Skip to main content

Carrier introduceert de AquaForce® Vision 30KAVP - de efficiëntste luchtgekoelde schroefkoelmachine met variabel toerental

MONTLUEL, France -

Carrier kondigt de introductie aan van de AquaForce Vision 30KAVP, de premium luchtgekoelde schroefkoelmachine met variabel toerental die een ongeëvenaarde seizoensenergie-efficiëntieratio van 5,6 behaalt, wat 25% meer is dan de vereisten van Ecodesign 2021 Tier 2. Carrier, wereldleider in hoogtechnologische oplossingen voor verwarming, airconditioning en koeling, is onderdeel van Carrier, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van innovatieve technologieën voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), koeling, brandveiligheid, beveiliging en gebouwenautomatisering.

Carriers AquaForce Vision 30KAVP heeft een koelvermogen van 500 kW tot maximaal 1100 kW en behaalt premium energieprestaties, zelfs in vergelijking met olievrije koelmachines met magneetzweefcompressors. In combinatie met EC-ventilatoren met variabel toerental biedt de dubbele schroefcompressor die is voorzien van ultramoderne motortechnologie met permanente magneten, optimale werking bij deellast, vergeleken met traditionele compressortechnologieën. De motor met permanente magneten zorgt voor een constante efficiëntie over het gehele bedrijfsbereik.

"De uitzonderlijke prestaties van de AquaForce Vision 30KAVP bieden de klant een ongeëvenaarde efficiëntie die zelfs nog verder kan worden geoptimaliseerd met Carriers slimme energiebewakingsfunctie," aldus Quentin Garcia San Mateo, productmanager, Carrier, HVAC Europa. "Specifieke Carrier-algoritmen voorzien in slimme gegevens om grotere energiebesparingen te behalen onder realistische omstandigheden."

Functies voor warmteterugwinning en gedeeltelijke warmteterugwinning zullen in 2019 beschikbaar komen zodat industriële procestoepassingen kunnen beschikken over een duurzamere verwarmingsoplossing die gebruikmaakt van hernieuwbare energie.

In Frankrijk komt de serie 30KAVP mogelijk in aanmerking voor financiële stimuleringen van maximaal 425.000 euro, afhankelijk van de specificaties.

De AquaForce Vision PUREtec™ 30KAVP-ZE, die exclusief is ontworpen voor koudemiddel R-1234ze met een ultralaag aardopwarmingsvermogen (GWP), zal eveneens in 2019 verkrijgbaar zijn.