Skip to main content
woman-shopping-for-refrigerated-products-A

Lösningar

Kommersiell kylning? Det löser vi.

Det finns butiker I alla storlekar och utföranden. Det gör Carriers lösningar också.

Kylbehoven i dagens livsmedelsbransch varierar, men behovet av att förebygga livsmedelsavfall, minska energiförbrukningen och maximera marknadsföringen är konstant. Carrier har de innovativa och driftsklara lösningar och tjänster som krävs för att leverera på alla fronter, i alla typer av butiker.

Det lönar sig att vända sig till experterna inom kommersiell kylning.

Grossister står inför många utmaningar, men många av dem har samma grundorsak – verksamhetens omfattning.

Storskaligheten gör att grossister har omfattande behov av uppvärmning, kylning och frysning, vilket i slutändan leder till höga elräkningar. Dessa stora system kräver dessutom stora mängder dyrbart material. Dessutom måste butiken hålla stora lager av en mängd olika produkter synliga och lättillgängliga för kunderna.

Vad är lösningen på dessa många utmaningar? Samarbeta med ett företag som har ett ännu större utbud av lösningar. Carrier Commercial Refrigeration är den enda leverantör du behöver för driftsklara lösningar som bygger på teknisk expertis och är utformade för att uppfylla varje butiks specifika behov.

Oavsett om det handlar om kylskåp, diskar, frysskåp eller något däremellan så har Carrier lösningar som inte bara förbättrar marknadsföringsmöjligheterna och håller livsmedlen färska utan även hjälper till att kontrollera driftskostnaderna. Vårt engagemang för energieffektiva lösningar i hela vårt produktutbud innebär lägre årliga energikostnader – och lägre kostnader för ägaren under produktens livscykel.

Carrier använder naturliga köldmedia vilket gör att grossistbutikerna blir mer hållbara – på mer än ett sätt. Vår CO2OLtec®-teknik använder CO2 för att ge så låga totala koldioxidutsläpp som möjligt, sänka GWP-värdet och drastiskt minska utsläppen – och samtidigt göra det möjligt för kunder i milda till kyliga klimat att minska sina energikostnader med i genomsnitt 10 %. Eftersom CO2 kan användas med rör med mindre diameter krävs mindre dyrbar koppar för att tillhandahålla systemet.

Utöver kylningslösningar har Carrier ett stort utbud av CO2OLheat®-modeller som ger grossister möjlighet att utnyttja 100-procentig värmeåtervinning för rumsuppvärmning eller varmvatten, vilket gör att butiken drastiskt kan minska både energikostnaderna och koldioxidutsläppen.

Detta är bara en av lösningarna i vårt stora utbud – och ytterligare en anledning till att så många grossistkunder har valt oss som sin partner i Europa. Och det bästa? Vi utvidgar hela tiden vårt utbud för att bättre tillgodose dina behov.

Utöver produkter och lösningar erbjuder Carrier även ett utbud av service- och supporttjänster för att hjälpa grossister att få ut det mesta av sina system. Bland dessa finns dygnet-runt-support, förebyggande underhållsprogram, fjärrövervakningstjänster, energikontrolltjänster, efterlevnadstjänster, uppgraderings- och moderniseringspaket – som alla syftar till att minska kostnaderna, spara energi och förbättra driftseffektiviteten under hela livscykeln.

När det gäller effektivitet och stil finns det inga andra aktörer på marknaden som erbjuder så många lösningar.

För stormarknader är variation mycket viktigt. Ett brett utbud av livsmedelsprodukter måste finnas tillgängliga för kunderna varje dag. Det innebär att det är mycket viktigt att ha variation även i kylningslösningarna. Det är här Carrier Commercial Refrigeration kommer in i bilden.

