A Carrier története

loading icon

A VILÁG HŐMÉRSÉKLETSZABÁLYOZÓ ESZKÖZEI

1902 óta a Carrier kézzelfoghatóan innovatív módon lépett fel a fűtéstechnika, a légkondicionálás és a hűtéstechnika iparágaiban, lehetővé téve a globális kényelmet és hatékonyságot.

1876-1902 

A VILÁGRENGETŐ TALÁLMÁNY

Slide Rule
Slide Rule

1881

Innovation

LOGARLÉC

Az 1881-ben szabadalmaztatott, különféle számítások elvégzéséhez használható körlogarléc komoly segítséget nyújtott Willis Carrier számára a modern légkondicionálás kidolgozásához. Read More

Willis Carrier körlogarlécét 1881-ben szabadalmaztatták, gyártója Kueffel & Esser. A körlogarléc alapja egy többféle skálát tartalmazó, csúsztatható ablakkal ellátott körlap. A skálák megfelelő igazítása egy modern számológép precizitását biztosítja. Carrier ezt az eszközt használta a harmatpont-szabályozás számításához, amely találmánya, a modern légkondicionálás alapját jelentő áttörés volt.

Starting the Engine
Starting the Engine

1902

Innovation

A MOTOR BEINDÍTÁSA

Carrier beindítja azt a motort, amely az első modern légkondicionáló rendszert fogja hajtani Read More

Willis Carrier beindítja azt a motort, amely a New York-i Brooklynban lévő Sackett & Wilhelms nyomdában 1902 nyarán telepített első modern légkondicionáló rendszert fogja hajtani. Ez a művész által készített illusztráció a Steelways magazin 1954. augusztusi kiadásában jelent meg. A magazin kijelentette, hogy Carriernek hála a „légkondicionálás hideg fuvallatként terjedt el az iparágban

Carrier’s Beginnings
Carrier’s Beginnings

1902

Leadership

A CARRIER KEZDETEI

A Carrier megalapítása előtt Willis Carrier mérnökként dolgozott a Buffalo Forge Company vállalatnál Read More

A Buffalo Forge Company vállalatnál dolgozó mérnökök csoportképe, melyen Willis Carrier (alsó sor, jobbról a harmadik) és jövőbeli üzleti partnere, J. Irvine Lyle (középső sor, balról a hatodik) is látható. Carrier, Lyle és öt másik mérnök munkatársuk 1915-ben hívják életre a független Carrier Engineering Corporation vállalatot.

Dr. Carrier, “The Chief”
Dr. Carrier, “The Chief”

1902

Leadership

DR. CARRIER, „A FŐNÖK”

Willis Carrier 1902 júliusában találja fel a modern légkondicionálást. Read More

A modern légkondicionálás feltalálása 1902 júliusára datálható. Ez csupán a kezdeteket jelentette Willis Carrier számára, aki a következő 50 évben olyan szinten járult hozzá a hatékony ipari termelés és a megnövekedett emberi kényelem kialakításához, hogy „a légkondicionálás szülőatyjaként” vált ismertté.

1903-1914 

A CARRIER AIR CONDITIONING COMPANY OF AMERICA MEGALAKULÁSA

The First Central System
The First Central System

1906

Improve

AZ ELSŐ KÖZPONTI RENDSZER

A Buffalo Forge Company megkezdi Carrier „légkezelő berendezésének” értékesítését. Read More

A Buffalo Forge Company értékesíti a Carrier-féle „légkezelő berendezést” az Észak-Karolina állambeli Belmontban található Chronicle Cotton Mills vállalat számára, és telepíti azt a gyár ventilátoros fűtő-szellőzőrendszerére. Ez volt az első ipari „központi” párásító rendszer.

Textile Plants Adopt A/C
Textile Plants Adopt A/C

1906

Improve

LÉGKONDICIONÁLÁS A TEXTILGYÁRAKBAN

A textilipar a légkondicionálás egyik legkorábbi felhasználói közé sorolható. Read More

A textilipar az egyik legkorábbi és leglelkesebb híve volt a modern légkondicionálás alkalmazásának. Itt a New England-i gyapot feldolgozói tiszta, hatékony környezetben dolgoznak.

