Skip to main content

Carrier lanserar frysen Velando® Compact Space: en avancerad lösning för upplägg i småbutiker

KÖLN, Germany -

Carrier lanserar frysen Velando® Compact Space: en avancerad lösning för upplägg i småbutiker

Carrier Commercial Refrigeration Europe har lanserat en ny frys som ger detaljhandlarna en kombination av modern design, modularitet och högklassig verkningsgrad. Velando® Compact Space (CS) freezer är den perfekta lösningen för dagligvaruaffärer och närbutiker som behöver mer golvyta och ett enhetligt upplägg i butikslokalen. Carrier, världsledande på högtekniska lösningar för uppvärmning, luftkonditionering och kylning, ingår i UTC Building & Industrial Systems, som är en enhet inom United Technologies Corp. (på New York-börsen UTX).

Småbutiker med begränsad yta behöver en kylutrustning som är flexibel och effektiv. Velando CS-frysen med sitt djup på 770 millimeter gör att golvytorna kan utnyttjas bättre. Den har en kompakt design och även ytterligare egenskaper som passar detaljhandlare som vill utnyttja sitt utrymme till max.

Velando CS-frysens stora glasyta och panoramaväggar på sidorna (tillval) gör att produkterna syns bättre och visas upp tydligare. Utan sidväggarna är enheten dessutom multiflexibel. Genom Velando CS-frysens oavbrutna installationslösning kan frysarna i Velando-sortimentet sömlöst kopplas ihop så att alltsammans ser sammanhängande ut. Enheten finns i både plugin- och fjärrkonfigurationer, och har en harmoniserad design med plugin- och fjärranslutna multidäck för ett enhetligt butiksupplägg.

Den fjärrstyrda Velando CS-frysen körs med Carriers framträdande system CO2OLtec®, som använder det naturliga köldmediet koldioxid (CO2), med en global uppvärmningspotential (GWP) på ett. Plugin-frysen för sin del använder köldmediet R-290 med låg GWP. Båda följer EU:s kommande F-gasförordning.

Bägge modellerna levereras utrustade med energisparande fläktar, elektronisk temperaturstyrning, LED-belysning som tillval och icke-uppvärmda dörrar för maximal effektivitet.

”Små butiker som behöver mer flexibilitet i sina fryslösningar hittar allt de är ute efter i frysen Velando Compact Space. Bättre utnyttjat golvutrymme, högre verkningsgrad och tydligare uppvisning av produkterna”, säger Stefan Hemscheimer, ledare för småbutiksprogrammet på Commercial Refrigeration Europe.

Velando CS-frysen följer det senaste Carrier-konceptet för kylning i småbutiker (Carrier Small Store), ett program som erbjuder lösningar för de särskilda förhållandena och kraven för småbutiksformatet. Kyl- och frysmonterskåpen i småbutiksprogrammet är anpassade för att presentera livsmedel på ett optimalt sätt i ett begränsat detaljhandelsutrymme, samtidigt som de ger ett sammanhängande intryck.

Om du vill veta mer, besök www.carrier-refrigeration.com eller följ Carrier på Twitter: @CarrierGreen.

Om Carrier
Carrier grundades av den moderna luftkonditioneringens uppfinnare, och är världsledande på högtekniska lösningar för uppvärmning, luftkonditionering och kylning. Carriers experter tar fram hållbara lösningar, som kombinerar energieffektiva produkter, fastighetshantering och energitjänster för kunder inom områdena bostäder, kommersiellt, detaljhandel, transport och livsmedel. Carrier ingår i UTC Building & Industrial Systems, en enhet inom United Technologies Corp., som är en framstående leverantör till branscherna för rymd- och luftfart och fastighetssystem världen över. För mer information besök www.carrier.com eller följ @CarrierGreen på Twitter.