Skip to main content

Carrier Commercial Refrigeration tecknar ett strategiskt distributörsavtal med Algidus AB i Sverige

RUEIL-MALMAISON, France -

Blir prioriterad distributör av kylar- och frysar för dagligvaruhandeln

Carrier Commercial Refrigeration accelererar sin utveckling i Europa genom ett strategiskt distributörsavtal i Sverige med det Algidus AB – ett nystartat företag, men med lång erfarenhet från den svenska och baltiska dagligvarubranschen. Avtalet innebär att Algidus nu kommer att erbjuda svenska livsmedelsbutiker klassledande kyllösningar från Carrier. Carrier Commercial Refrigeration är en del av Carrier Global Corporation (NYSE: CARR) som är en ledande global leverantör av hälsosamma, säkra och hållbara bygg- och kylkedjelösningar

“Vi är oerhört stolta över att ha valt Algidus AB som vår prioriterade distributör av vår hållbara och innovationsdrivna kylinredning för en kommersiell miljö. En god kunskap om kunder i kombination med ett agilt arbetssätt är nyckeln till framgång i detaljhandeln. Vi tror starkt att Christian Wijkström, VD och grundare av Algidus, kommer att vitalisera den svenska marknaden med ett nytt och dynamiskt kunderbjudande”, Säger Gunter von Starck, VD för Carrier Commercial Refrigeration i norra Europa.

Med start nu i april kommer Algidus att börja sälja av Carriers senaste sortiment av kyl- och fryslösningar. Carrier Commercial Refrigeration är en ledande leverantör av högeffektiva kylsystem och tjänster inom livsmedelsindustrin. Carrier erbjuder ett stort utbud av produkter för att hålla varorna kylda, energikostnaderna låga samtidigt som varorna exponeras attraktivt för att maximera försäljningen.

Christian Wijkström, VD och grundare av Algidus, har mer än 20 års erfarenhet av livsmedelsmarknaden i Sverige och Baltikum. Efter att ha haft flera ledande befattningar i dagligvarubranschen, nu senast som vd för Coop Butiker & Stormarknader med fler än 300 matbutiker, har Christian en djup kunskap om vilken roll en attraktiv och energieffektiv kyllösning är för en butiks framtida framgång.

"Genom avtalet kommer vi att kunna distribuera Carriers produkter till dagligvarubutiker i Sverige med en produktportfölj av högsta kvalitet som optimerar varornas exponering och därmed skapar nya försäljningsmöjligheter, samtidigt som energiförbrukningen och miljöavtrycket minskas”, säger Christian Wijkström, vd och grundare Algidus AB."

För mer information om Carrier Commercial Refrigeration’s cooling systems, besök: carrier-refrigeration.com.

Om Carrier Commercial Refrigeration
Carrier Commercial Refrigeration (CCR) är en ledande leverantör av högeffektiva nyckelfärdiga kylsystem och tjänster inom livsmedelsindustrin. CCR erbjuder ett varierat utbud av produkter för att hålla butikernas varor svala, energikostnaderna låga och produkterna visas attraktivt för maximal försäljning. Företaget erbjuder omfattande service och support för att säkerställa optimal prestanda och ett centraliserat fjärrhanteringsövervakningsnätverk. Carrier Commercial Refrigeration är en del av Carrier Global Corporation, en ledande global leverantör av hälsosamma, säkra och hållbara bygg- och kylkedjelösningar. Carrier grundades av uppfinnaren av modern luftkonditionering och är världsledande inom högteknologiska lösningar för värme, luftkonditionering och kylning. Carriers experter tillhandahåller hållbara lösningar med integrering av energieffektiva produkter, byggnadskontroller och energitjänster för bostäder, kommersiella kunder, detaljhandel, transport och matservice. För mer information, besök carrier-refrigeration.com eller följ @SmartColdChain on Twitter.

Om Algidus AB
Algidus AB har stor erfarenhet från den svenska (och baltiska) dagligvarumarknaden. Algidus har också stor erfarenhet av butiksdrift, vilket ger insikter om kyl- och fryssystemets viktiga roll för butikens framgång och intäkter.
Företaget är nystartat och snabbfotat med fokus på att göra butiker framgångsrika med snabbare installation av högkvalitativa och mer hållbara produkter. Algidus skapar ökad försäljning och högre kundnöjdhet genom högre kvalitet och produkter designade för att vara energieffektiva och hållbara, vilket är bra för både butiksägaren och miljön.
Algidus vill vara handlarens bästa vän när det gäller att skapa den bästa detaljhandelsinfrastrukturen med ett tydligt omni-perspektiv. Företaget kommer därför att erbjuda kompletta kylinfrastrukturlösningar för både butik och e-handel. Algidus erbjudande kommer omfatta teknisk utveckling, projektledning och långsiktig service för att hitta den bästa lösningen för alla dagligvaruförhållanden. För mer information följ (@AbAlgidus) på Twitter och LinkedIn eller mejla [email protected].