Ga naar hoofdinhoud

Medewerkersverhaal

Benelux -

“Ik heb nooit het gevoel dat ik er alleen voor sta en er is altijd een vangnet. Van betrokken collega’s tot een calamiteitendienst. Dit vind ik zo leuk aan het werken bij Carrier...”

Martin was 15 toen hij de LTS (lagere technische school) had afgerond. Na twee jaar een ICT opleiding te hebben gedaan, besloot hij bij een koeltechnisch bedrijf te gaan werken waar hij ooit stage liep. Dit deed Martin in combinatie met een monteursopleiding in de avonduren. “Ik heb er 10 jaar gewerkt en toen maakte ik de stap naar Carrier”, vertelt Martin met een glimlach.

Wat heeft jou doen besluiten om bij Carrier te komen werken?

Ik zocht een werkgever die innovatie en ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. Wij zitten in de top als je het hebt over innovatie in de koeltechniek. In Mainz hebben we een eigen ontwikkelingscentrum waar ik na een jaar al naar toe mocht, omdat Carrier mij wilde opleiden tot allround monteur. Twee jaar later werd ik gevraagd om technisch specialist te worden. Dit betekende dat ik leidinggevend monteur zou worden en verantwoordelijk zou zijn voor het opleiden en begeleiden van monteurs. Ook zou ik mij bezig houden met oplossen en inventariseren van structurele problemen. Ik vond dit spannend, maar door de juiste begeleiding en fijne collega’s om mij heen is het mij gelukt om deze stap te maken.

Wat is jou opgevallen sinds dat je bij Carrier werkt?

De betrokkenheid. Carrier is in de roots een familiebedrijf. En dit merk je. Ik had niet verwacht dat Carrier zo betrokken en sociaal zou zijn. Kleine dingen zoals het sturen van een kaartje op je verjaardag doet wat met je. Maar ook op werkgebied speelt dit onderwerp. Ik heb nooit het gevoel dat ik er alleen voor sta. Ik heb altijd een vangnet waar ik op terug kan vallen. Van betrokken collega’s tot aan een technische calamiteitendienst die er is als ik het even niet meer weet. Dit vind ik heel prettig en positief aan het werken bij Carrier.

“Het was twee dagen voor kerst, het drukste moment van het jaar in de supermarkt, en de volledige koelinstallatie viel uit.”

Waar ben je trots op?

Ik werd binnen 1 minuut twee keer gebeld door een collega. Een capabele, zelfstandige monteur die mij normaal nooit belt. Toen wist ik dat het fout zat. Het bleek zo te zijn dat de koelinstallatie bij een supermarkt volledig was uitgevallen. Twee dagen voor kerst. Het drukste moment van het jaar. Het was geen optie om de gekoelde producten uit de supermarket te halen, vertelde de filiaalmanager. Tot half 1 ‘s nachts hebben wij gesleuteld aan de installatie en de onderdelen vervangen die uiteindelijk waren gearriveerd. Op dat moment ben je super trots dat je dit samen gerealiseerd hebt en de consument in de supermarkt niets door heeft gehad.

Wil je nog iets kwijt?

Twee jaar geleden heb ik een motorongeluk gehad in Italië waarbij ik mijn rug heb gebroken. Ik kwam thuis te zitten en op een gegeven moment werd ik gebeld door Carrier. Ik verwachtte de vraag: “wanneer kan je weer beginnen met werken?” Maar deze vraag is nooit gesteld. Carrier is super betrokken geweest gedurende de revalidatie. Ik was blij dat er werkzaamheden werden gezocht die ik vanuit huis kon uitvoeren, want ik verveelde mij erg. Er werd niks verplicht en alles mocht. Dit heeft mij heel veel gedaan en daar wil ik Carrier uit de grond van mijn hart voor bedanken.

service-technician-martin_hulst