Skip to main content

Carrier presenteert hogere capaciteit en ultralage GWP HFO schroefkoelmachines tot 1,3MW

MONTLUEL, Frankrijk -


Carrier heeft zijn vlaggenschip, het AquaForce® Vision 30KAV vloeistofkoelmachineassortiment met hydrofluoroolefin (HFO) koudemiddel R-1234ze uitgebreid met vijf nieuwe modellen met een hogere capaciteit om klanten de mogelijkheid te bieden te voldoen aan de eisen voor toepassingen tot 1.300kW zonder gebruik te hoeven maken van dubbele units, om geld en ruimte te besparen en met een verbeterde installatiesnelheid. Carrier is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), de toonaangevende wereldwijde leverancier van gezonde, veilige, duurzame en intelligente gebouw- en koelketenoplossingen.

Er zijn vijf nieuwe maten Carrier AquaForce® Vision 30KAV vloeistofkoelmachines met een koelcapaciteit van respectievelijk 900kW, 1.000kW, 1.100kW, 1.200kW en 1.300kW. De AquaForce® Vision koelmachines maken gebruik schroefcompressoren met variabel toerental ontworpen voor een uitmuntende energie-efficiëntie en milieuprestaties, die sneller en eenvoudiger kan worden geïnstalleerd en onderhouden.

De innovatieve bekroonde AquaForce® 30KAV ondersteunt Carrier's doelstellingen voor 2030 met betrekking tot Milieu, Sociaal beleid en Governance (ESG) om de koolstofvoetafdruk van zijn klanten met meer dan 1 gigaton te verminderen.

Alle koelmachines zijn ontworpen om op het gebied van energie-efficiëntie en geluidsniveau de eisen van de Europese richtlijn inzake ecologisch ontwerp te overtreffen. De versie met de hoogste efficiëntie (optie 119+) heeft een seizoensgebonden energie-efficiëntie (SEER) tot 5,55 en een seizoensgebonden energieprestatieverhouding (SEPR) tot 6,95 voor koelprestaties op hogetemperatuur proceskoelmachines.

Door gebruik te maken van een beperkte hoeveelheid koudemiddel R-1234ze met een ultralaag aardopwarmingsvermogen (GWP) worden de directe koolstofequivalente emissies beperkt. De fijnafstemming van de compressorsnelheid op het koelvermogen en de optimalisatie van de koelmachineprestaties verminderen het energieverbruik en dragen bij tot minder indirecte emissies.

Het hele vermogensbereik van de AquaForce® Vision 30KAV is leverbaar met een grote verscheidenheid aan opties, inclusief een uitvoering met zeer laag geluidsniveau, elektronisch geschakelde (ECM) ventilatoren en warmtewisselaars met gedeeltelijke en totale warmteterugwinning.

Voor nadere informatie.


new-top-of-the-range-large-30kav

Vijf nieuwe maten AquaForce® 30KAV koelmachines met een koelcapaciteit van respectievelijk 900kW, 1.000kW, 1.100kW, 1.200kW en 1.300kW. Afgebeeld is het grootste model van het assortiment, namelijk 1.300kW.