Skip to main content

Carrier AquaEdge 19DV koelmachinelijn wordt uitgebreid tot 3.850kW

MONTLUEL, Frankrijk -


Carrier maakte vandaag bekend dat het vermogensbereik van zijn bekroonde AquaEdge® 19DV watergekoelde centrifugaal koelmachine in Europa werd uitgebreid. Met dit nieuwe vermogen tot 3.850 kW kan de AquaEdge 19DV tegemoet komen aan de eisen van klanten voor toepassingen met een hoger vermogen, bijvoorbeeld in commerciële hoogbouw, gebouwen voor gemengd gebruik, grote productiefabrieken en zorginstellingen. De AquaEdge 19DV is de ultieme innovatie op het gebied van koelmachinetechnologie en maakt gebruik van een koudemiddel met een ultralaag aardopwarmingsvermogen van ~1. Carrier is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), de wereldwijde leider voor intelligente klimaat- en energieoplossingen.

"De AquaEdge 19DV bouwt verder op het erfgoed van Willis Carrier's baanbrekende uitvinding van de centrifugaal koelmachine, die onlangs zijn 100e verjaardag vierde," aldus Tom Franaszek, Director, Global Product Management, Watergekoelde koelmachines, Carrier Commercial HVAC. "Het ontwerp van de unieke tweetraps EquiDrive compressor met ruggelings geplaatste waaiers van de 19DV verbetert de efficiëntie en het bedrijfsbereik en versterkt Carrier's technologische leiderschap in het ontwerpen van centrifugaal koelmachines."

De AquaEdge 19DV is ontworpen om de milieu-impact te minimaliseren met behoud van de toonaangevende efficiëntie. Het bevat bovendien een vrije koeling en benut de natuurlijke luchttemperaturen, wat jaarlijks kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten, een daling van de onderhoudskosten en een kleinere benodigde ruimte voor mechanische installaties. Het efficiënte ontwerp ondersteunt Carrier's ESG-doelstellingen tegen 2030 om de CO2-voetafdruk van zijn klanten met meer dan 1 gigaton te verminderen.

Tot de andere functies behoren een aandrijving met frequentieregelaar (VFD) die de koelmachine beschermt tegen afwijkingen in de stroomvoorziening. Hiernaast wordt elke 19DV ondersteund door Carrier's BluEdge™ serviceplatform dat nuttige analyses en real-time situatieoverzichten biedt. Carrier Service levert automatisch trends, vooruitzichten en analyses van de prestaties, in het kader van een strategische benadering van preventief onderhoud en van een intuïtieve bewaking van het energieverbruik van de installatie.

De innovatieve AquaEdge 19DV werd in 2016 eerst in Azië gelanceerd en vervolgens in andere gebieden. Het bouwde zo een reputatie voor betrouwbaarheid en efficiëntie. De koelmachine kreeg meer dan vijf internationale onderscheidingen en won goud in de Amerikaanse Consulting-Specifying Engineer Product of the Year Awards, in de categorie Verwarmingsketels en koelmachines. Ook werd de machine in Londen onderscheiden met de RAC Cooling Industry Award als Aircoproduct van het jaar in de categorie System/Standalone.

Ga voor nadere informatie over de Carrier AquaEdge 19DV watergekoelde centrifugaal koelmachine naar 19DV.


carrier-aquaedge-19dv

Met zijn vermogen tot 3.850 kW is de AquaEdge 19DV geschikt voor commerciële hoogbouw, gebouwen voor gemengd gebruik, grote productiefabrieken en zorginstellingen. De AquaEdge 19DV is de ultieme innovatie op het gebied van koelmachinetechnologie en maakt gebruik van een koudemiddel met een ultralaag aardopwarmingsvermogen van ~1.