The Magna Carta
The Magna Carta

1911

Innovation

AZ ALAPTÖRVÉNYEKET LEFEKTETŐ MAGNA CARTA

Willis Carrier közzéteszi Rational Psychrometric Formulae (Racionális pszichometrikus formulák) című művét. Read More

Willis Carrier Rational Psychrometric Formulae című műve tudományos kereteket fektetett le a légkondicionáló rendszerek addig véletlenszerű kialakításához. Ennek köszönhetően a Carrier név nemzetközi szinten ismertté vált. A táblázatot folyamatosan frissítették és újranyomták, így több generáció mérnökei számára nélkülözhetetlen eszközzé vált, és a mai napig az új kialakítások alapjaként szolgál.

Carrier Around the World
Carrier Around the World

1914

Commitment

A VILÁGOT MEGHÓDÍTÓ CARRIER

A Carrier légkondicionálási megoldások megkezdik világhódító útjukat Read More

A légkondicionálás szinte a kezdetektől nemzetközi jelenséggé vált; a Willis Carrier által tervezett berendezéseket Észak-Amerikától Ázsián és Európán keresztül a Közel-Keletig, valamint Közép- és Dél-Amerikáig különféle helyszíneken telepítették

Home Comfort Begins
Home Comfort Begins

1914

Improve

ÚJ ÉRTELMEZÉST NYER AZ OTTHONI KÉNYELEM

Befejeződik a Carrier-féle légkondicionálás első lakossági alkalmazása. Read More

Carrier a Minnesota állambeli Minneapolis Charles Gates villájában végzi el a légkondicionálás első lakossági telepítését.

1915-1921 

MESTERSÉGES HŐMÉRSÉKLETI VISZONYOK

Carrier Engineering Corporation
Carrier Engineering Corporation

1915

Commitment

CARRIER ENGINEERING CORPORATION VÁLLALAT

Willis Carrier és hat másik fiatal mérnök életre hívja a Carrier Engineering Corporation vállalatot. Read More

A Carrier Engineering Corporation tehetséges mérnököket és forradalmi ötleteket vonultatott fel, ám csekély tőkével rendelkezett. A vállalat megalakulását követő első néhány hónap alapvető tevékenysége a cég reklámozására és a megrendelések lekötésére korlátozódott.

Contributing to the War Effort
Contributing to the War Effort

1915

Improve

History 1915-1921: Story 2

A Carrier légkondicionálás fontos szerepet játszik a gyártásban az I. világháború során.  Read More

A New Jersey-ben található International Arms and Fuse Company (Nemzetközi Fegyver- és Gyutacsgyártó Vállalat) létesítményében Carrier által telepített modern légkondicionálás példázza a vállalat által az I. világháború során végzett kifinomult munkát, amely rendkívül jelentős mértékben javította a munkások hatékonyságát.

A Woman Engineer
A Woman Engineer

1917

Leadership

MÉRNÖKNŐ A FEDÉLZETEN

Amerika első légkondicionálási mérnöknője felvételt nyer a Carrier vállalathoz. Read More

Carrier abban az időszakban alkalmazza Amerika első légkondicionálási mérnöknőjét, Margaret Ingelst, amikor a törvényhozók arról vitáznak, hogy megadják-e az Egyesült Államok női lakosságának a szavazati jogot. Carrier úttörő szemléletének köszönhetően Margaret Ingels számos országos magazinban megjelent cikk témája volt, ráadásul az 1920-as évek második felében Herbert Hoover elnök által életre hívott Otthonépítés és ingatlantulajdon témájú konferencián is aktívan részt vett. Ingels volt a szerzője Willis Carrier 1952-ben kiadott életrajzának is.

