Skip to main content
woman-shopping-for-refrigerated-products-A

Rješenja

Komercijalno hlađenje? Mi imamo rješenje.

Prodavaonice dolaze u svim veličinama i konfiguracijama. Isto vrijedi i za rješenja tvrtke Carrier.

Zahtjevi za hlađenje u današnjim maloprodajnim okruženjima razlikuju se. No, postoji stalna potreba za sprečavanjem bacanja hrane, smanjenjem potrošnje energije i maksimalnom prodajom robe. Tvrtka Carrier pruža inovativna rješenja ključ u ruke i servis na svim područjima i za sve formate trgovina.

Isplati se obratiti stručnjacima u komercijalnom hlađenju.

Iako postoji mnogo izazova u vođenju Cash&Carry trgovine, dobar broj proizlazi iz jedne stvari, a to je sama veličina.

Veliki format Cash&Carry trgovina znači i velike potrebe za grijanjem, rashlađivanjem i hlađenjem te, u konačnici, velike račune za potrošenu energiju. Osim toga, ti veliki sustavi nalažu upotrebu velikih količina skupih materijala. Navedimo i to da iz perspektive prodaje robe, voditelji trgovina moraju imati veliku zalihu širokog raspona proizvoda vidljivu i dostupnu kupcima.

Koje je onda rješenje za tako velik popis izazova? Postanite partner tvrtke koja ima još veći raspon rješenja. Carrier komercijalno hlađenje vaš je pravi izbor za dobavljača rješenja ključ u ruke koja se temelje na tehničkim ekspertizama i koja su osmišljena da zadovolje specifične potrebe svakog formata trgovine.

Bez obzira na to je li riječ o vitrinama, poslužnim vitrinama, okomitim zamrzivačima ili nečemu između, Carrier pruža rješenja koja ne samo da poboljšavaju mogućnosti prodaje robe i održavaju hranu svježom, već i pomažu u upravljanju operativnim troškovima. Naša predanost energetski učinkovitim rješenjima u našoj cijeloj liniji proizvoda znači niže godišnje troškove električne energije ¬– te niži ukupni trošak vlasništva tijekom životnog ciklusa..

Upotreba prirodnih radnih tvari tvrtke Carrier omogućit će Cash&Carry trgovinama da budu održivije – i to na više načina. Naša CO2OLtec® tehnologija koristi CO2 za pružanje najmanjeg ukupnog ugljičnog otiska, niže mogućnosti globalnog zatopljenja i značajno smanjenje emisija, a uza sve to klijentima omogućujemo prosječnu uštedu od 10 % na troškove energije u blagim do hladnim klimatskim uvjetima. Budući da CO2 zahtijeva manji promjer cijevi, za opskrbu sustava potrebna je manja količina skupog bakra.

Uz rješenja za hlađenje, Carrierova široka paleta modela CO2OLheat®omogućuje voditeljima Cash&Carry trgovina da iskoriste 100 % povrata topline za grijanje prostora ili opskrbu toplom vodom za kućanstvo, čime se značajno smanjuju energetski troškovi i ugljični otisak u cijeloj trgovini.

Riječ je o samo jednom rješenju u našem golemom portfelju – i još jednom razlogu zašto smo postali izabrani partner za toliko Cash&Carry klijenata diljem Europe. A što je najbolji dio? Stalno proširujemo svoj portfelj da bismo bolje zadovoljili vaše potrebe.

Osim proizvoda i rješenja, Carrier pruža i paletu ponuda za servis i podršku kako bi voditeljima Cash&Carry trgovina omogućili da maksimalno iskoriste svoje sustave. U to je uključena podrška 24 sat dnevno, programi preventivnog održavanja, usluge upravljačkog sustava nadziranja, usluge upravljanja energijom, usluge sukladnosti, nadogradnje i paketi modernizacije, a sve to kako bi se smanjili troškovi, postigla ušteda energije i radna učinkovitost kroz cijeli životni ciklus.

Kada je riječ o učinkovitosti i stilu, nitko ne uvodi više rješenja na tržište.

U supermarketima i hipermarketima raznolikost je ključna stavka. Govorimo o širokom rasponu prehrambenih proizvoda koji kupcima moraju biti dostupni svakoga dana. Posljedično, raznolikost je također nužna kada je riječ o rashladnim rješenjima. Tu na pozornicu stupa Carrier komercijalno hlađenje.

