Skip to main content
carrier-project-profile-carbon-footprint-reduction-h

Vermindering Van De CO2-Voetafdruk

Retrofit-oplossing voor koudemiddel en regelaar leidt tot aanzienlijke vermindering van CO2-voetafdruk

De behoeften van onze klanten

Onze klant is een grote internationale farmaceutische groep die is gevestigd in Frankrijk en gespecialiseerd in onderzoek, productie, ontwikkeling en verkoop van farmaceutische producten, en die bovendien medische zorgdiensten levert.

Onze 20-jarige samenwerking is gebouwd op wederzijds vertrouwen, wat wordt bevestigd door ons BluEdge service Enhance contract voor 11 koelmachines, geïnstalleerd op de industriële locatie van de klant in Noord-Frankrijk.

Deze internationale farmaceutische groep verbindt zich ertoe zijn ecologische impact te verminderen en ging van start met een ambitieus CO2-neutraal programma dat de uitstoot van broeikasgassen tot nul beoogt terug te brengen.

In het kader van het contract detecteerde de klant (R134a) koudemiddellekkage op een van zijn 30XW watergekoelde schroefkoelmachines. Aangezien al onze eerdere interventies waren geslaagd en voldeden aan zijn verwachtingen vroeg de klant ons vanzelfsprekend om een oplossing.

Wij suggereerden als eerste onze retrofit-oplossing aan om de CO2-voetafdruk van de klant te verminderen en het naleven van de verschillende voorschriften en zijn verbintenis tot duurzaamheid te garanderen.

Wij adviseerden bovendien om de voormalige regeloplossing van de unit te upgraden met onze SmartVu regelaar van de nieuwste generatie. Deze oplossing die gebruik maakt van R513A koudemiddel en een geavanceerde regelaar leidde tot het halveren van de gasemissies.

Wat zijn de voordelen van onze retrofit-oplossing voor koudemiddel en regelaar?

  • De oplossing helpt het milieu te beschermen en voldoet aan het EH&S beleid: een koudemiddel met een laag GWP (Aardopwarmingsvermogen) zorgt voor een verminderde impact op het milieu.
  • De klant heeft een zekere gemoedsrust door te anticiperen op een onzekere toekomst over de beschikbaarheid en de prijs van het oorspronkelijke koudemiddel vanwege de milieuwetgeving (uitfasering van F-gas).
  • De klant bespaart geld door te anticiperen op de invoering van nieuwe CO2e* belastingen. De oplossing kan ook impact hebben door minder inspecties en lekdetecties.

De Europese Commissie heeft een serie voorstellen aangenomen, die worden gesteund door REPowerEU en Fit for 55, om de beleidslijnen voor klimaat, energie, transport en belasting in de EU aan te passen zodat tegen 2030 de netto broeikasgasemissies met minstens 55% zullen zijn verminderd vergeleken met die van 1990.

*Kooldioxide-equivalent

Het project

De klant kon dankzij onze oplossing zijn 30XW koelmachine behouden door het koudemiddel en de regelaars van de unit te vervangen. De oplossing droeg ook bij aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk en voldoet aan de Europese regelgeving.

Dankzij onze betrouwbare begeleiding beschikt onze klant over:

  • Het verder gebruikmaken van de efficiëntie en koelcapaciteit van de bestaande installatie.
  • Een kant-en-klare oplossing inclusief een set met alle onderdelen, documentatie voor traceerbaarheid en de implementatie door ons serviceteam.
  • Een geavanceerde oplossing met onze SmartVu regelaar van de nieuwste generatie.
  • Zekerheid met betrekking tot de continuïteit en de veiligheid van zijn operaties.
  • Toegang tot vervangende onderdelen, indien dit nodig is.
  • Vermindering van de CO2-voetafdruk van het bedrijf door gebruik te maken van R513A koudemiddel dat een GWP van 631 heeft (de helft van het oorspronkelijke koudemiddel).