Skip to main content

Carrier AquaSnap® luchtgekoelde scroll-koelmachine nu leverbaar in R-32 versie

MONTLUEL, France -

Carrier AquaSnap® scroll-koelmachines zijn nu leverbaar met R-32 koudemiddel, dat de prestaties verbetert en de directe uitstoot van broeikasgassen tot 77% vermindert, vergeleken met het voorgaande programma dat R-410A koudemiddel gebruikte. Het innovatieve luchtgekoelde assortiment voldoet aan de eisen voor de Europese F-gas regelgeving voor de “phase down” van HFK-koudemiddelen en de Ecodesign-eisen voor 2021. Carrier, wereldleider in hoogtechnologische oplossingen voor verwarming, airconditioning en koeling, is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), een vooraanstaande wereldwijde leverancier van innovatieve technologieën voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC), koeling, brandveiligheid, beveiliging en gebouwautomatisering.

Carrier kiest voor het R-32 koudemiddel, dat een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van 675 heeft, voor het commerciële assortiment scroll-koelmachines. R-32 heeft een GWP dat tweederde lager is dan het GWP van de huidige R-410A uitvoering en deze verandering, in combinatie met een aanzienlijke vermindering van het koudemiddelgebruik door het systeem - maximaal 30% - kan een uitzonderlijke vermindering opleveren van de directe broeikasgasemissies van 77%.

De AquaSnap-producten bereiken de uitstekende seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding (SEER12/7) van maximaal 5,33 en een seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP) van maximaal 3,77. Het nominaal vermogensbereik loopt van 40 tot 940 kW.

“Met het AquaSnap-assortiment met R-32 koudemiddel kunnen onze klanten anticiperen op de naleving van de Ecodesign 2021 vereisten en tegelijkertijd de komende stappen van de Europese F-Gas regelgeving voor HFK-koudemiddelen voorbereiden," aldus Didier Genois, Vice President, Carrier HVAC-Commercial, Europa. "Het assortiment biedt onze klanten tevens de beste prestaties op het gebied van verwarming en koeling.”

De AquaSnap met R-32 koudemiddel voorziet in de vraag naar een grote diversiteit aan toepassingen. Het assortiment heeft een uitgebreid bereik voor een buitenluchttemperatuur van maximaal 48 graden Celsius en is voorzien van de beste technologieën van Carrier in zijn categorie voor een maximale efficiëntie in alle omstandigheden, inclusief:

  • Meerdere scroll-compressoren om aan de koelvraag te kunnen voldoen.
  • Gesoldeerde asymmetrische platenwarmtewisselaars met een dubbel circuitontwerp voor hoge prestaties bij vollast en deellast.
  • Slimme energiebewakingsfunctie die voor real-time vermogen en metingen van het energieverbruik zorgt.
  • Greenspeed® intelligence op premium-versies: toerengeregelde ventilatoren en pompen met variabel toerental.