Svjesni smo izazova povezanih s hlađenjem u hipermarketima i supermarketima te imamo znanja i rješenja da se suočimo s njima. Svjesni smo toga da se koncepti za trgovine razlikuju od jedne zemlje do druge i shvaćamo potrebu da svaka trgovina bude jedinstvena. No, na kraju se sve svodi na sljedeće – upravljanje operativnim troškovima, smanjenje otpisa otpadne hrane i, naravno, prodaju više proizvoda.

Imajući sve navedeno na umu, Carrier osmišljava i uvodi rješenja „ključ u ruke“ i rješenja izrađena po mjeri koja pomažu supermarketima i hipermarketima da hrana stalno bude učinkovito ohlađena i privlačno izložena. U našem su portfelju sadržani najširi rasponi proizvoda, uključujući i one za koje je nužna ultra svježina i pokrivamo sve zone trgovina kako bismo udovoljili svim potrebama naših klijenata iz supermarketa i hipermarketa.

No na što točno mislimo kada pričamo o svojoj paleti proizvoda? Jednostavan odgovor jest: na sve što bi vam moglo zatrebati. Naša paleta vitrina Carucco® uključuje stotine rješenja za poslužne vitrine sa svrhom učinkovitog, atraktivnog unapređenja prodaje. Naše zidne vitrine, uključujući novu vitrinu MonaxEco® i našu najprodavaniju vitrinu Monaxis® daju vašoj trgovini stil, dobru preglednost i učinkovitost. S druge strane, naše vitrine Evolution 6 maksimiziraju učinkovitost, svježinu hrane i prezentaciju te optimiziraju iskorištenost podne površine.

To je samo nekolicina rješenja ključ u ruke tvrtke Carrier osmišljenih zato da bi se osigurala pokrivenost svakog dijela tržišta kada je u pitanju hlađenje i rashlađivanje.

Tvrtka Carrier klijentima iz supermarketa i hipermarketa nudi i mogućnosti koje se odnose na upotrebu rashladnih tvari. Pružamo rješenja sa standardnim HFC-ovima, seriju HybridCO2OL®, u kojoj se kombiniraju HFC-ovi i CO2 te seriju, our full carbon dioxide refrigerant technology.

Rješenje CO2OLtec® pomoglo je stotinama klijenata diljem Europe da smanje svoj ugljični otisak i energetske troškove. Osim toga, Carrier CO2OLtec® integracijska rješenja koja kombiniraju grijanje prostora, rashlađivanje i hlađenje u jednom sustavu klijentima donose više učinkovitosti – tako da snižavaju ne samo godišnje troškove energije, već i ukupni trošak vlasništva, a istovremeno smanjuju ugljični otisak za pola i u potpunosti eliminiraju upotrebu fosilnih goriva za grijanje.

Osim proizvoda i rješenja, tvrtka Carrier pruža i paletu ponuda za servis i podršku kako bi voditeljima supermarketa i hipermarketa omogućila da maksimalno iskoriste svoje sustave. U to je uključena podrška 24 sata dnevno, programi preventivnog održavanja, usluge upravljačkog sustava nadziranja, usluge upravljanja energijom, usluge sukladnosti, nadogradnje i paketi modernizacije, za smanjenje troškova i postizanje uštede energije i radne učinkovitosti kroz cijeli životni ciklus.

Zahvaljujući rješenjima osmišljenim za velik promet, Carrier dodaje novu vrijednost prodaji temeljenoj na vrijednosti.

Izvedba. Učinkovitost. Stil. Iako su diskontne trgovine poznate po nižim cijenama, ne mogu si priuštiti uštedu kada je riječ o rashladnim rješenjima. Klijentima iz diskontnih trgovina potrebni su proizvodi koji pružaju maksimalnu energetsku učinkovitost te unapređenje prodaje, a upravo to Carrier nudi.

Mi osmišljavamo vitrine namijenjene baš za klijente iz diskontne trgovine. Serija Carrier Maress®, primjerice profinjena je rashladna zidna vitrina koja pruža višu temperaturu isparavanja, optimiziranje regulacije zraka, energetski učinkovitu rasvjetu (LED kao mogućnost), EC ventilatore, elektronske prigušnice i neobavezni automatski noćni pokrov. Te značajke zajedno smanjuju potrebe za hlađenjem za čak 17 % i smanjuju potrošnju energije za do 21 %.

Maress je samo jedan proizvod iz naše serije vitrina Carrier Evolution 6, nove generacije rješenja osmišljene da poboljša energetsku učinkovitost, osigura sigurnost i svježinu hrane, poboljša prezentaciju i maksimalno iskoristi podnu površinu.

