Skip to main content

Carrier bevestigt zijn strategie voor koudemiddel met laag aardopwarmingsvermogen in Europa

MONTLUEL, France -

Carrier bevestigt zijn koudemiddelstrategie in Europa door te kiezen voor HFO-koudemiddelen met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) voor de meeste van zijn commerciële producttoepassingen voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC). Carrier, wereldleider in hoogtechnologische oplossingen voor verwarming, airconditioning en koeling, is onderdeel van Carrier, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van innovatieve technologieën voor HVAC, koeling, brandveiligheid, beveiliging en gebouwenautomatisering.

Carrier zet zich in voor het leveren van oplossingen die het milieu beschermen en die voldoen aan de F-gassenverordeningen van de Europese Unie. Naast de bevestiging van een beweging in de richting van koudemiddelen met een laag GWP, heeft Carrier de afgelopen vijf jaar in Europa een aanzienlijke reductie van maximaal 50% van de koudemiddelvulling in zijn producten bereikt. Carrier heeft de beste kandidaat geselecteerd ter vervanging HFC R-134a in schroef- en centrifugaalkoelmachines en van HFC R-410A in scroll-koelmachines, warmtepompen en dakunits.

Voor schroefkoelmachines en warmtepompen heeft Carrier HFO R-1234ze gekozen ter vervanging van HFC R-134a. Met een GWP van minder dan 1 valt R-1234ze(E) volgens het 5e beoordelingsrapport van de internationale organisatie voor klimaatverandering (IPCC) niet onder de beperkingen van de F-gassenverordening van de EU of het Kigali-amendement van het Montrealprotocol inzake gefluoreerde broeikasgassen. Het is onderdeel van de Carrier PUREtec™-reeks van koudemiddeloplossingen voor de lange termijn. Carrier was het eerste bedrijf dat drie jaar geleden de nieuwste generatie AquaForce®-koelmachines met PUREtec™-koudemiddel introduceerde. Het bedrijf blijft groeien met meer dan 300 geïnstalleerde units in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en meer dan 2 miljoen gecumuleerde bedrijfsuren en een bewezen betrouwbaarheid die een kernwaarde is van Carrier. Producten in deze serie verbeteren de productefficiëntie met gemiddeld 10%, wat al meer is dan de vereisten van Eco-design 2021, en voldoen nu al aan de vereisten van het Kigali-amendement voor 2036.

Carrier heeft HFO R-1233zd(E) gekozen als het geprefereerde koudemiddel voor centrifugaalkoelmachines voor de lange termijn. Met een GWP van 1 valt ook dit niet onder de F-gassenverordeningen. De Carrier AquaEdge® 19DV is een goed voorbeeld van een succesvolle serie die gebruikmaakt van dit koudemiddel.

Voor commerciële series scroll-koelmachines en warmtepompen is de momenteel beschikbare compressortechnologie niet compatibel met HFO-koudemiddelen met een laag GWP. Sommige oplossingen werken met HFC-koudemiddelen met een gemiddeld GWP en Carrier ontwikkelt momenteel een complete serie koelings- en verwarmingsproducten die minimaal voldoen aan de efficiëntie-eisen van Eco-design 2021 en die werken met HFC-koudemiddelen met een gemiddeld GWP. Deze series worden naar verwachting zeer binnenkort geïntroduceerd en zijn geoptimaliseerd voor energie-efficiëntie terwijl ze dezelfde flexibiliteit qua bedrijfstemperatuur bieden als de huidige units die met R-410A werken.

Als technologieleider in de bedrijfstak voor verwarming, ventilatie en airconditioning met verschillende series koelmachines werkt Carrier aan de technologische ontwikkeling voor oplossingen voor de lange termijn met een kleiner effect op de aardopwarming en bevestigt het bedrijf opnieuw zijn betrokkenheid bij duurzaamheid.

carrier-koudemiddel-strategie