Skip to main content
data-center-interior-h

Orange Datacenter Normandië

data-center-logo-orange
roomUbicación Val-de-Reuil (27), Frankrijk
todayFecha Mei 2022
Projectbeschrijving

Het datacenter van Orange in Val-de-Reuil heeft een ultramoderne infrastructuur met strenge beveiligingsprotocollen en is hierdoor een betrouwbare omgeving met zeer grote veerkracht voor de opslag en de verwerking van data.

bluedge

Het project bestond uit de installatie van een drijvend HDsysteem (hoge druk) op 14 luchtgekoelde vloeistofkoelers AquaForce® 30XA 1002, met het doel energie te besparen.

Het drijvende HD-systeem regelt de condensatietemperatuur van het koudemiddel in de condensor en past deze aan de buitentemperatuur aan. Door deze oplossing worden het energieverbruik aanzienlijk verlaagd, de prestaties verbeterd en de machineonderdelen beschermd tegen voortijdige slijtage.

carrier-case-study-data-center-1

Context

Het datacenter van Orange wilde energie besparen en tegelijkertijd de milieu-impact verminderen. Ze deden een beroep op de BluEdge service van Carrier om de apparatuur te optimaliseren en de kosten te verlagen door een efficiënte werking van de machines.

In deze context bood Carrier BluEdge innovatieve oplossingen en gespecialiseerde vaardigheden aan die Orange zouden helpen deze uitdagingen met vertrouwen aan te gaan.

Uitdagingen en oplossingen

Wij verbonden ons tot het uitvoeren van deze dienstverlening vóór einde 2022 om recht te maken op de financiële steun van het Energiebesparingscertificaat (CEE). Deze tijdsdruk vergde een nauwgezette planning, een effectieve teamcoördinatie en de rigoureuze uitvoering van de werkzaamheden.

Daarnaast was het nodig om 4 luchtgekoelde vloeistofkoelmachines met AquaForce® 30XA 1002 aan te passen aan de eisen en normen van de Richtlijn Drukapparatuur (PED), om de veiligheid van de geïnstalleerde machines te garanderen.

Het doorzettingsvermogen en de expertise van ons team waren cruciaal voor het slagen van dit project. De technische voordelen van onze oplossing waren een belangrijke factor in de beslissing om te kiezen voor Carrier apparatuur.

carrier-case-study-data-center-2

VOORDELEN
  • Totale financiering in het kader van Energiebesparingscertificaten (CEE)
  • Hoger marktsegment van regeling met beheer van verouderde besturingen en programma's
  • Geoptimaliseerde regeling / beheer van de machine
  • Betere energieprestaties op units met lage en gemiddelde belasting
  • Verbetering met betrekking tot geluidsniveau
TECHNOLOGIEËN
  • Installatie van een drijvend HD-systeem (hoge druk) op 14 luchtgekoelde vloeistofkoelers AquaForce® 30XA 1002 met luchtgekoelde condensor
Documenten