Skip to main content
woman-shopping-for-refrigerated-products-A

Kereskedelmi hűtéstechnika? Megoldjuk.

A kiskereskedelmi boltok a legkülönbözőbb méretekkel és konfigurációkkal rendelkeznek. Mindez a Carrier megoldásokra is igaz.

Az kiskereskedelmi igények mellett szem előtt tartjuk az ideális hűtést, az eltarthatóságot, az energiahatékonyságot és az árubemutatási kapacitás növelését. Innovatív, kulcsrakész megoldásokat és szolgáltatásokat kínálunk.

A kereskedelmi hűtéstechnológia terén bizony kifizetődő szakemberhez fordulni,

Noha számos különféle kihívással jár egy cash and carry bolt üzemeltetése, ezek közül nagyon sok egyetlen dologra vezethető vissza, ez pedig nem más, mint a méret.

A cash and carry létesítmények nagy formátuma kézzel fogható méretű fűtési, hűtési és hűtéstechnikai szükségletekre, végső soron pedig kezelhető összegű energiaszámlákra konvertálható. Ráadásul ezek a nagy rendszerek szükségessé teszik a költséges anyagok nagy mennyiségű használatát. Arról nem is beszélve, hogy az árubemutatás szempontjából a boltok üzemeltetői kénytelenek a termékek széles skálájára vonatkozó hatalmas árukészletet fenntartani, méghozzá a vásárlók számára látható és hozzáférhető formában.

Szóval akkor mi a megoldás a kihívások ilyen impresszív listája esetén? Partneri kapcsolatot kell létesíteni egy olyan vállalattal, amely még ennél a listánál is nagyobb megoldáskészlettel rendelkezik. A Carrier kereskedelmi hűtéstechnológia olyan kulcsrakész megoldások kiemelt szállítója, amelyek technikai szakértelmen alapulnak, és létrehozásuk során az egyes üzlettípusok egyedi igényeinek való megfelelés volt a fő cél.

Hűtőbútorok, kiszolgálópultok, álló fagyasztók – bármiről is legyen szó, a Carrier olyan megoldásokat biztosít, amelyek az árubemutatási lehetőségek kibővítése mellett frissen tartják az élelmiszert, ráadásul segítenek minimálisan tartani a költségeket. A teljes termékskálánkhoz biztosított energiahatékony megoldásokra való törekvésünk eredményeként alacsonyabb éves áramköltséggel – a termékek életciklusa során pedig a bekerülési és üzemeltetési költségek csökkenésével lehet számolni.

Mivel a Carrier természetes hűtőközegeket alkalmaz, a cash and carry üzletek több tekintetben is fenntarthatóbbak lesznek. A CO2 lábnyom lehető legminimálisabbra csökkentése, az alacsonyabb GWP, valamint a károsanyag-kibocsátás jelentős visszafogása érdekében a CO2OLtec® technológia CO2-t használ – mindezzel pedig enyhe és hideg éghajlat esetén átlagosan 10%-kal csökkenti az ügyfelek energiaköltségeit. Ráadásul mivel a CO2 kisebb csőátmérőt igényel, kisebb mennyiség szükséges a nagy költséget igénylő rézből a rendszer ellátásához.

A hűtéstechnikai megoldások mellett a Carrier széles termékválasztékot kínál CO2OLheat® modellekből, így a cash and carry üzemeltetők 100%-os hővisszanyerés előnyeit élvezhetik a térfűtés, illetve a házi melegvízellátás terén, ami jelentősen csökkenti a teljes üzletre vonatkozó energiaköltséget és CO2 lábnyomot.

Ez csupán egy további megoldás a hatalmas portfóliónkból – és eggyel több ok arra, hogy miért lettünk Európa-szerte oly sok cash and carry üzlet választott partnere. Mindebből pedig mi a legérdekesebb? Folyamatosan bővítjük a portfóliót, hogy még jobban meg tudjunk felelni az Ön szükségleteinek.

