Skip to main content
111-buckingham-palace-road-h

Buckingham Palace Road

111 Buckingham Palace Road krijgt 2,4MW aan Carrier koelmachines in een airco-renovatie
carrier-map-case-study-uk
account_circleCustomer Buckingham Palace Road
roomLocation London, Verenigd Koninkrijk
todayDate 2022
crane-lift-of-carrier-chiller

Projectbeschrijving

Londen's iconische Buckingham Palace Road 111, in de buurt van Buckingham Palace en Victoria Station, ondergaat een belangrijke renovatie en krijgt een nieuw airco-systeem bestaande uit Carrier schroefkoelmachines met hoog rendement.

De exploitanten van dit monument hebben voortaan een uitstekend binnencomfort dankzij twee Carrier AquaForce® 30XBE luchtgekoelde koelmachines die door Leonari Ltd werden geïnstalleerd voor de consultancy afdeling van Savills.

Deze koelmachines leveren samen 2,4MW aan koeling en zijn voorzien van ventilatormotoren met variabele snelheid voor een minimaal geluidsniveau en een maximale energiebesparing en hebben een seizoensgebonden energie-efficiëntie (SEER) voor een koeling tot 4,6.

Achtergrond

De koelschacht die een kraan van 450 ton vereiste werd in één weekend geplaatst. De drukke Buckingham Palace Road in Londen werd hiervoor minder dan één dag afgesloten. Het gebouw bleef volledig in gebruik tijdens de werkzaamheden en er werd bijzondere aandacht gegeven aan de behoeften van de huurders.
BELANGRIJKSTE VOORDELEN
  • Uitstekend binnencomfort
  • Minimaal geluidsniveau en maximale energiebesparingen
TECHNOLOGIEËN
  • 2 x Carrier AquaForce® 30XBE luchtgekoeldekoel-machines
Uitdagingen en oplossingen

"Dit vereiste een zeer compacte oplossing met specifieke afmetingen en een maximumgewicht", aldus Stathis Londos, oprichter en algemeen directeur van aannemingsbedrijf Leonari Ltd. "De klant wenste bovendien een uitstekende energie-efficiëntie om te voldoen aan hun hoge eisen met betrekking tot milieuprestaties. We keken naar verschillende oplossingen en die van Carrier voldeed volledig aan de eisen. Wij zijn ook bekend met Carrier's engineering en beproefde ontwerpen. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid."

Hij voegde nog toe: "Het Carrier team heeft ons geweldig begeleid tijdens het hele project. Vanwege de gevoelige locatie moest een en ander zorgvuldig worden gepland over een langere periode. Er mochten geen fouten worden gemaakt. Carrier was een jaar lang bezig met het plannen van het project en werd zo in feite een onderdeel van onze eigen teams."

Evangelos Rodis, Hoofd Ontwerp en projecten en Directeur van de afdeling Engineering & Design Consultancy van Savills, zei: "Dit geslaagde resultaat is het bewijs van de nauwe samenwerking tussen alle partijen gedurende het hele project. Het project werd volgens de hoogste normen uitgevoerd, vanaf het eerste overleg met de belanghebbenden en de gebruikers van het gebouw tot en met het ontwerp, de installatie en de inbedrijfstelling. Dit soort werkzaamheden moeten verplicht worden uitgevoerd met minimale gevolgen voor de exploitatie van het gebouw. Alles verliep perfect dankzij zorgvuldige planning en teamwerk. Het is geweldig om te zien hoe dit nieuwe systeem nu operationeel is en de gebruikers van het gebouw een hoogwaardig binnencomfort volgens de milieunormen biedt."

Documenten