Newark Research Lab
Newark Research Lab

1918

Leadership

NEWARKI KUTATÓLABORATÓRIUM

Bepillantás Carrier egyik korai kutatólaboratóriumába a New Jersey állambeli Newarkban. Read More

A Carrier vállalat másik alapító tagját, Alfred E. „Ned” Stacey-t ábrázoló, mára ikonikussá vált fotó a vállalat New Jersey állambeli Newarkban lévő kutatólaboratóriumában készült röviddel annak 1918-as alapítása után

A Mechanical Weather Man
A Mechanical Weather Man

1919

Innovation

MECHANICAL WEATHER MAN – A ROBOTIZÁLT IDŐJÓS

The Mechanical Weather Man (A robotizált időjós) a szerzője a légkondicionálás előnyeit taglaló könyvnek. Read More

1919-ben The Mechanical Weather Man saját könyvet írt (a Carrier elnöke, J. Irvine Lyle segítségével); a könyv tucatnyi iparágra vetítve mutatta be a Carrier-féle modern légkondicionálás előnyeit.

1922-1929 

A GYÁRON TÚL

Centrifugal Chilling Takes Off
Centrifugal Chilling Takes Off

1922

Innovation

ÚTJÁRA INDUL A CENTRIFUGÁLIS HŰTÉS

Carrier 1922-ben a nyilvánosság elé tárja az első centrifugális hűtőt. Read More

Carrier 1922-ben a nyilvánosság elé tárta az első centrifugális hűtőt, amely megnyitotta az utat a nagyüzemi kényelmi légkondicionálás előtt.

On the Way to 2,000
On the Way to 2,000

1922

Leadership

ÚTBAN 2000. FELÉ

Carrier megtekinti a vállalat első centrifugális hűtőjét a New York állambeli Syracuse-ban. Read More

1950-ben azon a napon, amelyen a Carrier Corporation elkészítette a 2000. centrifugális hűtőgépet, a nyugalmazott elnök, Willis Carrier ellátogatott a New York állambeli Syracuse-ban lévő Onondaga Pottery Company üzemébe, hogy megtekintse az 1922-ben telepített, első centrifugális gépét. A Főnök tökéletes üzemállapotban találta a gépet. Ezt a képet a Carrierről készült utolsó képek egyikének tartják.

Indoor Ice
Indoor Ice

1925

Innovation

BELTÉRI JÉG

A Madison Square Garden Carrier-féle centrifugális hűtőket alkalmaz a nagyközönség és a jég hűtésére. Read More

New York City „új” Madison Square Garden sportcsarnoka 1925-ben nyitotta meg kapuit. Az épületbe Carrier centrifugális hűtőket telepítettek, gondoskodva a nagyközönség számára kellemes hőmérsékletről és a professzionális jégkoronghoz ideális jégfelszínről.

Taking Comfort Skyward
Taking Comfort Skyward

1926

Innovation

MAGASLATI KÉNYELEM

A Carrier a Kalifornia állambeli Fresnóban végrehajtja az első többemeletes irodaházi telepítést Read More

A kaliforniai Fresnóban lévő, az alagsorban Carrier centrifugális hűtőberendezéssel, a tetőn pedig légkondicionáló berendezéssel felszerelt T.W. Patterson Building a másodiktól a hetedik emeletig biztosított hűtést a bérlők számára; ez volt a Carrier vállalat első telepítési projektje többemeletes épületben.

Central Air Goes Vertical
Central Air Goes Vertical

1928

Improve

A KÖZPONTI LEVEGŐ A MAGASLATOKRA TÖR

A Carrier aktív részese az első olyan felhőkarcoló-projektnek, amelynél már az építéskor beszerelték a kényelmet szolgáló hűtőberendezést. Read More

A Texas állambeli San Antonióban épült Milam Building Carrier központi légkondicionálást is magába foglalt: ez volt az első olyan felhőkarcoló, amelynél már az építéskor telepítették a kényelmet szolgáló légkondicionálást.

