Ga naar hoofdinhoud

Carrier Refrigeration Benelux levert koelapparatuur voor een snelle verbouwing van een Alma supermarkt in België

Lommel, Belgium -

Carrier Commercial Refrigeration (CCR) Benelux was een van de hoofdrolspelers in het renovatieproject van de supermarkt Alma in Lommel, België. Het renovatieproject startte op 12 maart, waarvan de opening van de supermarkt gepland stond op 6 mei.

De meubels die voor dit renovatieproject werden geïnstalleerd, omvatten het Methos®-multideck voor groenten en fruit, evenals de gesloten versie waarbij het design aanpasbaar is. De Mirado® & Morea® met een ergonomische hoogte, waardoor de producten beter zichtbaar zijn voor de klanten, omdat de producten op ooghoogte kunnen worden weergegeven. Tot slot de Danaos® meubels voor de gourmetgoederen en het CO2OLtec meubel.

Twee weken voor aanvang kreeg het team te maken met een grote uitdaging. Door wegwerkzaamheden in het centrum van Lommel was de Alma enkel te bereiken via een wegomlegging. Het was door deze wegomlegging niet mogelijk om de winkel te bereiken met grote trailers. Dit betekende dat we alles op het laatste moment moesten reorganiseren. Meubels werden uiteindelijk met kleine vrachtwagens geleverd. Het transport van de gaskoeler, de CO2 installatie en de kraanwagen diende in samenspraak met de politie te worden geregeld.

Op 15 maart werd onze colonne opgewacht door de politie om een paar honderd meter tegen de richting in op locatie te komen. De CO2 installatie diende door een raam op de eerste verdieping naar binnen gebracht te worden, ook werd de gaskoeler op die dag geplaatst. Tevens werd het plaatsen van de hoofdleidingbaan uitgevoerd toen de winkel nog geopend was.

“Onze colonne werd opgewacht door de politie om een paar honderd meter tegen de richting in op locatie te komen…” - Yves Dekeyser – Project manager Carrier

Maandagavond op 26 maart sloot de winkel zijn deuren om 7 uur ‘s avonds. Vanaf toen was het “alle hens aan dek”. De winkel werd volledig gesloopt en alle nieuwe meubels werden naar binnen gebracht gedurende de nacht. Het naar binnen brengen van de meubels werden in de kleinste details uitgevoerd door onze subcontractor, Fridge-Bi, uitgevoerd. Een hele nacht zijn zij in de weer geweest om dit tot een goed eind te brengen.

Daarna werden gedurende de volledige week de meubels aangesloten en afgewerkt. Aan het einde van de week startte wij met het vullen van CO2 om precies op tijd de eerste producten te plaatsen in de meubelen.

Op 6 mei was de winkel open en om 9.00 uur werd de winkel al druk bezocht door klanten. Ondanks de grote uitdaging die wij te horen kregen twee weken voor aanvang het project, zijn wij trots op wat wij hebben opgeleverd. Wij zijn trots op onze werknemers die dit gerealiseerd hebben.

“Jullie zijn een super team. Mijn dank is groot… ” waren de woorden van Peter Helsen (Afgevaardigd Bestuurder van Alma).


alma-lommel-installation