Skip to main content

AquaForce® Vision 30KAV geïntroduceerd op Carrier Core Innovation-evenementen

MONTLUEL, France -

Het doet Carrier genoegen om op de Carrier Core Innovation, een reizende tentoonstelling die deze zomer zes Europese steden heeft aangedaan, aan te kondigen dat het nieuwe assortiment AquaForce Vision 30KAV zijn weg door Europa heeft gevonden. De AquaForce Vision 30KAV vloeistofkoelmachine met Greenspeed® Intelligence is de nieuwste en een van de meest geavanceerde koelmachines die Carrier biedt. Op het Carrier Core Innovation-evenement heeft Carrier de allereerste montage ooit van een koelmachine op werkelijke grootte weergegeven met behulp van een geïntegreerde 360°-video. Carrier, een wereldleider op het gebied van hoogtechnologische verwarmings-, airconditionings- en koelingsoplossingen, maakt deel uit van UTC Climate, Controls & Security, een divisie van United Technologies Corp. (NYSE: UTX).

Het brandpunt van het Carrier Core Innovation-evenement was een levensgrote replica van een AquaForce Vision-koelmachine. Binnen in de replica werd door zes projectoren een 360°-video afgespeeld zodat klanten de nieuwe technologie van dichtbij konden bekijken. De buitenkant van het model diende als levensgrote visuele weergave van het volume van de componenten van de koelmachine. De indrukwekkende vertoning gaf het publiek de unieke ervaring van rondlopen in een koelmachine. De toer vond plaats in zes verschillende landen in Europa, beginnend in Essen, Berlijn, Madrid, Rome, Londen en eindigend in Montluel op het Centrum van uitmuntendheid van UTC voor koelmachines.

De AquaForce Vision 30KAV vloeistofkoelmachine met Greenspeed Intelligence is een ultramoderne oplossing voor commerciële en industriële toepassingen. De serie voorziet in een nominaal koelvermogen van 500 kW tot 1100 kW met gebruik van koudemiddel R134a. In lijn met de innovatie van deze nieuwe serie zal de versie met koudemiddel PUREtecTM HFO R-1234ze (30KAVze) later in 2018 worden geïntroduceerd.

De AquaForce Vision 30KAV van Carrier biedt uitstekende energieprestaties. De AquaForce Vision 30KAV van Carrier is voorzien van schroefcompressoren en ventilatoren met variabel toerental (AC standaard en EC optioneel). Ook pompen met variabel toerental kunnen als optie gekozen worden. Hiermee past deze het koelvermogen en het waterdebiet perfect aan de variërende belasting van het gebouw of het proces aan. Het resultaat is een optimale werking, bij vollast en bij deellast. Dit nieuwe assortiment van koelmachines heeft een SEER tot 5,73, een door Eurovent gecertificeerde Europese seizoensenergie-efficiëntieratio (ESEER) van maximaal 5,4 in het koelbedrijf, en een energie-efficiëntieratio (EER) van maximaal 3,5 bij vollast. De 30KAV heeft een energie-efficiëntie die tot 40% hoger is dan de 30GX-serie met hetzelfde bodemoppervlak.

carrier-kerninnovatie-evenement-montluel_sm
Carrier Core Innovation in Montluel
carrier-kerninnovatie-evenement-rome_sm
Carrier Core Innovation in Rome
carrier-kerninnovatie-evenement-madrid_sm
Carrier Core Innovation in Madrid
carrier-kerninnovatie-evenement-binnen-in-replica_sm
Binnen in de replica