Skip to main content
case-study-london-healthcare-centre-h case-study-london-healthcare-centre-c

Londens Gezondheidscentrum

Carrier warmtepompen leveren duurzame verwarming voor londens gezondheidscentrum

Een positieve stap naar decarbonisatie

Twee Carrier AquaSnap® warmtepompen zorgen voor duurzame verwarming, warm water en koeling in een Londens gezondheidscentrum.

Het gezondheidscentrum kreeg in 2022 een retrofit-oplossing voor een duurzamere verwarming. De werkzaamheden vonden plaats in het kader van een investeringsprogramma voor de gemeenschap bedoeld om het aantal duurzame woningen te verhogen en het gebied een positieve stap te helpen zetten naar decarbonisatie.

Het gezondheidscentrum beschikt voortaan over efficiënte verwarming en warm tapwater door middel van een luchtgekoelde AquaSnap® 30RQV koelmachine met inverter en omkeerbare lucht/water-warmtepomp en een AquaSnap® 61AF monobloc lucht/water warmtepomp met hoge temperatuur en geïntegreerde hydromodule.

Het gezondheidscentrum speelt een belangrijke rol in de lokale gemeenschap: medische en psychologische zorg, patiëntenrecepten, wijkverpleging, geestelijke gezondheidszorg, ondersteuning voor moeder en baby en opleidingen voor medische studenten.

Het gezondheidscentrum kreeg in 2022 een retrofitoplossing voor een duurzamere verwarming en zette een positieve naar decarbonisatie.

Laag geluidsniveau en energie-efficiënt

De AquaSnap® 30RQV maakt gebruik van toerengeregelde technologie waarmee de unit zijn vermogen aanpast aan de geldende vereisten om een consistente temperatuur te handhaven met minder energieverbruik dan de vorige verwarmingsbron van het centrum.

De AquaSnap® 61AF is geoptimaliseerd voor verwarmen en kan warm tapwater tot 65°C leveren.

De unit heeft een kleiner bodemoppervlak en een lage hoogte, zodat het bij elke architectuurstijl past.

Beide AquaSnap® units hebben lage geluids- en trillingsniveaus. De AquaSnap® 30RQV is voorzien van een geluidsarme dubbele rotatiecompressor met inverter en de AquaSnap® 61AF van een geluidsarme scroll-compressor.

Een laag geluidsniveau is essentieel voor gespecialiseerde bouw- en technische technologieën die in de gezondheidszorg worden gebruikt in overeenstemming met HTM 08-01: Gebouwen voor de gezondheidszorg: akoestische ontwerpeisen.

Deze units zijn zeer efficiënt en helpen het gezondheidscentrum de doelstellingen voor duurzaamheid, energiebehoeften, kostendruk en comfortbehoeften te bereiken.

Documenten