Vi förstår de utmaningar som kylning i stormarknader innebär och vi har den expertis och de lösningar som krävs för att lösa dem alla. Vi förstår att butikskoncepten och skyltningar är olika i olika länder och butiker och vi inser vikten av att göra varje butik unik, men vi vet att det i slutändan handlar om att kontrollera driftskostnaderna, minska avskrivningar för livsmedel som måste kasseras och, så klart, sälja fler produkter.

Carrier väger in allt detta vid utformningen och implementeringen av driftsklara lösningar som hjälper stormarknader att effektivt kyla och attraktivt presentera livsmedel. Vår portfölj består av en av branschens bredaste utbud av produkter, inklusive ultra-freshness, som omfattar alla butiksområden för att möta alla våra stormarknadskunders behov.

Vad exakt menar vi när vi pratar om vårt produktutbud? Det enkla svaret är att det är allt du kan tänkas behöva. Vår Carucco-serie består av kylskåp med hundratals disklösningar för effektiv och attraktiv marknadsföring. Våra flerplansdiskar, inklusive de nya MonaxEco®- och våra bästsäljande Monaxis®-skåp skapar stil, synlighet och effektivitet för butiken. Våra Evolution 6-skåp maximerar effektiviteten, bevarar livsmedlens färskhet och skapar en attraktiv presentation samtidigt som de optimerar användningen av golvutrymmet.

Detta är bara några av Carriers många driftsklara lösningar som är utformade för att se till att alla butikens behov av kyl och frys är täckta.

Carrier erbjuder även sina stormarknadskunder alternativ när det gäller vilka köldmedia de vill använda. Vi tillhandahåller lösningar som har standard-HFC, HybridCO2OLTML, som kombinerar HFC och CO2, samt CO2OLtec®, som är vår kylteknik som helt bygger på koldioxid.

CO₂OLtec har hjälpt flera hundra av våra kunder i Europa att minska sina koldioxidutsläpp och sina energikostnader. Carriers integrerade CO2OLtec®-lösningar, som kombinerar rumsuppvärmning, kylning och frysning i ett system, kan ge kunderna ännu mer effektivitet och hjälpa dem att sänka inte bara den totala årliga energikostnaden utan även den totala kostnaden för ägande och samtidigt minska koldioxidutsläppen med 50 % genom att helt eliminera användningen av fossila bränslen för uppvärmning.

Utöver produkter och lösningar erbjuder Carrier även ett utbud av service- och supporttjänster för att hjälpa stormarknader att få ut det mesta av sina system. Bland dessa finns dygnet-runt-support, förebyggande underhållsprogram, fjärrövervakningstjänster, energikontrolltjänster, efterlevnadstjänster, uppgraderings- och moderniseringspaket som syftar till att minska kostnader, spara energi och förbättra driftseffektiviteten under hela livscykeln.

Carrier har lösningar utformade för hög omsättning som ger nya former av mervärde till lågprisaffärer.

Prestanda. Effektivitet. Stil. Lågprisaffärer har visserligen billiga varor, men de har inte råd att snåla när det gäller kylningslösningar. Våra lågprisaffärskunder behöver produkter som levererar maximal energieffektivitet och samtidigt ger ökad marknadsföringseffekt – vilket är exakt vad Carrier levererar.

Faktum är att vi utformar skåp särskilt för våra lågprisaffärskunder, som till exempel Carrier Maress®. Detta är en sofistikerad flerplanskyl som ger högre förångningstemperatur, optimerad lufthantering, energieffektiv belysning (LED finns som tillval), EC-fläktar, elektroniska förkopplingsdon och automatisk nattäckning som tillval. Sammantaget bidrar dessa funktioner till att minska kylningsbehoven med så mycket som 17 % och minska energikonsumtionen med upp till 21 %.

Maress är bara en av produkterna i vår serie av Carrier Evolution 6-skåp, en ny generation lösningar som är utformade för att förbättra energieffektiviteten, säkra livsmedelssäkerheten och bevara färskheten samt utnyttja golvutrymmet till max.

