEN - LOGISCH.