Osim što omogućuje bolju energetsku učinkovitost i maksimalno povećanu mogućnost za prodaju robe, Carrier pruža i rashladna rješenja za diskontne trgovine u kojima se misli i na okoliš. Naši CO2OLtec® sustavi, koji koriste prirodnu radnu tvar ugljični dioksid, pomogli su klijentima da snize svoj ugljični otisak i mogućnost globalnog zatopljenja, a istovremeno smanje troškove energije. Osim toga, naša CO2OLtec® integracijska rješenja koja kombiniraju grijanje, rashlađivanje i hlađenje prostora u jednom sustavu klijentima donose značajne dobitke u učinkovitosti za cijelu trgovinu.

Tvrtka Carrier pruža i paletu ponuda za servis i podršku kako bi voditeljima diskontnih trgovina omogućila da maksimalno iskoriste svoje sustave. U to je uključena podrška 24 sata dnevno, programi preventivnog održavanja, usluge upravljačkog sustava nadziranja, usluge upravljanja energijom, usluge sukladnosti, nadogradnje i paketi modernizacije.

S tom sveobuhvatnom kombinacijom rješenja i usluga koje dobivate kada postanete partner s tvrtkom Carrier neće biti potrebno dugo vrijeme prije nego što primijetite niže operativne troškove uz energetsku učinkovitost i povećanu prodaju te atraktivno, učinkovito unapređenje prodaje.

Nama su i male trgovine jako važne.

Svakoga dana kupci diljem Europe posjećuju male lokalne trgovine jer su praktične. Voditeljima tih maloprodajnih formata uvođenje i održavanje odgovarajućih rashladnih rješenja od ključne je važnosti. Veličina, lokacija i vrsta zgrade ograničavaju ih u odabiru dostupnih vrsta rješenja – bilo kada je riječ o prostoru, buci, otpuštanju topline, estetici ili brojnim drugim ograničenjima.

U tvrtki Carrier vjerujemo da lokacija i veličina trgovine ne bi smjele ograničavati njezine mogućnosti unapređenja prodaje. S obzirom na to da smo svjesni jedinstvenih izazova malih trgovina i odjela delikatesa, Carrier nudi specifičan raspon tankih vitrina za primjene hladnjaka i zamrzivača jedinstveno usklađenih u dimenzijama i estetici. Među tim su vitrinama Mendos® XU, MenEco® XU , Optimer® L & LG and i Velando® Compact Space.

refrigerated-multideck-e6-mendos-A

Sve primjene malih trgovina mogu se obuhvatiti daljinskim rješenjima, rješenjima s integriranim agregatom ili kombinacijom to dvoje. Naša široka paleta vitrina s integriranim agregatom posebno je dragocjena u poboljšanju impulzivne prodaje pića, sladoleda i artikala na posebnim akcijama.

Carrier nudi i poseban CO2-set za primjene u malim trgovinama. Ujedno, s obzirom na našu ulogu stalnih inovatora i pionira, planiramo neprekidno dodavati nove ponude za male trgovine i odjele delikatesa.

refrigerated-multideck-optimer.l-A

Kakvu korist klijenti iz malih trgovina i odjela delikatesa imaju od Carrier rješenja? Za početak, osmišljavamo proizvode tako da mislimo na učinkovitost i pomažemo klijentima da smanje godišnje operativne troškove putem energetske učinkovitosti. Osim toga, radne tvari CO2 i propan za proizvode u cijeloj trgovini pomažu u smanjenju utjecaja na okoliš i pripremaju vlasnike trgovine na buduće EU regulative.

Kada spominjemo pritužbe i energetsku učinkovitost, Carrier pruža paletu ponuda servisa i podrške pomoću kojih omogućuju voditeljima malih trgovina i odjela delikatesa da postignu oboje, a istovremeno osiguraju optimalnu operativnu učinkovitost tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda. U to je uključena podrška 24 sata dnevno, programi preventivnog održavanja, usluge upravljačkog sustava nadziranja, usluge upravljanja energijom, usluge sukladnosti, nadogradnje i paketi modernizacije.

refrigerated-multideck-optimer.l-A

Na kraju se sve svodi na unapređenje prodaje. Carrier rješenja omogućuju dosljednost, fleksibilnost i stil formatima malih trgovima, a pritom omogućuju maksimalno iskorištavanje ograničenog prostora. Jednostavno rečeno, vlasnicima malih trgovina pružamo rješenja za pojednostavljeno hlađenje kako bi se mogli usredotočiti na prodaju više proizvoda. A kada malo razmislite o tome, praktičnije od toga ne postoji.