A termékek és megoldások mellett a Carrier számos különféle szerviz és vevőszolgálati ajánlatot is kínál, segítve a cash and carry üzemeltetőket, hogy a legtöbbet hozhassák ki rendszerükből. Ezek közé tartoznak a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésre álló megelőző karbantartási programok, telepített rendszer felügyeleti szolgáltatások, energiaszabályozó és megfelelőségi szolgáltatások, továbbá korszerűsítési csomagok – mindezek közös célja a költségek csökkentése, az energiatakarékosság, valamint üzemeltetési hatékonyság biztosítása a teljes életciklus során.

Hatékonyság és stílus tekintetében páratlan a kínálatunk a piacon.

Szupermarketek és hipermarketek esetén a változatosság a legfőbb szempont. Ez az élelmiszertermékek rendkívül széles választékát jelenti, melyet napi szinten biztosítani kell a vásárlók részére. Ennek következtében azonban a hűtéstechnikai megoldások terén is elengedhetetlenül fontos a változatosság. Pontosan itt lép színre a Carrier kereskedelmi hűtéstechnológia.

Tisztában vagyunk a hipermarketekben és szupermarketekben biztosított hűtéstechnikához kapcsolódó kihívásokkal, és rendelkezünk azzal a szakértelemmel és mindazokkal a megoldásokkal, amelyekkel ezek leküzdhetők. Tudjuk, hogy az üzletek koncepciója országonként és márkánként eltérő, és értjük azt is, hogy miért fontos minden üzletet egyedivé tenni. Végezetül azonban tudjuk, hogy mennyire fontos a nyereségesség: az üzemeltetési költségek szabályozása, a selejtezésre kerülő élelmiszer miatti veszteségek csökkentése, valamint természetesen az, hogy minél több terméket tudjanak eladni.

A Carrier mindezt szem előtt tartva dolgozza ki és valósítja meg a kulcsrakész, testreszabott megoldásait, amelyek segítenek a szupermarketek és hipermarketek számára az élelmiszer hatékony hűtésének és vonzó bemutatásának biztosításában. Portfóliónk az iparágon belül az egyik legszélesebb termékválasztékot kínálja, beleértve a rendkívüli frissességet, lefedve az összes üzleti zónát, hogy biztosíthassuk az összes szupermarket és hipermarket ügyfelünk szükségleteit.

Pontosan mit is értünk tehát a termékválaszték kifejezés alatt? Az egyszerű válasz erre az, hogy mindent, amire ténylegesen szüksége lehet. Carucco® termékcsaládunk bútorai több száz kiszolgálópult-megoldásból állnak a hatékony és vonzó árubemutatáshoz. Az általunk kínált fali regálok, beleértve az új MonaxEco® és a legnagyobb számban értékesített Monaxis® bútorokat, stílust, láthatóságot és hatékonyságot varázsolnak az üzletbe. Evolution 6 bútoraink pedig maximalizálják a hatékonyságot, az élelmiszer frissességét és bemutatását, ugyanakkor optimalizálják az alapterület kihasználását.

Ez csupán néhány példa a Carrier által kínált kulcsrakész megoldások közül, melyeket arra terveztek, hogy hűtés és hűtéstechnika terén a piac összes részét lefedjék.

A Carrier a hűtőközegek használatára vonatkozó opciókat is kínál szupermarket és hipermarket ügyfeleinek. Hagyományos HFC, a HFC és CO2 kombinációjából álló HybridCO2OLTM, továbbá a teljesen széndioxid alapú hűtőközeg-technológiánk, a CO2OLtec®, alkalmazásával kidolgozott megoldások egyaránt elérhetők.

A CO2OLtec® Európa-szerte több száz ügyfélnek segített a CO2 lábnyom és az energiaköltségek csökkentésében. Emellett a Carrier térfűtést, a térhűtést és a hűtéstechnikát egyetlen rendszerben ötvöző CO2OLtec® integrált megoldásai még nagyobb hatékonyságot biztosíthatnak az ügyfelek részére. Ezek ugyanis nem csupán az éves energiaköltséget csökkentik, hanem a bekerülési és üzemeltetési költségeket is, egyúttal felére csökkentve a CO2 lábnyomot a fosszilis tüzelőanyag fűtéshez történő használatának teljes mellőzésével.

