Skip to main content

Carrier kiest R-32 als koudemiddel voor commerciële scroll koelmachines en warmtepompen

CHARLOTTE, N.C. -

Als onderdeel van het streven om klanten oplossingen te bieden voor het gebruik van het juiste koudemiddel voor elke toepassing, heeft Carrier ervoor gekozen om in commerciële koelmachines die gebruik maken van de scroll technologie, R-32 te gebruiken als vervanging van het koudemiddel R-410A, dat een hoog aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft.

Voor R-32 is gekozen vanwege de lagere milieubelasting, de hoge energie-efficiëntie, de ruime beschikbaarheid en het gebruiksgemak. In Europa zal het koudemiddel al vanaf de eerste helft van 2020 in sommige scroll koelmachines worden aangeboden. Introducties volgen in andere regio's en voldoen allemaal aan de UN Montreal Protocol Kigali Amendment regelgeving die in 2023 van kracht wordt.

"De focus van Carrier is gericht op het juiste koudemiddel voor elke toepassing, zodat we onze klanten de allerbeste oplossingen kunnen bieden", aldus Chris Nelson, President, HVAC-Commercial, Carrier. "Na een grondige evaluatie van de opties heeft Carrier bij de scroll koelmachines en warmtepompen gekozen voor R-32 vanwege de lagere impact op het milieu, wat een bevestiging is van onze permanente commitment aan duurzaamheid.”

Carrier's gebruik van R-32 koudemiddel en experts' systeemontwerpen vermindert de CO2-voetafdruk van het koudemiddel in commerciële scroll koelmachines en warmtepompen met 80%. Dit is te danken aan de veel lagere GWP en aan een aanzienlijke reductie van de koudemiddelvulling van het systeem in vergelijking met de vorige generatie met R-410A als koudemiddel.

Carrier investeert voortdurend in langetermijn oplossingen om koploper in de markt te blijven en tevens hoog-efficiënte producten met een lagere impact op de opwarming van de aarde te promoten. Deze aankondiging volgt op Carrier’s keuze in 2018 voor R-454B, commercieel bekend als Puron AdvanceTM, als primaire lagere GWP (aardopwarmingsvermogen) oplossing ter vervanging van R-410A in residentiële en packaged enkelvoudige commerciële luchtverdeelproducten die gebruik maken van scroll compressoren, zoals die in Noord-Amerika worden verkocht. Carrier kondigde eerder al aan dat het zich zal inzetten voor lage GWP koudemiddelen met de keuze in 2015 voor HFO R-1234ze(E) voor schroefkoelmachines in Europa, de introductie in 2018 van R-513A in meervoudige centrifugale en schroefkoelmachines en ten slotte de introductie in 2016 van de bekroonde AquaEdge 19DV centrifugale koelmachine met HFO R-1233zd(E).

Voor meer informatie over het aanbod van Carrier, bezoek www.carrier.nl

Over Carrier

Carrier werd opgericht door de uitvinder van de moderne airconditioning en is wereldleider op het gebied van geavanceerde oplossingen voor verwarming, airconditioning en koeling. De experts van Carrier leveren duurzame oplossingen, waarbij energie-efficiënte producten, gebouwbeheersystemen en energiediensten worden geïntegreerd ten behoeve van residentiële, commerciële, retail-, transport- en foodserviceklanten. Carrier's HVAC business, onderdeel van Carrier, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve HVAC-, koeling-, brandwering-, beveiligings- en gebouwautomatisering technologieën. Ga voor meer informatie naar www.carrier.com of volg @Carrier op Twitter.