Skip to main content

Carriers meest efficiënte, luchtgekoelde schroefkoelmachine met variabel toerental is nu verkrijgbaar als HFO-versie

MONTLUEL, France -

Carriers AquaForce Vision is nu verkrijgbaar met PUREtec-koudemiddel en is daarmee de premium luchtgekoelde schroefkoelmachine met variabel toerental die gebruikmaakt van koudemiddel R1234ze met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP). De unit combineert milieuvriendelijkheid met prestaties, heeft een koelvermogen van 350 kW tot maximaal 800 kW en heeft een seizoensenergie-efficiëntieratio tot 5,6. Carrier, wereldleider in hoogtechnologische oplossingen voor verwarming, airconditioning en koeling, is onderdeel van Carrier, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van innovatieve technologieën voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), koeling, brandveiligheid, beveiliging en gebouwenautomatisering.

"De AquaForce Vision-koelmachine met PUREtec-koudemiddel is de voorloper van de volgende generatie HVAC-koudemiddeloplossingen," aldus Quentin Garcia San Mateo, productmanager, Carrier. "De reeks belichaamt niet alleen de grote betrokkenheid van Carrier bij verantwoordelijkheid voor het milieu, maar ook de technische capaciteiten van Carrier om te voorzien in ultramoderne technologieën."

Vier jaar na de eerste installatie in Europa van een watergekoelde schroefkoelmachine op basis van HFO-koudemiddel zijn de Carrier AquaForce-koelmachines met PUREtec-koudemiddel in meer dan 300 projecten in de gehele regio geïnstalleerd voor meerdere toepassingen zoals industrieel, datacenters, stadsverwarming en gezondheidszorg.

Voortbouwend op het succes is het assortiment producten die gebruikmaken van PUREtec-koudemiddel, uitgebreid van de Carrier AquaForce PUREtec 61XWHZE-serie met warmtepompen voor hoge temperatuur tot de AquaEdge 19DV-centrifugaalkoelmachines en nu dus de AquaForce Vision PUREtec 30KAVP-ZE premium luchtgekoelde schroefkoelmachine met variabel toerental.

Met een GWP van minder dan één biedt de serie 30KAVP-ZE een koudemiddeloplossing voor de lange termijn, daarmee vooruitlopend op de Europese F-gassenverordening voor het uitfaseren van HFC, en is uitgerust met ultramoderne technologieën zoals:

  • Dubbele schroefcompressor voorzien van motortechnologie met permanente magneten (versie 30KAVP-ZE)
  • EC-ventilatoren met variabel toerental - Slimme energiebewakingsfunctie
  • Slimme koudemiddellekdetectie
  • Opties voor warmteterugwinning en gedeeltelijke warmteterugwinning.

Een zeer lage pekelfunctie zal later dit jaar verkrijgbaar zijn voor specifieke industriële procestoepassingen.

In Frankrijk komt de serie 30KAVP-ZE mogelijk in aanmerking voor financiële stimuleringen van maximaal 425.000 euro, afhankelijk van de specificaties.