1930-1940 

A VILÁG HŐMÉRSÉKLETSZABÁLYOZÓ ESZKÖZEI

Movin’ On Up
Movin’ On Up

1930

Improve

INDULÁS FELFELÉ

Megkezdődik a Carrier ablakpárkány-magasságú Weathermaster egységeinek értékesítése. Read More

1930 márciusában Carrier sikeresen értékesítette ablakpárkány-magasságú Weathermaster egységeit – elsőként az Indiana állambeli East Chicago Superheater Company vállalatának, egy kétemeletes épület második emeletének légkondicionálásához. Augusztusban a Los Angeles-i székhelyű California Bank szerződést kötött 490 Weathermaster egységre a 15 emeletes épületük légkondicionálásához. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága szintén 180 Carrier Weathermaster egységgel oldotta meg az épület hűtését.

Thailand Comes to Carrier
Thailand Comes to Carrier

1931

Commitment

THAIFÖLD CARRIERHEZ JÖN

Sziám uralkodója, Prajadhipok király ellátogat Carrier newarki létesítményébe. Read More

A  Carrier Courier  1931. augusztusi számában Sziám uralkodója, őfelsége Prajadhipok király Willis Carrier és a vállalat felső vezetésének számos tagja látható a Carrier newarki létesítményében tett királyi látogatás során. Attól a naptól kezdve a Carrier a thaiföldi lakosság és ipar egyik vezető szállítója lett.

Carrier Takes to the Seas
Carrier Takes to the Seas

1931

Innovation

A CARRIER TENGERRE SZÁLL

A Carrier az utasok kényelmét szolgáló légkondicionálást elsőként alkalmazó utasszállító hajó fedélzetén is ott van. Read More

1931-ben az  M.V. Victoria  – az Olaszország és Egyiptom közötti út megtételére tervezett 13 400 tonnás olasz motoros hajó – lett az első olyan vízi jármű, amely a Carrier-féle légkondicionálással felszerelve tette meg legelső útját.

A Preview of the Future
A Preview of the Future

1937

Commitment

BEPILLANTÁS A JÖVŐBE

A Carrier még szorosabbra fűzi kapcsolatát japán ügyfeleivel. Read More

Willis Carrier először 1907-ben értékesítette légkondicionáló berendezését nemzetközi ügyfélnek, amely nem más volt, mint a yokohamai Fuji Silk Spinning Company. Willis Carrier és vállalata ettől kezdve szoros kapcsolatokat ápolt Japánnal. Itt egy 1937-es felvétel látható: Carrier meghívta a Japán Kereskedelmi Bizottság tagjait a newarki reptérre a város feletti repülésre egy United Airlines Mainliner fedélzetén. A United Airlines egykori tulajdonosa a United Aircraft Corporation, amelyből később a United Technologies Corporation (UTC) lett. A UTC 1979-ben a Carrier anyavállalata lett.

The Igloo of Tomorrow
The Igloo of Tomorrow

1939

Innovation

A HOLNAP IGLUJA

A Carrier-féle légkondicionálás központi szerepet játszik az 1939-es világkiállításon. Read More

Amikor a New York City-ben tevékenykedő szervezők 1935-ben megalapították a világkiállítás bizottságát, mottóként „A holnap világát építjük” jelmondatot választották. Ezt követően megkezdték azon vállalatok és technológiák bevonását, amelyek „az egyén kiteljesedését és az emberiség előrehaladását” voltak hivatottak előmozdítani. A Carrier Corporation vállalaton és a modern légkondicionáláson kívül nem túl sok vállalat és technológia felelt meg jobban ennek a kitételnek. A világkiállítás 1939-ben nyitotta meg kapuit. A kiállítás első 100 napján közel 1,3 millió látogató özönlötte el a prominens „A holnap Carrier igluja” létesítményt. Az igluban és a mellette lévő Hall of Weathermakers (Az időjáráscsinálók csarnoka) épületben a vendégek megismerkedhettek a légkondicionálás lépéseivel, körbevezették őket egy Carrier hűtést alkalmazó modern élelmiszerboltban, és megtekintethettek egy önálló Carrier légkondicionálással ellátott kiállítást.