Klijentima omogućujemo učinkovita i inovativna rješenja za čuvanje proizvoda od farme do stola.

Zahvaljujući ulozi stručnjaka u tehnologijama rashlađivanja i hlađenja, Carrier ima integralnu ulogu u gotovo svakom aspektu današnjeg hladnog lanca. U to su uključeni i distribucijski centri u kojima golema veličina donosi jednako golem raspon jedinstvenih izazova. Iako zahtjevi za opremom premještaju distribucijske centre iz opsega komercijalnog hlađenja u industrijsko hlađenje, Carrier ima načina da im tu opremu omogući – bez obzira na veličinu zahtjeva.

Distribucijski centri pokrivaju tisuće kvadratnih metara podne površine i pružaju na desetke tisuća kvadratnih metara skladišnog kapaciteta. Kako bi razne vrste proizvoda ostale svježe, ti prostori zahtijevaju različite temperaturne zone: od hladnjaka, rukovanja u rashlađenim uvjetima i zamrzivača sve do ureda i općenitog prostora skladišta. Carrier pruža inteligentna i učinkovita rješenja koja su potrebna da bi se zadovoljili veliki kapaciteti zaliha i da bi se upravljalo temperaturama u svim područjima te istovremeno upravljalo energetskim troškovima.

I kako to postiže?

Odgovor je CO2OLtec®. Carrier MaxiCO2OL® i MiniCO2OL® rashladni setovi koriste dokazanu CO2OLtec® rashladnu tehnologiju s ugljičnim dioksidom (CO2) za pružanje održive učinkovitosti diljem rashladnih kapaciteta, a da pritom pokazuju prosječnu uštedu energije u iznosu od približno deset posto u usporedbi sa standardnim fluorougljikovodikovim (HFC) rashladnim sustavima u klimama od blagih do hladnih.

Potencijal za uštedu i učinkovitost proteže se i dalje od rashlađivanja i hlađenja. Uz naše CO2OLheat® modularne jedinice za grijanje otpadna vrućina koja nastaje u procesu hlađenja se prikuplja i ponovno distribuira za grijanje prostora i vruće vode na lokaciji.

Korištenje prirodne radne tvari CO2 nudi beskrajne prednosti današnjim klijentima distribucijskih centara. CO2 je tvar čija je mogućnost globalnog zatopljenja (GWP) samo jedan, a potencijal razgradnje ozona (ODP) nula. Osim toga, ne podliježe regulativama o flouriranim stakleničkim plinovima. To je osobito važno u primjenama u distribucijskim centrima gdje značajna veličina sustava znači i jako veliku financijsku investiciju. Činjenica da se ne morate brinuti zbog regulativa o flouriranim stakleničkim plinovima i dokazana pouzdanost sustava tvrtke Carrier znače da se možete opustiti jer znate da imate dugoročno rješenje koje ne zahtijeva skupa ažuriranja i zamjene.

Korištenje CO2 kao radne tvari nudi i određeni broj prednosti u usporedbi s amonijakom koji se obično nalazi u sustavima za rashlađivanje u distribucijskim centrima. Zahvaljujući sigurnosnoj klasifikaciji radne tvari A1 (DIN EN 378-1), CO2 rashladni sustavi podliježu manjem broju regulativa od amonijačnih te omogućuju i upotrebu standardnih bakrenih cijevi.

Kada vaš distribucijski centar uđe u partnerski odnos s tvrtkom Carrier, dobit će pouzdana i učinkovita rješenja ključ u ruke. Mi ćemo biti uz vas cijelo vrijeme: od osmišljavanja i instalacije do kontinuiranog servisiranja i održavanja. To uključuje i upravljački sustav nadziranja s odazivom 24 sata dnevno da bi se osigurala sigurnost robe i optimalne performanse sustava. U konačnici – distribucijski centri s velikim opterećenjem hlađenja ne moraju generirati velike troškove energije. Kontaktirajte nas već danas i provjerite zašto se klijenti diljem Europe obraćaju stručnjacima za pomoć s projektima koji se odnose na distribucijske centre.

POBOLJŠAJTE IZVEDBU U BILO KOJEM TRENUTKU I OD BILO KUDA.
SMANJITE UGLJIČNI OTISAK I TROŠKOVE ENERGIJE NA PRIRODAN NAČIN.
VIDLJIVOST I UČINKOVITOST.
FLEKSIBILNE KUTIJE ZA SKUČENE PROSTORE.
ODRŽIVOST I UŠTEDE – JEDNOSTAVNO IMA SMISLA.