A termékek és megoldások mellett a Carrier számos szerviz és vevőszolgálati ajánlatot is kínál, segítve a szupermarket és hipermarket üzemeltetőket, hogy a legtöbbet hozhassák ki rendszerükből. Ezek közé tartoznak a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésre álló megelőző karbantartási programok, telepített rendszer felügyeleti szolgáltatások, energiaszabályozó és megfelelőségi szolgáltatások, továbbá korszerűsítési csomagok – mindezek közös célja a költségek csökkentése, az energiatakarékosság, valamint üzemeltetési hatékonyság biztosítása a teljes életciklus során.

A magas árbevételhez tervezett megoldásokkal a Carrier új értéket az értékalapú értékesítéshez.

Teljesítmény. Hatékonyság. Stílus. Noha a diszkontboltok leginkább az árak csökkentéséről ismertek, a hűtéstechnikai megoldások terén nem engedhetik meg maguknak a spórolást. A diszkontbolt ügyfelek olyan termékeket igényelnek, melyek maximális energiahatékonyságot biztosítanak a megnövelt árubemutatási behatás mellett – a Carrier pedig pontosan ezt szállítja.

Valójában kifejezetten diszkontbolt ügyfeleink számára dolgozunk ki hűtőbútorokat. A Carrier Maress® például egy olyan kifinomult hűtött fali regál, amely magasabb elpárolgási hőmérsékletet, optimalizált légkezelést, energiahatékony világítást (opcionálisan LED-del), EC ventilátorokat, elektronikus előtéteket és választható automata éjszakai rolókat kínál. Ezek a funkciók együttesen akár 17%-kal is csökkentik a hűtésigényt és 21%-kal az energiafogyasztást.

A Maress csupán egy az energiahatékonyság fejlesztésére, az élelmiszerbiztonság és frissesség biztosítására, a bemutatás fejlesztésére, valamint az alapterület optimális kihasználásra tervezett, új generációs megoldások, a Carrier Evolution 6 bútorok közül.

A megnövelt energiahatékonyság és a maximalizált árubemutatás mellett a Carrier diszkontbolti hűtéstechnikai megoldásokat kínál, melyek a környezettudatos üzemelési szempontoknak is megfelelnek. A természetes hűtőközeget, széndioxidot használó CO2OLtec® rendszereink segítettek ügyfeleinknek a CO2 lábnyom és a GWP, egyúttal pedig az energiaköltségek csökkentésében. Emellett a térfűtést, a térhűtést és a hűtéstechnikát egyetlen rendszerben ötvöző CO2OLtec® integrált megoldások jelentős hatékonyságnövelést eredményezhetnek a teljes üzletben.

A Carrier emellett számos szerviz és vevőszolgálati ajánlatot is kínál, segítve a diszkontbolt üzemeltetőket, hogy a legtöbbet hozhassák ki rendszerükből. Ezek közé tartoznak a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésre álló megelőző karbantartási programok, telepített rendszer felügyeleti szolgáltatások, energiaszabályozó és megfelelőségi szolgáltatások, továbbá korszerűsítési csomagok.

A Carrier partnereként a megoldások és szolgáltatások ezen átfogó kombinációjának köszönhetően hamarosan észlelni fogja az üzemeltetési költségek energiahatékonyság miatti csökkenését, valamint a vonzó, hatékony árubemutatás eredményeként megnövekedett eladásokat.

Számunka a kisboltok is kiemelt fontosságúak.

A vásárlók Európa-szerte minden nap ellátogatnak kisebb, helyi boltokba, mivel ez a kényelmes megoldás számukra. Az ilyen kiskereskedelmi formátumok üzemeltetői számára a megfelelő hűtéstechnikai megoldás telepítése és karbantartása nagy kihívást jelent. A méret, a hely és az épület típusa egyaránt korlátozzák a rendelkezésre álló megoldások számát – ilyen korlátozás lehet többek között például a hely, a zaj, a hőkibocsátás és az esztétika.