1941-1950 

KIEMELKEDŐ SZOLGÁLAT

An Air Conditioned War
An Air Conditioned War

1941

Commitment

LÉGKONDICIONÁLT HÁBORÚ

A II. világháború során a Carrier a Szövetségesek háborús erőfeszítéseinek támogatására koncentrál. Read More

With its air conditioning products focused on industrial productivity, Carrier worked tirelessly in support of Allied troops around the globe.Az ipari termelékenységre koncentráló légkondicionálási termékeivel a Carrier fáradhatatlanul dolgozott a világszerte bevetett Szövetséges haderők támogatásán.

Carrier Helps the War Effort
Carrier Helps the War Effort

1942

Improve

A CARRIER SEGÍTI A HÁBORÚS ERŐFESZÍTÉSEKET

A Carrier légkondicionálás kiemelten fontos szerepet játszik a készletek és lőszerek gyártásában. Read More

A Carrier 1942-ben ünnepelte a Willis Carrier által feltalált centrifugális hűtő 20. évfordulóját. A nagyközösség légkondicionálással való megismertetéséért híressé vált találmány a II. világháború során elengedhetetlenül fontos szerepet töltött be a háborús anyagok gyártásának hatékonyságában.

Refrigerators in the Field
Refrigerators in the Field

1944

Commitment

HŰTŐK A CSATÁBAN

A világ különféle tájain bevetett Szövetséges haderők biztonságosan fogyasztható, friss élelmiszert kaptak részben a Carrier technológiájának köszönhetően. Read More

A Carrier többek között hűtéstechnikai termékekkel járult hozzá a háborús erőfeszítésekhez. Ezek a termékek biztosították a romlandó élelmiszerek biztonságos szállítását, amelyeket „otthonuktól 10 000 km-re lévő” katonáknak szolgáltak fel.

Keeping Transit Cool
Keeping Transit Cool

1946

Innovation

TRANZIT KELLEMES HŰVÖSBEN

A világ első légkondicionált busza Carrier technológiával indul útjára. Read More

A Texas állambeli San Antonio büszkélkedik „a világ első légkondicionált városi busza” címmel illetett járművel 1946-ban.

Willis Carrier Passes Away
Willis Carrier Passes Away

1950

Leadership

WILLIS CARRIER ELHALÁLOZIK

1950. október 7-én, útban New York City felé, Willis Carrier elhalálozik Read More

Röviddel 74. születésnapját követően, 1950. október 7-én Willis Carrier útban New York City felé elhalálozik. Eseménydús, jelentős életút ért véget, mellyel egy iparág és egy vállalat számára is lezárult egy korszak. Willis Carrier egy stabil, messze a jövőbe nyúló örökséget hagyott hátra.

1951-1978 

A ROBBANÁSSZERŰ NÉPESSÉGNÖVEKEDÉS KÖVETÉSE

Air Conditioning Turns 50
Air Conditioning Turns 50

1952

Innovation

A LÉGKONDICIONÁLÁS BETÖLTI AZ 50-ET

A Carrier a légkondicionálás 50. évfordulóját ünnepli. Read More

A légkondicionálás 50. évfordulóján a Carrier elnöke, Cloud Wampler (jobbra), valamint a P&lE Railroad elnöke egy pittsburghi pályaudvar peronján állnak, ahol Willis Carrier fejében először merült fel a modern, permetezés típusú légkondicionálás ötlete. A háttérben Pittsburgh Gateway Center létesítménye látható, amely akkoriban világszinten a Carrier Conduit Weathermaster egységeket megába foglaló legnagyobb telepítési projekt volt.

Residential Community
Residential Community

1956

Improve

LAKOSSÁGI KÖZÖSSÉG

A Carrier megnyeri a lakossági légkondicionálás történetének addigi legnagyobb projektjét. Read More

1956 januárjában Carrier megnyerte a lakossági légkondicionálás történetének addigi legnagyobb projektjét, melyet közösen jelentettek be a Levitt & Sons, Inc. közösségi építkezési vállalattal. A Carrier biztosítani tudta a Weathermaker központi légkondicionáló rendszereket a Pennsylvania állambeli Levittownban lévő 702 „Country Clubber” ingatlan számára.

