Skip to main content

Carrier introduceert koelmachine AquaForce® 30XB

MONTLUEL, France -

Luchtgekoelde schroefkoelmachine met vast toerental levert koelvermogen van 250-1700 kW

Carrier kondigt de introductie aan van zijn nieuwe koelmachines van het type AquaForce® 30XB en 30XBP, de doorontwikkeling van de wereldwijd in duizenden installaties toegepaste 30XA-serie. De nieuwe serie luchtgekoelde schroefkoelmachines met vast toerental, met koelvermogens van 250 kW tot 1700 kW, is verkrijgbaar in drie efficiëntieklassen zodat deze perfect past bij elke klanttoepassing en kan voldoen aan de vereisten van de nieuwe Europese Ecodesign-voorschriften. Carrier, een wereldleider op het gebied van hoogtechnologische verwarmings-, airconditionings- en koelingsoplossingen, maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

De nieuwe serie AquaForce® 30XB combineert veldervaring die is opgedaan met het AquaForce®-systeem met Carriers toonaangevende technologieën:

  • Dubbele schroefcompressor Carrier 06T die bekend staat om zijn robuustheid (99,7% van de units heeft geen compressorstoring gehad).
  • De geheel uit aluminium vervaardig Novation® microchannel warmtewisselaars met Super Enviro-shieldTM-coatings voor geoptimaliseerde prestaties op lange termijn.
  • De zesde generatie Carrier Flying Bird-ventilatoren met een nieuw ventilatorblad dat geïnspireerd is door de natuur en dat het resultaat is van geavanceerd onderzoek in ons laboratorium.
  • Carriers shell-and-tube badverdamper met nieuw ontworpen koperen leidingen voor lage drukverliezen.
  • Touch Pilot®-regeling met gebruikersinterface in de vorm van een kleurentouchscreen in 10 talen.

Voor veeleisende gebouwen omvat de nieuwe premiumversie AquaForce® 30XBP:

  • Greenspeed™ EC-ventilatoren en extra warmtewisselingsoppervlak voor het leveren van significante prestatieverbeteringen bij vol- en deellast (SEER12/7 tot 4,5 en een SEPR12/7 tot 6,3).

"Nog meer dan de oudere 30XA-serie met bewezen prestaties biedt de 30XB vooraanstaande technologieën die anticiperen op de uitdagingen van morgen en die hoge seizoensefficiëntie bieden," aldus William Doll, productmanager schroefkoelmachines van Carrier. "De koelmachines van het type 30XB en 30XBP zijn de beste economische oplossing voor commerciële en industriële toepassingen waar een grote betrouwbaarheid en een uiterst economische exploitatie onder alle klimatologische omstandigheden de belangrijkste eisen van de klant zijn."

De 30XB is verkrijgbaar in drie prestatieniveaus en kan perfect voldoen aan de behoeften van welke toepassing dan ook:

  • Met een seizoensenergieprestatieratio (SEPR12/7) tot 5,5 en een energie-efficiëntieratio (EER) tot 3,3 is de standaardversie van 30XB de beste economische oplossing voor procestoepassingen of in omgevingsklimaten met hoge temperaturen waar hoge prestaties bij vollast worden verwacht.
  • De 30XB-unit is uitgerust met Greenspeed™-ventilatoren met AC-motor met variabel toerental en levert een verbeterde seizoensenergie-efficiëntieratio (SEER12/7) tot 4,4 ten behoeve van koelingstoepassingen voor comfort.

Met vier akoestische comfortniveaus kan de AquaForce® 30XB ook voldoen aan de strengste technische vereisten in geluidsgevoelige omgevingen.

Werkend bij externe temperaturen van -20 °C tot 55 °C is de AquaForce® 30XB de perfecte oplossing voor een breed assortiment toepassingen, van luxe kantoorgebouwen en hotels tot gezondheidszorginstellingen, datacenters en industriële projecten.

De AquaForce® 30XB met PUREtec™, exclusief ontworpen voor HFO R1234ze, is eind 2018 beschikbaar.