A Carrier vállalatnál meggyőződésünk, hogy egy bolt helyszínének és méretének nem szabadna korlátoznia annak árubemutatási lehetőségeit. A kisboltokban felmerülő egyedi kihívásokkal tisztában levő Carrier a karcsú, méreteket és esztétikát harmonikusan, egyedi módon ötvöző, hűtő- és fagyasztóalkalmazásra tervezett bútorok különleges termékválasztékát kínálja. Ezen hűtőbútorok közé tartozik a Mendos® XU, MenEco® XU , Optimer® L & LG és az Velando® Compact Space.refrigerated-multideck-e6-mendos-A

Az összes kisboltos alkalmazás lefedhető telepített rendszerekkel, beépített aggregátoros megoldásokkal, illetve ezek kombinációjával. A beépített aggregátoros hűtőbútoraink széles választéka különlegesen értékes lehet az italok, jégkrémek és speciális promóciós tételek impulzív vásárlását ösztönző megoldásként.

A Carrier egyedi CO2-aggregátot is kínál a kisboltos alkalmazáshoz. Mivel folyamatosan törekszünk az innovációra és a forradalmi újításokra, terveink szerint tovább bővítjük a kisboltok és csemegeboltok számára kínált ajánlatainkat. refrigerated-multideck-optimer.l-A

Milyen formában élvezhetik tehát a kis- és csemegebolt ügyfelek a Carrier megoldások előnyeit? Először is már a tervezéskor a hatékonyságot tartjuk szem előtt, így az energiahatékonyság biztosításával segítünk ügyfeleinknek az éves üzemeltetési költségek csökkentésében. Emellett az üzlet teljes területén a termékeknél alkalmazott CO2 és propán hűtőközegek segítenek csökkenteni a környezetre gyakorolt káros hatásokat, valamint felkészíteni az üzlettulajdonosokat az érvénybe lépő EU szabályozásokra.

Ami a törvényi megfelelést és az energiahatékonyságot illeti, a Carrier a szerviz és vevőszolgálat jellegű ajánlatok széles választékát kínálja, segítve a csemege- és kisboltokat mindkettő elérésében, ugyanakkor biztosítva az üzemeltetési hatékonyságot a teljes életciklus során. Ezek közé tartoznak a nap 24 órájában, a hét minden napján rendelkezésre álló megelőző karbantartási programok, telepített rendszer felügyeleti szolgáltatások, energiaszabályozó és megfelelőségi szolgáltatások, továbbá korszerűsítési csomagok. refrigerated-multideck-optimer.l-A

Végső soron azonban minden az árubemutatáson áll vagy bukik. A Carrier megoldások segítenek állandóságot, rugalmasságot és stílust biztosítani a kisboltos elrendezések számára, a lehető legtöbbet kihozva akár a legkorlátozottabb alapterületből is. Tömören fogalmazva: biztosítjuk a hűtéstechnika egyszerűsítéséhez szükséges megoldásokat a kisboltok tulajdonosai számára, így a még több termék eladásán maradhat a fő hangsúly. Ha átgondolja mindezt, akkor világossá válik, hogy ennél kényelmesebb megoldás nem létezik.

Hatékony, innovatív megoldásokat biztosítunk ügyfeleinknek, hogy megőrizhető legyen a termékek frissessége a farmtól az ebédlőasztalig tartó úton.

A hűtés és hűtéstechnikai technológiák szakértőjeként a Carrier jelentős szerepet tölt be korunk hűtésiláncának majdnem az összes aspektusában. Ide tartoznak az értékesítési irodák, melyek hatalmas mérete ugyanolyan hatalmas mennyiségű egyedi kihívást von maga után. Noha a berendezésekre vonatkozó igények a kereskedelmi hűtéstechnika területén kívülre, méghozzá az ipari hűtéstechnika kategóriájába helyezik az értékesítési irodákat, a Carrier képes arra, hogy megoldást szállítson – az alkalmazás méretétől függetlenül.

Az értékesítési irodák több ezer négyzetméternyi alapterületet is lefedhetnek, több tízezer köbméternyi raktárkapacitást biztosítva. A különféle típusú termékek frissen tartása érdekében az ilyen jellegű helyszíneken eltérő hőmérsékletzónákra van szükség a hűtőktől kezdve a hidegkezelésen és a fagyasztókon át az irodákig és a raktárhelyiség általános teréig. A Carrier intelligens és hatékony megoldásokat biztosít a nagy kapacitású terhelések kielégítéséhez, továbbá az összes területen a hőmérséklet szabályozásához – mindezt természetesen az energiaköltségek kordában tartása mellett.