Carrier Goes Mobile
Carrier Goes Mobile

1957

Innovation

CARRIER A MOBILVILÁGBAN

Az 1950-es évekre a Carrier teljes termékpalettával rendelkezett a nagy hűtőktől kezdve a mobilotthonokhoz való kisebb egységekig. Read More

Nem biztos, hogy sok olyan kép van, amely jobban illusztrálná a Carrier képességeit, mint ez az 1957-es felvétel, amely a New York Coliseum (a mai Time Warner Center helyén lévő) létesítményben megrendezett Mobilotthonok bemutatója eseményen készült. Az egyik hosztesz elforgatja a vezérlőtárcsát az apró, egy lóerős, mobilotthonokhoz készült Roomette légkondicionálón, miközben a háta mögött egy Carrier centrifugás hűtő gondoskodik a közel négy hektáros kiállítótér klimatizálásáról.

Reimagining Refrigerated Transport
Reimagining Refrigerated Transport

1968

Leadership

HŰTÖTT SZÁLLÍTÁS – ÚJRAGONDOLVA

A Carrier bevezeti az első elülső fali hűtőegységet a konténerekhez. Read More

A Carrier Transicold innovációs rekordja a konténerekhez készült, 1968-ban útjára indult első elülső fali hűtőegységet is felvonultatja. Ezt követően számos területen végzett úttörő munkát: a hatékony dízel-/elektromos berendezésektől kezdve az első természetes hűtőközeg 2010-es bevezetéséig.

110 Floors of Cooling
110 Floors of Cooling

1971

Leadership

110 EMELETNYI HŰTÉS

A világ legmagasabb épületének légkondicionálásának telepítési projektjét a Carrier kapja meg. Read More

A Carrier nyerte el Chicago 110 emeletes Sears Tower felhőkarcolójának fő légkondicionálási projektjét. Ez a felhőkarcoló átadásakor a világ legmagasabb épülete volt.

1979-1993 

KITERJESZTETT GLOBÁLIS JELENLÉT

UTC Acquires Carrier
UTC Acquires Carrier

1979

Leadership

A UTC BEKEBELEZI A CARRIERT

A Carrier vállalatot felvásárolja a United Technologies. Read More

Amikor a United Technologies 1979-ben felvásárolja a Carrier vállalatot, alapjaiban alakítja át a fűtés, szellőzés és légkondicionális globális piacát.

Carrier Goes Digital
Carrier Goes Digital

1980

Commitment

A CARRIER BELÉP A DIGITÁLIS VILÁGBA

A Carrier termékek rendkívül lényeges szerepet töltenek be az internet motorjaként szolgáló technológia lehetővé tételében. Read More

A Carrier termékek hatékony hűtést biztosítanak a világ különféle tájain lévő adatközpontok számára, aláhúzva a Carrier fontos szerepét annak segítésében, hogy a világháló az emberek számára bárhol hozzáférhető legyen.

Environmental Stewardship
Environmental Stewardship

1990

Commitment

A KÖRNYEZETVÉDELEM ELŐMOZDÍTÁSA

A Carrier zászlóvivőként lép fel a környezettudatos termékek, szolgáltatások és oktatás terén Read More

A Carrier környezetvédelmi törekvései mindig is kiemelten kezelték az oktatást és a megfelelő hűtőközeg használata iránti elkötelezettséget jóval azelőtt, hogy megszülettek volna a szabályozások és a versenytársak is erre az útra tértek volna rá.

Preserving a Masterpiece
Preserving a Masterpiece

1993

Improve

EGY IGAZI MESTERMŰ MEGŐRZÉSE

A Carrier mérnökei briliáns megoldást dolgoztak ki a Sixtus-kápolna freskóinak megőrzésére.  Read More

Három évtizednyi fáradtságos munkával kiemelték Michelangelo Sixtus-kápolnabeli mesterművének eredeti színeit, ám ezzel kitették azt a természeti elemek hatásainak. A Carrier megőrző munkálatai rendkívül pontos páratartalom-mérő egységek használatát (lásd a képen) foglalták magukba. Ezeket a padlótól kb. kilenc méteres magasságban, a látogatók számára láthatóan helyezték el.

