Skip to main content

A Haier Carrier transzkritikus jégpálya hűtő rendszere kerül telepítésre a Nemzeti Gyorskorcsolya Csarnokban, Pekingben

SHANGHAI -

A Haier Carrier Refrigeration Equipment Co., Ltd. (Qingdao) nyerte el Kínában a “Jégszalag”, a pekingi Nemzeti Gyorskorcsolya Csarnok transzkritikus szén-dioxid (CO2) üzemű jégpálya hűtő rendszerére vonatkozó pályázatot. A Haier Carrier, a Haier Csoport és a Carrier (NYSE: CARR) által 2001-ben alapított közös vállalat, az innovatív fűtési, szellőztetési és légkondicionáló (HVAC), hűtési, tűzvédelmi, biztonsági és épületautomatizálási technológiák vezető globális szállítója.

A jégpálya hűtő rendszere 4 MW maximális hűtési teljesítményű, amely teljesítmény fedezése teljes egészében természetes hűtőközeggel (CO2-vel) történik, amelynek GWP-je 1. A moduláris felépítésű, fél-ipari rendszer a Carrier legkorszerűbb transzkritikus CO2 technológiáját használja a lehető legnagyobb energiahatékonyság elérése érdekében.

A "Jégszalag" alapterülete körülbelül 12.000 négyzetméter, ami felér egy átlagos atlétikai stadion méretével. A jégfelület zónákra bontott vezérlése megfelel a különböző jeges sportok versenykövetelményeinek mind az öt fő kategóriában, mint a gyorskorcsolyázás, a rövidpályás gyorskorcsolyázás, a műkorcsolya, a curling és a jégkorong.

A Nemzeti Gyorskorcsolya Stadion a káros üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében az Olimpiai Játékok történetében először alkalmaz transzkritikus CO2 üzemű hűtéstechnikát. A alacsony GWP-jű (Globális Felmelegedési Potenciál) hűtőközeg alkalmazásának köszönhetően ez a világ legkörnyezettudatosabb technológiája, amelynek közel nulla a közvetlen szén-dioxid kibocsátása. A fejlett technológia 0,5°C fokon belül képes szabályozni a jég hőmérsékletét. Az olimpiát követő üzemeltetés során ez évente közel 2 millió kWh villamos energiát takaríthat meg, ami az üzemeltetést hosszú távon fenntarthatóvá teszi.

A Haier Carrierről, termékeiről és szolgáltatásairól bővebb információt a www.haier-carrier.com oldalon talál.

A Haier Carrierről (Qingdao):
A Qingdao Haier Carrier Refrigeration Equipment Co., Ltd. egy közös vállalat, amelyet 2001-ben alapított a Haier Csoport és a Carrier, az innovatív HVAC, hűtési, tűzvédelmi, biztonsági és épületgépészeti technológiák vezető, globális szolgáltatója. Világszínvonalú, ISO9001 tanúsítással rendelkező gyár kereskedelmi hűtőbútorokat (több mint 1000 specifikáció), kompresszor egységeket (tekercs-, dugattyú- és csavarkompresszorokkal) és hőcserélőket (léghűtéses kondenzátorok és elpárologtatók) gyárt. Komplett megoldásokat kínál ügyfelei számára mély- és normal hűtéstartományú rendszerek esetén is, olyan fejlesztésekkel mint például a szabadalmaztatott D2D meleggáz leolvasztás, a hőszivattyú (GSHP) technológia, a HybridCO2OL® kaszkád hűtőrendszerek és a CO2OLtec® transzkritikus CO2 hűtési rendszerek. A vállalat elkötelezett amellett, hogy fejlett, energiatakarékos rendszereket, köztük a szén-dioxidos rendszereket biztosítson az ázsiai-csendes-óceáni térség számára.

National Speed Skating Oval Beijing