Ga naar hoofdinhoud

Carrier Refrigeration Benelux steunt Green Deal Klimaatvriendelijke Koeling

Carrier Commercial Refrigeration Benelux is een van de hoofdrolspelers in het project 'Green Deal Klimaatvriendelijke Koeling - Afbouw van F-gassen in supermarkten en voedingswinkels', dat op 12 maart 2021 in werking is getreden.

Deze 'Green Deal' is een vrijwillige overeenkomst tussen partners, waaronder Carrier, en de Vlaamse overheid om samen een groen project op te starten voor aanvullende maatregelen om de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen (F-gassen) te verminderen, bovenop het huidige reductiebeleid. Carrier engageert zich samen met andere spelers in de Retail sector, koelinstallatie- en onderhoudsbedrijven, leveranciers en fabrikanten van apparatuur, branche organisaties en de Vlaamse overheid om het gebruik van F-gassen als koudemiddel in supermarkten en voedingswinkels te verminderen door in te zetten op duurzamere koeling. Meer informatie vindt u hieropen_in_new.

Carrier Commercial Refrigeration Benelux is verheugd deze Green Deal te sponsoren, met als doel bij te dragen aan een verdere verlaging van de uitstoot. Carrier is een sterke leider op het gebied van CO2 commerciële koeltechnologie. Het bedrijf is al tientallen jaren pionier op het gebied van het gebruik van natuurlijke koudemiddelen in de voedingsmiddelenindustrie en investeert voortdurend in onderzoek & ontwikkeling om onze producten en processen te verbeteren en tegelijkertijd het milieu te beschermen. Door gebruik te maken van het natuurlijke koelmiddel CO2 met een GWP van 1, vertegenwoordigt deze technologie een van de meest energie-efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor commerciële koeling in de industrie.

Op 9 december 2019 keurde de Vlaamse regering het Vlaams Energie- en Klimaatplan 2021-2030 goed, dat de krijtlijnen uitzet voor het klimaatbeleid voor deze periode in het Vlaams Gewest. Het plan onderstreept extra maatregelen om het gebruik van F-gassen als koelmiddel verder terug te dringen, waardoor de uitstoot van F-gassen tegen 2030 tot een minimum wordt beperkt - d.w.z. dat de uitstoot van F-gassen aanzienlijk wordt verminderd tot nagenoeg nul. Gefluoreerde broeikasgassen (F-gassen) worden in het Vlaamse Gewest op grote schaal gebruikt als koudemiddel in koelapparatuur, airconditioningsystemen en warmtepompen - om er maar een paar te noemen. Deze gassen hebben een sterk aardopwarmingsvermogen (GWP). De emissies worden veroorzaakt door ofwel het lekken van deze gassen bij gebruik in koelinstallaties

De Green Deal Klimaatvriendelijke Koeling is een initiatief van de beroepsfederaties COMEOS, Frixis, Agoria en het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) in samenwerking met de Retail sector, koeltechnische bedrijven, Buurtsuper, RECUPEL, VLAIO en OVAM.

GD009-KVkoeling-socialMedia