Global Sustainability
Global Sustainability

1993

Commitment

GLOBÁLIS FENNTARTHATÓSÁG

Valódi vezéregyéniségként a Carrier élen jár a CFC-alapú hűtők folyamatos kivonásában az Egyesült Államokban. Read More

A Carrier leállítja a CFC-alapú hűtők gyártását az Egyesült Államokban két évvel az Egyesült Államok Tiszta Levegőre Vonatkozó Törvénye által előírt határidő előtt, illetve 16 évvel a fejlődő országok számára követelményként megadottak előtt.

1994-PRESENT 

VEZETŐ SZEREP A KÖRNYEZETBARÁT MEGOLDÁSOKBAN

A Century of Influence
A Century of Influence

1998

Leadership

A Century of Influence

Carrier celebrates the centennial of modern air conditioning. Read More

In 1998, Willis Carrier is named one of Time magazine’s “100 Most Influential People of the Century.”

Hitting the Century Mark
Hitting the Century Mark

2002

Leadership

AZ ÉVSZÁZADOS ÉVFORDULÓ

A Carrier a légkondicionálás évszázados évfordulóját ünnepli. Read More

A modern légkondicionálás századik évfordulóján a Carrier Corp. elnöke, Geraud Darnis a következő kijelentést tette a New York-i Brooklynban található W. E. Grady High School épületében összegyűltek előtt: „A Willis H. Carrier Academy létrehozásával ideális módon tiszteleghetünk a névadó azon meggyőződése előtt, hogy mindennemű kihívás legyőzésének kulcsa az oktatásban és a megértésben rejlik”.

Gold Medal Performance
Gold Medal Performance

2008

Commitment

ARANYÉRMES TELJESÍTMÉNY

2008-ban a Carrier-féle innovatív technológia érmet érdemlő teljesítményt nyújt Pekingben Read More

A gyakran „Madárfészek” néven emlegetett Pekingi Nemzeti Stadionban, amely a Pekingben megrendezett nemzetközi atlétikai bajnokság egyik fő helyszíne volt, Carrier légkezelő berendezések, valamint a legszigorúbb nemzetközi HVAC szabványnak, az EN 1886 kitételeinek megfelelő első kínai gyártású HVAC-termékek üzemeltek.

Carrier Takes the LEED
Carrier Takes the LEED

2011

Improve

A CARRIER ELSŐKÉNT TÖREKSZIK A LEED MINŐSÍTÉSRE

Egy Carrier kereskedelmi üzem a maga nemében elsőként érdemli ki a LEED® Gold tanúsítványt. Read More

2011-ben Carrier Monterrey nevű kereskedelmi üzeme lett a globális fűtési, szellőzési és légkondicionálási (HVAC) ipar első olyan ipari létesítménye, amely kiérdemelte a LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design – Környezettudatos és energiahatékony tervezés) Gold tanúsítványt.

To Infinity…and Beyond!
To Infinity…and Beyond!

2011

Innovation

INFINITY, AVAGY IRÁNY A VÉGTELEN!

A Carrier bemutatja a nagyközönségnek a vállalat eddigi leghatékonyabb levegőforrású hőszivattyúját. Read More

In 2011, Carrier introduced the Infinity® heat pump with Greenspeed™ intelligence offering the greatest heating efficiency of any air source heat pump.2011-ben a Carrier piacra dobta az intelligens Greenspeed™ technológiával rendelkező Infinity® hőszivattyút, amely a létező levegőforrású hőszivattyúk közül a legnagyobb mértékű fűtési hatékonyságot biztosította.

110 Years and Counting
110 Years and Counting

2012

Leadership

110 ÉV, ÉS MÉG MESSZE NINCS VÉGE

A modern légkondicionálás újabb mérföldkövét elérve a Carrier méltán ünnepli a vállalat innovációval fémjelzett történetét.  Read More

A Carrier a modern légkondicionálás feltalálásának 110. évfordulóját ünnepli. További tudnivalókat a WillisCarrier.com oldalon talál.