Skip to main content
carrier-case-study-skanska-building

Skanska Rashleigh Weatherfoil Ltd - Kantoorgebouw

De experts van Carrier ontwikkelden een zeer efficiënte, geluidsarme HVAC-oplossing (verwarming, ventilatie en airconditioning) voor het gebouwenontwikkelingsproject op 1 & 2 New Ludgate in Londen.
carrier-map-case-study-uk
account_circleKlant Skanska Rashleigh Weatherfoil Ltd
roomLocatie Londen, Verenigd Koninkrijk
todayDatum 2015
carrier-case-study-skanska-building-air-cooled-chiller-30XAV

Projectbeschrijving

Met de beoogde beoordeling als 'Voortreffelijk' volgens de BREEAM-methode (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) in gedachten, vereiste het project een HVAC-oplossing die zeer goed aansloot op de doelstellingen van reductie van het energieverbruik en de milieuvoetafdruk van het gebouw, en die het welzijn van de bewoners en hun buren bevorderde. De Carrier-oplossing reageerde op de unieke vereisten van het project met de eerste Europese toepassing van Carriers nieuwe zeer efficiënte, luchtgekoelde XAV AquaForce®-koelmachine met Greenspeed® intelligence, in combinatie met geüpdatete versies van Carriers AquaForce 30RBM 520-koelmachines.

Het systeem heeft een zeer efficiënt ontwerp ter beperking van het energieverbruik en de operationele kosten en een compact bodembeslag zodat het als dakunit kan worden geïnstalleerd in een beperkte ruimte; dit alles in een akoestisch geïsoleerd pakket voor de reductie van de geluidsniveaus die gepaard gaan met de werking van het HVAC-systeem.

Achtergrond

Carrier heeft nauw samengewerkt met de klant, Land Securities, diens consultant en diens aannemer, SRW engineering services, om een maatwerkoplossing te ontwerpen en te bouwen die voldoet aan de strikte eisen op het gebied van efficiëntie en geluid voor de airconditioningspecificaties voor 1 & 2 New Ludgate. Het compacte bodembeslag van de koelmachine was een ideale oplossing waarmee alle apparatuur op het dak kon worden geïnstalleerd, zodat de kelder van het gebouw vrij kon blijven voor ander gebruik. De AquaForce-koelmachines met Greenspeed intelligence zijn uitgerust met door omvormers aangedreven schroefcompressors met toerentalregelaar en zijn ontworpen voor voortreffelijke efficiëntie bij deellast en voor hoogwaardige koeling. Hun buitengewone efficiëntie leidt ook tot gereduceerde, operationele kosten voor huurders en tot lagere CO2-uitstoot voor het gebouw. Elke koelmachine is ingekapseld in een geluiddempend pakket dat is ontworpen en vervaardigd door Carrier, en dat ervoor zorgt dat het systeem voldoet aan de strikte geluidseisen van het project. De stille werking van het systeem is een voordeel voor de bewoners van het gebouw en hun buren.
Belangrijkste voordelen
 • Ontworpen voor hoge prestaties en volledige efficiëntie bij deellast
 • Compact bodembeslag; installatie in beperkte dakruimte
 • Laag geluidsniveau voor omgeving van hoge kwaliteit
 • Zeer efficiënt onderhoud met Carrier Service voor besparing op operationele kosten
 • Laag milieu-effect met gereduceerde CO2-uitstoot
 • Voldoet aan de principes van groene gebouwen
Technologieën
 • 6 x 30XAV 950 AquaForce®-koelmachines met Greenspeed intelligence (op basis van door omvormer geregelde schroefcompressors met toerentalregelaar)
 • 3 x 30 RBM 520 3 x 30RBM 420 AquaSnap®-units (op basis van scroll-compressors)
 • Maatwerkpakket met pomp, regeling en koelmachine, dat gebruikmaakt van de geavanceerde Carrier-regelaar op internetbasis
Uitdagingen en oplossingen

Het project bracht een aantal technische en locatiespecifieke uitdagingen met zich mee en de oplossing voorziet in het volgende:

 • Ontwerp met hoge energie-efficiëntie voor het reduceren van operationele kosten en het minimaliseren van de CO2-uitstoot van het gebouw. Dit was mogelijk door het opnemen van Carriers nieuwe, door een omvormer geregelde 30XAV AquaForce-koelmachines die samenwerken met geüpdatete Carrier 30RBM AquaSnap-koelmachines. Met Greenspeed intelligence leveren de koelmachines voortreffelijke efficiëntie bij deellast en hoogwaardige koeling. Ze zijn uitgerust met door omvormers aangedreven schroefcompressors met toerentalregelaar. Hun buitengewone efficiëntie leidt tot gereduceerde, operationele kosten voor huurders en tot lagere CO2-uitstoot voor het gebouw.
 • Laag geluidsniveau - De prestigieuze aard van de gebouwen en de nabijheid van woonappartementen resulteerde in een strikte geluidseis. De akoestische specificatie vereiste dat de koelmachines het niveau van 65 dB(A) op 1 m tijdens dagbedrijf, en 58 dB(A) op 1 m tijdens nachtbedrijf, niet overschreed. Carrier ontwierp en bouwde een aangepast geluiddempingspakket dat de koelmachines helemaal omhult. Dit is getest in het bijzijn van getuigen op Carriers R&D-faciliteit in Frankrijk om te bewijzen dat het aan de specificaties voldoet.
 • Installatie met compact bodembeslag - Het oorspronkelijke ontwerp voorzag in het in de kelder plaatsen van de watergekoelde koelmachines. Dankzij het compacte bodembeslag van de 30XAV AquaForce-koelmachines kon Carrier een alternatief ontwerp aanbieden waarin de koelmachines op het dak werden geplaatst, zodat er kelderruimte vrij kwam voor ander gebruik.