Utöver förbättrad energieffektivitet och optimerad marknadsföring har Carrier även miljövänliga kylningslösningar för lågprisaffärer. Våra CO2OLtec®-system använder koldioxid som naturligt köldmedium, vilket hjälper kunderna att minska sina koldioxidutsläpp och GWP-värden samtidigt som de bidrar till att minska energikostnaderna. Våra integrerade CO2OLtec®-lösningar, som kombinerar rumsuppvärmning, kylning och frysning i ett system kan dessutom skapa betydande effektivitetsförbättringar i hela butiken.

Carrier erbjuder även ett utbud av service- och supporttjänster för att hjälpa lågprisaffärer att få ut det mesta av sina system. Här ingår bland annat dygnet-runt-assistans, förebyggande underhållsprogram, fjärrövervakningstjänster, energikontrolltjänster, efterlevnadstjänster, uppgraderingar och moderniseringspaket.

Med denna omfattande kombination av lösningar och tjänster dröjer det inte länge innan Carriers partners ser minskade driftskostnader genom energieffektivitet och ökad försäljning tack vare attraktiv och effektiv marknadsföring.

För oss är även små butiker viktiga.

Varje dag använder miljontals européer små, lokala butiker eftersom det är bekvämt och praktiskt. För ägaren av dessa mindre butiker är det däremot ofta svårt att implementera och underhålla de rätta kylningslösningarna. Butikens storlek, läge och typen av byggnad skapar begränsningar för möjliga lösningar; det kan bero på utrymmesbrist, buller, värmeavgivning eller en mängd andra restriktioner.

På Carrier anser vi att butikens storlek och läge inte ska begränsa marknadsföringsmöjligheterna. Carrier förstår de unika utmaningar som mindre butiker ställs inför och vi erbjuder därför ett särskilt utbud av smala kyl- och frysskåp som har en unik harmoni både vad gäller mått och utförande. Bland dessa skåp finns Mendos® XU, MenEco® XU, Optimer® L & LG och Velando® Compact Space.

refrigerated-multideck-e6-mendos-A

Alla system för mindre butiker kan förses med fjärrlösningar, direktanslutningslösningar eller en kombination av de två. Vårt breda utbud av plug-in lämpar sig särskilt väl för att marknadsföra impulsförsäljning av drycker, glass och varor som ingår i specialerbjudanden.

Carrier erbjuder också en särskild CO2-disk för användning i mindre butiker. Som pionjärer och ständiga innovatörer planerar vi att kontinuerligt utöka våra erbjudanden för mindre butiker och snabbköp.

refrigerated-multideck-optimer.l-A

Hur kan våra mindre butiker och snabbköp dra nytta av Carriers lösningar? Först och främst utformar vi våra produkter med fokus på effektivitet, vilket hjälper våra kunder att minska de årliga driftskostnaderna. Köldmedia med CO2 och propan ger dessutom minskad miljöpåverkan och gör att butiksägarna är väl förberedda för kommande EU-föreskrifter.

När det gäller efterlevnad av föreskrifter och energieffektivitet har Carrier en rad erbjudanden som tjänster och support för att hjälpa mindre butiker och snabbköp att både efterleva föreskrifterna och förbättra energieffektiviteten samt säkerställa optimal driftseffektivitet under hela livscykeln. Här ingår bland annat dygnet-runt-assistans, förebyggande underhållsprogram, fjärrövervakningstjänster, energikontrolltjänster, efterlevnadstjänster, uppgraderingar och moderniseringspaket.

refrigerated-multideck-optimer.l-A

I slutändan handlar allt om marknadsföring. Carriers lösningar bidrar till att leverera enhetlighet, flexibilitet och stil till mindre butikers utformning samtidigt som de gör det mesta av begränsade utrymmen. Vi tillhandahåller kort sagt lösningar som förenklar kylning för mindre butiker så att du kan fokusera på att sälja fler produkter. Smidigare än så blir det inte.

