Skip to main content
carrier-case-study-ground-source-heat-pump-h

Hooidroger

De AquaForce bodemwarmptepompen van Carrier voorzien droogfaciliteit premium renpaardenvoer Hooidroger
carrier-map-case-study-uk
account_circleCustomer Hooidroger
roomLocation Verenigd Koninkrijk
todayDate 2021
carrier-thoroughbred-heat-pump-project-b

Projectbeschrijving

Twee 1,5MW Carrier warmtepompen met hoog rendement worden gebruikt voor het drogen van luzernehooi, een hoogwaardig voer in trek bij Britse fokkers en trainers van renpaarden. De bodemwarmtepomp (GSHP) werd door OMNI Heat and Power Ltd geïnstalleerd op een gespecialiseerde boerderij in de buurt van Coventry.

De hooidroger werd geïnstalleerd in het kader van het programma Renewable Heat Incentive (RHI) en maakt gebruik van twee Carrier AquaForce® 30XWHV watergekoelde schroefcompressorwarmtepompen met variabele snelheid, om de energie te verhogen die wordt gewonnen uit een reeks boorputten die water aftappen uit een ondergrondse watervoerende laag. De Carrier warmtepompen verhogen de watertemperatuur van 0°C in de boorputten tot 35°C aan de uitgang van het systeem. De warmte wordt dan gebruikt om het luzernehooi gelijkmatig en consistent te drogen.

Achtergrond

Voor een nog beter rendement worden de warmtepompen uitgerust met Carrier's toerenregelaar en regelsysteem met Greenspeed® intelligentie, zodat het toerental van de compressor zich aanpast aan de huidige belasting. Dit optimaliseert de prestaties, vermindert het energieverbruik, verlaagt de CO2- uitstoot en minimaliseert de bedrijfskosten voor de klanten.

Aquaforce warmtepompen zijn Carrier's hoogwaardige oplossing voor commerciële en industriële toepassingen die de hoogste kwaliteit en prestaties vereisen, vooral bij deellast. Ze hebben een buitengewone energie-efficiëntie, een uitstekende betrouwbaarheid, lage geluidsniveaus en een snelle installatie en inbedrijfstelling op locatie voor aannemers.


carrier-case-study-completed-plant-room
BELANGRIJKSTE VOORDELEN
  • Minimalisering van exploitatiekosten
  • Optimalisering van prestaties
  • Verlaging van CO2-emissie en energieverbruik
TECHNOLOGIEËN
  • 2 X CarrierAquaForce® 30XWHV watergekoelde schroefcompressor- warmtepompen met variabele snelheid
Uitdagingen en oplossingen

Dit project laat in het kader van Carrier's doelstellingen voor 2030 met betrekking tot Milieu, Sociaal beleid en Governance (ESG) zien dat het klanten helpt om hun CO2-voetafdruk met meer dan 1 gigaton te verlagen.

"Het Carrier systeem is zeer efficiënt en levert uitstekende prestaties bij het omzetten van bodemenergie in bruikbare warmte", aldus Bradley Martin, Directeur van OMNI Heat and Power Ltd. "We hebben nauw samengewerkt met Carrier die tijdig technische ondersteuning verleende gedurende het hele project."

"Wij geloven dat het tijdperk van de warmtepomptechnologie is aangebroken", aldus Bradley Martin. "Deze technologie maakt gebruik van 'gratis' energie, met lagere gebruikskosten voor eindgebruikers en een verminderde CO2-emissie in het milieu. Het is voor iedereen een win-win situatie. Ik heb geen enkele twijfel dat warmtepompen de komende jaren een essentiële rol zullen spelen in het decarboniseren van de verwarmingsinfrastructuur in het Verenigd Koninkrijk."

Documenten