Ga naar hoofdinhoud

Carrier toont nieuwste innovaties op gebied van duurzame koeling tijdens ATMOsphere Europe Conferentie 2017

BERLIN -

Carrier Commercial Refrigeration presenteert zijn natuurlijke koeloplossingen voor uiteenlopende toepassingen en alle klimaatzones tijdens de 8ste editie van de jaarlijkse ATMOsphere Europe conferentie in Berlijn. Carrier, een pionier op het gebied van duurzame technologieën, en de door haar gevoerde merken belichten productcases over het transkritische CO2OLtec® Evo-systeem en de koelunit met meerdere compressoren, en tonen producten waarin de natuurlijke koudemiddelen kooldioxide (CO2 of R744) en propaan (R290) worden gebruikt. Carrier, toonaangevend op het gebied van hoogwaardige technologische verwarmings-, airconditioning- en koeloplossingen, is onderdeel van UTC Climate, Controls & Security, een onderneming van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

“We verheugen ons op de interactie met klanten en op het uitwisselen van de nieuwste inzichten op het gebied van natuurlijke koudemiddeltechnologieën tijdens de ATMOsphere-conferentie,” aldus Guillaume Burvingt, directeur marketing bij Carrier Commercial Refrigeration EMEA. “Als toonaangevend leverancier van natuurlijke koudemiddeloplossingen levert Carrier Commercial Refrigeration complete turnkey-producten en diensten voor elke klimaatzone en voor bijna elke toepassing.”

De nieuwste innovaties van Carrier zijn onder meer:

  • CO2OLtec® Evo
    • De geavanceerde CO2OLtec Evo transkritische CO2-systemen omvatten nieuw ontwikkelde, aanpasbare, modulerende ejectortechnologie. Deze nieuwe technologie vergroot de energiezuinigheid van het systeem, wat van CO2-systemen een haalbaar alternatief maakt in warmere klimaten, en biedt warmteterugwinningsvoordelen in koudere en mildere klimaten. Het transkritische CO2OLtec Evo-systeem gebruikt het natuurlijke koudemiddel CO2, een veilig gas dat geen ozon afbreekt en een aardopwarmingsvermogen (global warming potential, oftewel GWP) van één heeft. Er is geen sprake van verergering van het broeikaseffect door potentiële lekkage van koelmiddel, zoals het geval kan zijn bij traditionele systemen die gebruikmaken van synthetische koudemiddelen met een hoger GWP, aangezien CO2-systemen gebruikmaken van hergebruikte kooldioxide uit de buitenlucht.
  • CO2 koelunit met meerdere compressoren
    • De stille en op milieugebied duurzame CO2-koelunit met meerdere compressoren gebruikt bestaand CO2 als koudemiddel, stoot geen nieuwe broeikasgassen uit en wordt niet beïnvloed door de Europese F-gassenverordening. De koelunit, die is uitgerust met een frequentiegeregelde compressor, is ideaal voor kleine bedrijven met variabele capaciteit, zoals gemakswinkels, tankstations, restaurants, cateraars en grote keukens. De unit heeft een laag geluidsniveau en kan worden aangesloten op meerdere verdampers. Hij is ook ideaal voor installateurs en servicemonteurs, mede dankzij het feit dat alle onderdelen gemakkelijk bereikbaar zijn, wat het onderhoudsgemak vergroot.
  • Optimer® Low Front
    • Het stekkerklare wandkoelmeubel Optimer Low Front maximaliseert de displayruimte en beperkt de gebruikskosten tot een minimum. Dit meubel, dat gebruikmaakt van het milieuvriendelijke, natuurlijke koudemiddel propaan, heeft energiebesparende ventilatoren en de speciaal door Carrier ontwikkelde LED-verlichting die het energieverbruik tot 61 procent kan verlagen ten opzichte van dat van zijn voorganger. Het Optimer-meubel won de ProCold award als zuinigste meubel in de categorie verticale displaykoelingen tijdens EuroShop 2017. ProCold is een onafhankelijk EU-project ter promotie van energiezuinigheid en de overgang naar milieuvriendelijke koudemiddelen in stekkerklare koelmeubelen.

Carrier is hoofdsponsor van de conferentie sinds de start ervan in 2009.

Bezoek voor aanvullende informatie over de productportefeuille en duurzame oplossingen van Carrier Commercial Refrigeration www.carrier-refrigeration.com.

Over Carrier
Carrier is ontstaan uit de uitvinding van de moderne airconditioning en is nu wereldleider op het gebied van oplossingen voor verwarming, airconditioning en koeling. De experts van Carrier leveren duurzame oplossingen door levering van energie-efficiënte producten, regelsystemen voor gebouwen en energiediensten aan residentiële en commerciële klanten en klanten in de detailhandel, catering en de transportsector. Carrier is een divisie van UTC Climate, Controls & Security, een onderdeel van United Technologies Corp., een toonaangevende leverancier aan de lucht- en ruimtevaartsector en de bouwsector wereldwijd. Bezoek voor meer informatie www.carrier.com of volg @SmartColdChain op Twitter.