Vi tillhandahåller effektiva och innovativa lösningar för att skydda produkterna, hela vägen från jord till bord.

Carrier, i sin egenskap av experter på kylnings- och frysningsteknik, spelar en viktig roll i nästan alla aspekter av den moderna kylkedjan. Detta inkluderar distributionscentraler där storleken skapar en rad unika utmaningar. Distributionscentralerna kräver kylningsutrustning i industriell skala, men även detta kan Carrier leverera, oavsett hur storskaligt projektet är.

Distributionscentraler kan ha en golvyta på tusentals kvadratmeter och en lagringskapacitet på tiotusentals kubikmeter. För att hålla olika typer av livsmedel färska måste dessa utrymmen ha olika temperaturzoner, med allt från svalar, till kyl- och frysutrymmen, kontor och allmänna lagerutrymmen. Carrier levererar intelligenta och effektiva lösningar som krävs för att tillgodose stora varumängder och kontrollera temperaturen i alla områden, samtidigt som energikostnaderna hålls under kontroll.

Hur gör vi för att klara detta?

Svaret är CO2OLtec®. Carriers kyldiskar MaxiCO2OL® och MiniCO2OL® utnyttjar beprövad CO2OLtec®-koldioxidteknik (CO2) för att leverera hållbar effektivitet för en rad olika kylningskapaciteter och samtidigt ge genomsnittliga energibesparingar på ungefär 10 % jämfört med traditionella fluorkolvätekylningssystem (HFC) i milda till kalla klimat.

Besparings- och effektiviseringsmöjligheterna sträcker sig utöver kylning och frysning. Med våra modulära CO2OLheat®-enheter samlas den spillvärme som skapas vid kylningsprocessen och omfördelas till uppvärmning av utrymmen och vatten på andra platser vid anläggningen.

Det naturliga köldmediet CO2 ger många fördelar till våra distributionscentralskunder. CO2 är ett ämne som inte är skadligt för ozonlagret. Det har en lågt GWP-värde (ett) och en ozonuttunnande potential (ODP) som är noll. Det är dessutom inte föremål för föreskrifterna för F-gas. Detta är särskilt viktigt för distributionscentraler där systemens storlek också innebär en omfattande finansiell investering. Kunderna kan känna sig trygga i vetskapen att de har en långsiktig lösning som inte kräver dyrbara uppdateringar eller utbyten. De kan lita på Carriers beprövade system och behöver inte oroa sig över eventuella ändringar i F-gas-föreskrifterna.

CO2 som köldmedium ger också ett antal fördelar jämfört med ammoniak som traditionellt används i kylsystem i distributionscentraler. CO2-kylsystem har en A1-säkerhetsklassificering (DIN EN 378-1), är föremål för färre föreskrifter än ammoniak och kan användas med vanliga kopparrör.

Ett samarbete med Carrier ger din distributionscentral mer än pålitliga, effektiva och driftsklara lösningar. Vi finns med dig hela vägen från utformning och installation till löpande service och underhåll. Detta inkluderar fjärrövervakning dygnet runt för att garantera säkerheten för dina varor och optimal prestanda för ditt system. Poängen är att distributionscentraler med stora mängder varor som måste kylas inte behöver ha stora energiutgifter. Kontakta oss idag och ta reda på varför kunder i hela Europa väljer att vända sig till experterna när det gäller projekt för distributionscentraler.

FÖRBÄTTRA PRESTANDAN NÄR SOM HELST, VAR SOM HELST.
MINSKA ERA KOLDIOXIDUTSLÄPP OCH ENERGIKOSTNADER. PÅ ETT NATURLIGT SÄTT.
SYNLIGHET OCH EFFEKTIVITET I KOMBINATION.
FLEXIBLA DISKAR FÖR TRÅNGA UTRYMMEN
HÅLLBARHET OCH BESPARINGAR – DET ÄR VETTIGT.