Nos, akkor hogyan is tudjuk mindezt végrehajtani?

A választ a CO2OLtec® adja meg. A Carrier MaxiCO2OL® és MiniCO2OL® hűtéstechnikai csoportaggregátok a már bizonyított CO2OLtec® széndioxid (CO2) hűtéstechnikai technológia előnyeit kihasználva biztosítanak fenntartható hatékonyságot a különféle hűtési kapacitásoknál. Egyúttal enyhe és hideg éghajlat esetén a hagyományos fluorozott szénhidrogénekhez (HFC) képest kb. 10%-os átlagos energiamegtakarítást eredményeznek.

A megtakarítás és a hatékonyság terén a lehetőségek tárháza jóval meghaladja a hűtést és a hűtéstechnikát. CO₂OLheat® moduláris fűtőegységeink segítségével a hűtési folyamat során létrejött hulladékhőt összegyűjti a rendszer, és elosztja az adott helyszínen szükséges térfűtés és vízmelegítés céljaira.

Természetes hűtőközeg, a CO2 használata számos előnnyel jár a modern értékesítési iroda ügyfelek számára. A CO2 az ózonréteget nem károsító anyag; globális felmelegedési potenciálja (GWP) csupán 1, ózonkárosító hatása (ODP) pedig nincs. Ráadásul nem vonatkoznak rá az F-gáz rendelet előírásai. Ez különösen fontos az értékesítési iroda alkalmazásoknál, ahol a rendszer jelentős mérete szintén jelentős anyagi befektetéssel jár. Mivel nem kell aggódni az F-gáz rendelet előírásai miatt megkövetelt módosítások miatt, ráadásul a Carrier rendszerek bizonyítottan megbízhatóak, az ügyfelek fontos aggodalomtól szabadulnak meg, hiszen olyan hosszú távú megoldást sikerült találniuk, amely nem igényel költséges korszerűsítéseket vagy cserét.

A CO2 hűtőközegként való használata számos előnnyel jár az ammóniához képest, melyet hagyományosan az értékesítési irodák hűtőrendszerinél használtak. Az A1 hűtőközeg-biztonsági osztályzattal rendelkező (DIN EN 378-1) CO2 hűtéstechnikai rendszereknek kevesebb szabályozásnak kell megfelelnie, mint az ammóniát használó rendszereknek, ráadásul esetükben használható a szabványos rézcsövezés.

Ha értékesítési irodája partnereként a Carriert választja, a megbízható, hatékony kulcsrakész megoldások mellett még több előnyben részesül. A folyamat mindegyik lépésénél rendelkezésre állunk a tervezéstől és telepítéstől kezdve az időszakos szervizelésig és karbantartásig. Ide tartozik például a telepített rendszer felügyelet, melynél a nap 24 órájában, a hét minden napján reagálunk az áru biztonságának és a rendszer optimális teljesítményének fenntartása érdekében. A nyereségesség szempontjából pedig arról van szó, hogy a nagy hűtési terhelésű értékesítési irodáknál egyáltalán nem szükségszerű a hatalmas energiaköltség. Vegye fel a kapcsolatot velünk még ma, és győződjön meg arról, hogy Európa-szerte az ügyfelek miért választják a szakértő segítséget az értékesítési iroda projektjeikhez.

JAVÍTOTT TELJESÍTMÉNY BÁRHONNAN, BÁRMIKOR.
A CO2 LÁBNYOM ÉS AZ ENERGIAKÖLTSÉG CSÖKKENTÉSE. TERMÉSZETESEN.
AZ IDEÁLIS ÁRUELHELYEZÉS A HATÉKONYSÁGÉRT.
FLEXI EGYSÉGEK SZŰK HELYEKRE.
MEGTAKARÍTÁS ÉS FENNTARTHATÓ-
SÁG KOMBINÁCIÓJA